Gildia Gier Bitewnych (www.bitewniaki.gildia.pl) > Rozpiski - W40k

The Lost & The Damned - wh40k army list

(1/2) > >>

śmigło:
HQ
1. Lord Aids (statura, esencja,kosa,sila,aura,speed i MoN) - 165pts

TROOPS
1. plague zombies (20 modeli) - 180pts
2. jak wyzej
3. traitors (5 modeli)-3Xlatarka, 1X laska, 1 agitator z laspist/ccw 70pts
4. -II-
5. -II-
6. -II-

ELITES
1.3xobliterator - 210pts

FAST ATTACK
1. sentinel squadron (3modele) - 2xlaska + 1x multi-laser 155pts
2. chaos hounds (10 modeli) - 100pts
3. chaos hounds (9modeli) - 90pts

H. SUPPORT
1. leman russ - sponsony i hull h. bolec -155pts
2. -II-
3. bazyli z indirectem - 125pts

calosc wazy 1795pts i ma 89modeli. jest ilosc, strzelanie, walka wrecz i nawet to mobilne w miare. comments are more then welcome !!!

Nanker Demirtir:
Witam:)
Osobiście uważam że to armia raczej do strzału z kontrą ( zombiaki wyłapują, houndy i Lord dojeżdżają :) )Ale do strzału raczej kiepską:( sentinele schodzą w momencie tak samo ja 5 osobowe składy traitorów z 7ld. Największą żywotność mają oblici tych zawsze jest trudno ściągnąć i czołgi(chyba że trafisz na armie z dużą ilością tank hunterów, to wtedy boli). Reasumując słaby firepower i za mało jednostek do walki (3) które mogą wypuścić się na strzelającego przeciwnika...
                                                                          pozdrówki

śmigło:
tak tak te squady traitorow to jednostrzalowcy, ale w sumie sa niezbedni bo tylko majac ich mozna wystawiac pojazdy imperialne. no i infiltruja, wiec mozna ich wystawic w miare sensownie - zreszta planowalem dla nich role "tankhunterow". agitatora dalem bo i tak maja nedzny ld, ale moim zdaniem szkoad w nich ladowac wiecej modeli po zwieja napozniej w 2 turze ;)
u sentineli licze na to scoutowanie - i racja, jak w przypadku traitorow, poplyna szybko - ale to zawsze mobilne laski.
h.support broni sie sam, jak oblity ;)
co do pieskow - to wlasnie do kontrowania sa, podobnie jak lord.
ogolnie ja nie lubie stac i strzelac - wiec to wszystko i tak bedzie lazlo w strone wroga, jedni szybciej inni wolniej. myslalem nad malymi demonami, ale przyzwanie przestalo mnie juz bawic u moich nurglowcow.
w sumie nie chce pakowac w ta ramie zbyt duzo typowych jednostek csm. niestety wsrod jednostek kultu tez zbyt wielu grywalnych nie ma. zrobilem taki mix, z tego co wydawalo mi sie najsensowniejsze. dzieki za komentarz Nanker!

jachu_ka:
nie zebym sie czepial ale psy za wiele nie namorduja, szef tez od momentu spotkania sie z fistem :roll:
imie dla szefa tez jest nietrafne- aids jest choroba ktora nie ma objawow zewnetrznych, co to za frajda dla dziadka nurgla?  :lol:
generalnie to HtH masz o wiele za slabe- wez wypasionego, kilkunastowoundowego championa z fistem zaraz bedzie lepiej :badgrin:

śmigło:

--- Cytuj ---ale psy za wiele nie namorduja
--- Koniec cytatu ---

to akurat wiem, ale przynajmniej sa szybkie. no i nie maja jakiejs specjalnej alternatywy w innych jednoskach latd.
a demony olewam.

--- Cytuj ---szef tez od momentu spotkania sie z fistem
--- Koniec cytatu ---

przeciez ma T5 - fist mu wiele nie zrobi...

--- Cytuj ---aids jest choroba ktora nie ma objawow zewnetrznych
--- Koniec cytatu ---

najgrozniejsze to co ukryte  :badgrin:

--- Cytuj ---generalnie to HtH masz o wiele za slabe
--- Koniec cytatu ---

to fakt. ale niewiele tu wymysle.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej