Gildia Gier Bitewnych (www.bitewniaki.gildia.pl) > Rozpiski - W40k
WH40K - DG 1800pkt
(1/1)
kwiatuchny:
zamieszczalem juz podobna rozpiske na forum WH40k jakis czas temu. teraz jednak jestem juz bliski zakupu ostatnich rzeczy wiec pokazuje moje przemyslenia; jakich zmian dokonalibyscie
1. czy oplaca sie dawac jednemu aspiring championowi kai guna zamiast power fista jak ta bron sie sprawdza?
2. czy oplaca sie wystawiac dreda tylko do CC, dawac mu TL laske czy moze plasme ?
3. czy GOU ma miec wind of chaos czy moze cos innego sie lepiej sprawdzi (myslalem nad giftami)
--------------------------------------
1 Chaos Lord (HQ) @ 250 Pts
#Daemonic Resilience; Mark of Nurgle; Lightning Claws (pair)
#Infiltrate [15]
Daemonic Rune [35]
Daemonic Speed [15]
Daemon Armour [20]
Daemonic Aura [15]
Daemonic Strength [10]
Spiky Bits [10]
Personal Icon [10]
Master-Crafted Weapon [15]
Bionics [5]
1 Great Unclean One (HQ) @ 150 Pts
Great Unclean One
#Nurgle's Rot [0]
#Nurgling Infestation [0]
#Wind Of Chaos [0]
5 Plaguebearer (Troops) @ 80 Pts
Plaguebearer
#Nurgle's Rot [0]
#Daemon Venom [0]
5 Plaguebearer (Troops) @ 80 Pts
Plaguebearer
#Nurgle's Rot [0]
#Daemon Venom [0]
6 Plague Marines Chaos Space Marines (Troops) @ 191 Pts
#Daemonic Resilience; Favoured Unit; Mark of Nurgle; CC Weapon (x6);
Bolter (x4); Plasma Gun (x2)
#Infiltrate [3]
1 Free Aspiring Champion @ [39] Pts
#Daemonic Resilience; Free Aspiring Champion; Mark of Nurgle; CC
Weapon (x1); Bolter (x1)
Daemon Chains [20]
#Infiltrate [3]
#Daemonic Resilience; Free Aspiring Champion; Mark of Nurgle; Power
Fist (x1); Bolt Pistol (x1)
Nurgle's Rot [5]
#Infiltrate [3]
Nurgle's Rot [5]
#Infiltrate [3]
Nurgle's Rot [5]
1 Chaos Predator (Heavy Support) @ 165 Pts
TL Lascannons; Lascannon Sponsons
Daemonic Possession [20]
1 Chaos Predator (Heavy Support) @ 165 Pts
TL Lascannons; Lascannon Sponsons
Daemonic Possession [20]
1 Chaos Dreadnought (Heavy Support) @ 145 Pts
Front Armour: 12; Side Armour: 12; Rear Armour: 10; Dreadnought CCW; w/TL
Bolters; TL Lascannons
Daemonic Possession [20]
Models in Army: 43
Total Army Cost: 1799
------------------------------------
pozdrawiam!
sokles:
1) Pojęcia nie mam jak Kai Gun może sie sprawdzać bo nigdy go na champie nie widziałem (zanczy wogóle go nie widziałem) ale wyglada jak kiepski pomysł bo wtedy w close combace stoisz bez fista a to oznacza wielkie problemy, poza tym to tylko 2 strzały...
2) Masz bbardzo mało antytankowych broni w DG (takie zycie) ja bym zostawił TL Laske
3) Mysle ze nie ma sensu go podrazac, tlkyo wind of chaos
Co do samej rozpy ja uważam tak:
- powinieneś dokładnie przemyśleć te plasma guny i boltery na składach, bo to są rapid fire weapons a więc po żadnym strzale nie możesz szarżować, a o to CI przecież chodzi prawda?? To po co Ci bronie z któych albo strzelisz i nie zaszarzujesz albo nie strzelisz?? pomysl nad bolt pistolami i melta gunami
- Lord drogi jak nie pwoiem co, moze jednak coś z niego obetniesz?? Wystarczy mu zadac wounda i 125 punktów do piachu...ja wiem ze wymiata ale 250 to ciut za duzo...
- za małe te skłądy Demonów nic nie zrobia
- Predy zupełnie niemobilne jak maja sie ruszyc to strzela tylko z jednej broni słąbo...moze jednak Dredy zamist nich z laskami - co prawda mniej strzałów ale mobilne i pasuje do klimatu ioszczednosci na punktach oc mozna w demony dac??
Tyle mojego ;)
kwiatuchny:
--- Cytuj ---1) Pojęcia nie mam jak Kai Gun może sie sprawdzać bo nigdy go na champie nie widziałem (zanczy wogóle go nie widziałem) ale wyglada jak kiepski pomysł bo wtedy w close combace stoisz bez fista a to oznacza wielkie problemy, poza tym to tylko 2 strzały...
--- Koniec cytatu ---
chyba nie ma orginalnego modelu w kodeksie jest cos napisane ze wyglada jak przerosnienty bolter czy cos takiego. w CC jest slaby to fakt, bo nic nie daje, ale co do tych 2 strzalow z S5 AP3 to mozna sie jeszcze zastanowic
--- Cytuj ---- powinieneś dokładnie przemyśleć te plasma guny i boltery na składach, bo to są rapid fire weapons a więc po żadnym strzale nie możesz szarżować, a o to CI przecież chodzi prawda??
--- Koniec cytatu ---
za bardzo nie wiem czy wlasnie chce szarzowac, poza oddzialem z demonem i lordem, to raczej armia defensywna
--- Cytuj ---Wystarczy mu zadac wounda i 125 punktów do piachu...
--- Koniec cytatu ---
mozesz to wyjasnic bo za bardzo nie rozumiem...
--- Cytuj ---...ja wiem ze wymiata ale 250 to ciut za duzo...
--- Koniec cytatu ---
na co przeznaczylbys zaoszczedzone punkty i co proponowalbys wyrzucic?
--- Cytuj ---- za małe te skłądy Demonów nic nie zrobia
--- Koniec cytatu ---
demony beda przyzywane z lorda jako ciecie ich funkcja bedzie sie jedynie ograniczala do stania i cieciowania :o a jeszcze zaobserwowalem takie zjawisko ze przyzywane podczas CC czasami 7 plaguebearerow nie chce sie miescic pod ordnansem, ale glownie oddzialy po 5 jest to zaoszczedzenie punktowe
śmigło:
plaguebears - te sklady sa za male, wchodza na 4+, summoning jest losowy, wiec masz duza szanse na to, ze nawet nie zauwazysz, ze je miales na stole. lepeij zrob z nich jeden 10 osobowy sklad, skoro i tak piszesz, ze sa przyzywani do lorda i maja stac i smierdziec. + pod jakim ordnancem? teraz deepstrike wyglada juz troche inaczej.
sklady plaguem. sa ok, tez zawsze takie wystawiam.
predatory ok jesli beda tylko staly i strzelaly, ale ja bym wywalil boczne lachy i dal h.bolce - zawsze mozna sobie puknac do plewnej piechoty a i landspeedra stracic.
z dreadka wywal possession, daj mu lepiej extr.armour i smk.launchery (na wypadek jakby sie wkurwil) - ogolnie i tak szybko pojdzie do piachu wiec szkoda marnowac pkt.
lord drogi jak cholera, ale jak dojdzie to moze cos powalczyc.
co do dem. weapon - to czy oby nie mozna ich dawac tylko ind. charakterom? bo cos mi sie tak wydaje.
ogolnie typowa rozpa dg. w tej armii wiele sie wymyslic nie da (niestety), a armia ogolnie jest slaba (dg, nie twoja rozpiska). jedyna sensowna taktyka to sie skitrac i walic z tych plasm, i czekac z fistem na kontre. lazenie z boltpist. i meltami jest bez sensu - ani tym nie dojdziesz nigdzie, ani nic nie ustrzelisz.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej