Działy archiwalne (fora nieaktywnych gildii na portalu) > Forum Gier Karcianych
Battle of Helm's Deep
JasonX:
Siema wszystkim , może ktoś opowiedzieć coś o karciance Lotr ? Zamierzam zacząć w to gierczyć i chciałbym zaciągnąć rady co najpierw kupić , czy wogule fajna to gra :)
Ryk Niedźwiedzia:
No to panie Verminaardzie... masz fuxa, że trafiłeś na wiśnię. Ale i ja mogę coś powiedzieć. Karcianka fajna jest, nie kopiuje bezmyślnie wzorców z innych. Problem jest tylko taki, że - ale to się w końcu zdarza we wszystkich - że niektóre karty albo kultury są przegięte... i pupa. Wybór startera - to zależy, na czym chcesz grać. Ja osobiście gram na Rohanie/Isengardzie, ale np. Wiśnia gra na elfach/Dunledingach i świetnie mu idzie...
wiśnia:
i kto tu mowi o przegietych kulturach? 3/4 ludzi gra na isengardzie, bo nie wiem czemu ale zrobili zniej (poki co) najwieksza kulture.
Gra jest fajna. Jest podzial kultur na dobre i zle, choc nowa kultura golluma jest polaczeniem obydwu, jak sama postac. wpierw jeden gracz ma ture jako dobry, a drugi jako zly, a potem jest zmiana. na poczatek obowiazkowa jakis starter deck, a do tego kilka boosterow. jezeli podasz jakimi kulturami chcialbys grac to mozemy ci pomoc przy wyborze startera.
JasonX:
najpierw jakbyście wytłumaczyli mi o co chodzi z tymi kulturami bo nigdy nie spotkałem się z tą karcianką więc jak można to od początku prosze , z góry dzięki :)
wiśnia:
kultury... jak by to wyjasnic :?: wiekszosc kultur przedstawionych w filmie ma swoj odpowiednik w karciance. masz wiec po dobrej stronie:
-shire
-gondor
-rohan
-gandalf
-elves
-dwarves
a po zlej:
-sauron
-nazgule
-raider(southron+easterling)
-isengard
-moria
i do tego jest jeszcze kultura golluma, ktora jest mieszanina
od tego jaka kulture wybierzesz(musisz co najmniej jedna na kazda strone) bedzie zalezala twoja strategia.
nie na serio nie wiem jak to wyjasnic. wejdz na http://www.decipher.com i tam znajdziesz takie rzeczy jak spis kart, reguly etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej