Gildia Gier Bitewnych (www.bitewniaki.gildia.pl) > Forum Rozpisek
Sylvania na 1300
bless:
Moim zdaniem Sylvania nie nadaje sie do bitew ponizej 2000. Wysiada przez slaba obrone magiczna. Przy tych punktach trafisz na wroga armie VC z dwoma nekrosami i lezysz. Wiem, bo tego doswiadczylem na jednym turnieju. Lizaki tez mnie wtedy polozyly. Tylko chaos slaanesa M. Grata mnie nie pokonal, choc mial 3 magow, ale mialem po prostu niewiarygodnego farta. :D
Ogolnie postanowilem nie grac ta armia na mniejsze punkty, bo sie to po prostu nie sprawdza.
Jesli jednak musisz, to zgadzam sie z opinia, ze nie warto wystawiac duszkow, bo beda jedynie latwym lupem... ;)
pingus:
--- Cytat: "bless" ---Moim zdaniem Sylvania nie nadaje sie do bitew ponizej 2000. Wysiada przez slaba obrone magiczna. Przy tych punktach trafisz na wroga armie VC z dwoma nekrosami i lezysz. Wiem, bo tego doswiadczylem na jednym turnieju. Lizaki tez mnie wtedy polozyly. Tylko chaos slaanesa M. Grata mnie nie pokonal, choc mial 3 magow, ale mialem po prostu niewiarygodnego farta. :D
Ogolnie postanowilem nie grac ta armia na mniejsze punkty, bo sie to po prostu nie sprawdza.
Jesli jednak musisz, to zgadzam sie z opinia, ze nie warto wystawiac duszkow, bo beda jedynie latwym lupem... ;)
--- Koniec cytatu ---
Na 500 pkt da się pograć całkiem nieźle. :D
Koło 1350 pozostaje 2-3 necro. ;)
bless:
--- Cytat: "pingus" ---
Na 500 pkt da się pograć całkiem nieźle. :D
Koło 1350 pozostaje 2-3 necro. ;)
--- Koniec cytatu ---
W sumie fakt - na 500 pkt. nikt nie wystawi mocnej rozpy magicznej, bo magowie sa za drodzy. A sylvania ma te dwa grave markery za friko, wiec cos tam moze zamieszac. Masz racje Pingus, masz racje... Ale... ja nigdy nie gram na 500pkt. wiec nawet przez chwile sie zastanawialem nad mozliwosciami tej armii na bardzo male punkty.
Ale na okolo 1500pkt. to sylvanie jada rowno, niestety.
Perzn:
Dodam, że jeśli bardzo chcesz mieć piechote to daj 10 kuszników i miej nadzieje, ze bedziesz dawał rade dożywić z GM.
Jgmaster:
Nie no, mozna sprubowac zagrac sylvanią na mniejsze pkt, kednak wtedy - olac magie... Wystawilnym jeden oddział zombiakow - minimalny, a nuż - widelec cos sie wskrzesi. Pozatym ze 2 koucze, Bk, Baty... I sporo wilczkow... No i chyba wampira bym nie zmieniał... (Jest ok). Moze jakis drugi, co by w BK siedział, z corsed bookiem np...
mam na mysi bat swarmy :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej