Działy archiwalne (fora nieaktywnych gildii na portalu) > Forum LARP

Gildia Najemnikow

(1/4) > >>

Kret:
Niewiele mielismy okazji do wspolnego spotkania sie na LARPach z uzyciem airsoftu, ale jednak robi sie to w Polsce coraz bardziej popularne. Wlasnie niedawno odbyl sie V Zlot milosnikow tej zabawy. Zabawki ktore mozna dostac w Polsce sa coraz lepsze, asortyment sklepow powieksza sie.

W zwiazku z tym, iz formuja sie coraz to nowe grupy, proponuje aby rowniez Gildia zalozyla cos w rodzaju wlasnego zespolu. Spokojnie - zadne koszty nie sa wymagane, zadne nowe obowiazki sie przez to nie pojawiaja. Wszyscy z Was, ktorzy lubia TAGi lub paintballa maja poprostu okazje wystepowac na roznego rodzaju LARPach pod wspolnymi sztandarami. Ta nieformalna organizacja nazywalaby sie Gildia Najemnikow, i bylaby dokladnie tym, czym AIM byla w gre pt. Jagged Alliance. Ci, co grali to wiedza. Miedzynarodowe zrzeszenie najemnikow.
Biorac pod uwage, ze TAG na miescie jest troche zbyt niebezpieczny, a LARP z uzyciem airsoftu jest naprawde dynamiczny, dawaloby to nowe mozliwosci przy niewielkim nakladzie wysilku.
Napiszcie, co sadzicie o takim pomysle.

Pozdrawiam

Kret

CD Jack:

--- Cytat: "Kret" ---Napiszcie, co sadzicie o takim pomysle.
--- Koniec cytatu ---

Jestem za chociaż lepiej (jak wiesz ;-) ) posługuję się "tulipanem" ;-) Ale pomysł jest godny uwagi. Czy będziesz chciał go jakoś umieścić na Gildii LARP? Chyba byłoby to dobre miejsce informacyjne (w JA z AIM łączyliśmy się przecież przez sieć właśnie...).

Kret:
Tak to sobie wlasnie wyobrazalem. Dodatkowo, stworzona zostalaby baza danych graczy i baza dostepnych misji  - najogolniej rzecz biorac nadchodzacych LARPow, w ktorych mozna wziac udzial. Pomysl jest swiezy i na pewno nie do zrobienia przez 2 osoby, ale jesli znalazloby sie z 5 chetnych do wspolpracy, to podejmuje sie koordynacji takiego projektu.

Moznaby to tez polaczyc z Ulica Wolnosci, ktory to projekt porzucilem z zalem i na pewno chcialbym go jeszcze w jakis sposob moderowac.

Ciebie, Jacku, uwazam za najbardziej stylowego najemnika z tulipanem jaki powstal ;-)

Pozdrawiam

Kret

RAJ:
Ja tez bym sie chetnie podlaczyl. Z tym ze w TAGa nie gram. :(
A wlasnie - masz jakies namiary na TAGowcow w Wawie?
hmmm... tylko czy ja jeszcze znajde na to czas?

Kret:
TAG (dla niewtajemniczonych - The Assasination Game) jest wedlug mnie i bawiacych sie w airsoft ludzi sportem szkodliwym i niebezpiecznym, bo grajacy ryzykuja nie tylko wlasna osoba, ale takze zdelegalizowaniem airsoftu. TAG w rozumieniu polowania na ludzi na miescie, bez ochrony oczu i posrod nie spodziewajacych sie niczego cywili.

Natomiast druga forma TAGa jest wlasnie airsoft z jego licznymi odmianami i scenariuszami gier, ktore tocza sie w odosobnionych miejscach i z zachowaniem warunkow bezpieczenstwa (okulary na oczy). Ci co u mnie grali pamietaja, ze LARPz wykorzystaniem elementow TAGa jest nienajgorsza zabawa. Ale ten klasyczny, niekontrolowany TAG to wedlug mnie nielegalna glupota, i do takich ludzi kontaktu nie podam nawet, gdybym znal.

Rowniez Gildia Najemnikow nie bedzie miala z takimi ludzmi nic wspolnego. Kontrolowane TAGi tak, niekotrolowane nie. Kontrolowane to takie, ktorych nie moga zobaczyc zadni ludzie z zewnatrz, tak ze nie ma ryzyka, ze ktos przerazony zadzwoni po policje.

W Warszawie maniacy airsoftu strzelaja sie naprawde niezlym sprzetem, a jesli chcesz sie z nimi skontaktowac zajrzyj na http://forum.wmasg.com na forum warszawskie. Na tym forum znadjdziesz tez wszystkie potrzebne informacje do grania.

Co zas do samej Gildii Najemnikow, na czacie #gildia padla kwestia, czy powinnismy zrobic go po polsku, czy po angielsku? Jestem niezdecydowany, prosze o komntarz w tej sprawie.

Pozdrawiam

Kret

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej