A Blood+ nie widziałem choć o tym słyszałem. Sam Blood podobał mi się ale to raczej za klimat i wykonanie niż za same pomysły i fabułę. Ten + to oparty jest na mandze, czy fabuła błądzi sobie jak chce? 
Prawdopodobnie tak, aczkolwiek nie widziałem mangi na oczy i trudno mi powiedzieć, a poszukać na googlach sam sobie możesz, bo mi się nie chce, jako że nie mam zwyczaju czytać skanlacji czegokolwiek.
Do OAVki także nie porównam, bo też nie oglądałem (może czas wyszperać w płytkach?). Wciąga.
nie ma żadnej mangi. Jest to luźna kontynuacja Blood last vampire. Moim zdaniem straszna kaszana. Taka z tego seria dla dorosłych jak ze mnie chiński cesarz.

Przygody nastolatki, która okazuję się wampirem i ma dylemat czy rozwalać potwory czy nie

Patetyczne goofno, którego nie warto oglądać
Z nowości anime, ciekawe jest Ayakashi. Jest zbiorem trzech opowieści z feudalnej japonii w konwencji horroru. Polecam, w szczególności dla fanów Usagiego i Samotnego wilka.
Druga ciekawa anime to sin in the rain. Narazie jest dostępny tylko pierwszy odcinek, ale zapowiada się ciekawie. Mamy trupa i nie wiadomo kto zabił i dlaczego:D
Ergo Proxy miało być hitem, a wyszło jak wyszło:/ Osobiście zawiodłem się na tym tytule.
Jest jeszcze Tokko, ale od tego to z daleko się trzymać. Tragiczna anime.