Autor Wątek: Goblin doom divers  (Przeczytany 4718 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DaBossa

Goblin doom divers
« dnia: Grudzień 20, 2005, 04:27:19 pm »
Mam pytanie odnośnie wyrzutni  samobójców.

W podręczniku O&G jest napisane " When firing a DDCatapult treat is exactly as would a Rock lobber.[...]and determinate where the GOBLIN LANDS as for a Rlobber. If the goblin land on top of an enemy unit then it automatically [...]hits[...]. No templete is used with the Doom Diver - the plummetinggoblin either hits the unit or misses altogether"

I tak ja uważam że w miejscu lądowanie kładzie się figurke zielonoskorego Gagarina i jeśli ona stoi na czymś, lub inaczej coś przeszkadza w jej ustawieniu tzn. że to coś jest trafione. Jednakże usłyszałem od jednego gracza że traktuje się tego goblina jak nieskończenie mały punkt który musi być na oddziale wroga by trafić, bo nie wolno używać templatek. moim zdaniem to bezsensu bo goblin nie jest nieskończenie mały oraz podstawka latacza nie jest templatką. Jednakże sędziowie ustalają zasady więc się pytam.

Offline Wojcieszyn R.

Goblin doom divers
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2005, 06:22:34 pm »
tu nie ma wystepowac sens:) jesli pod odpalenniu tego i odemirzeniu wyjdzie ci koncowka miarki nad figurka wroga(w skirmisz trafia tylko jesli trafi dokladnie w figurke a nie miedzy nie) to trafia :) a nie stawiamy rzadnych figurek :) goblin leci tak szybko ze mu odpadaja te skrzydla i z dynki malej wali :) zreszta jakbys chcial logikeg to moglybs z tego strzelic dwa czy trzy razy bo tyle zalogi jest:p
Unia Brukselska, nierządnica europejska
Nie ujawni planów ciemnych, jak zabiję polskę
ludzi biednych, Unia Polskę rada zgnieść
by zaśpiewać z nami pieśń...
Moherowe berety ..!!"

Offline DaBossa

Goblin doom divers
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2005, 07:35:44 pm »
A mi się wydaje inaczej, pisze że ląduje goblin  i jeśli na jakieś jednostce to ona dostaje hita. Dla mnie to jasne, zwłaszcza że do maszyny dołożona jest figurka latacza która nie jest załogantem. Więc chyba do czegoś się ma przydać:)
Czy twoja odpowiedz to tylko interpretacja, czy też odpowiadasz na podstawie jakiegoś annuala?

Offline mlepkows

Goblin doom divers
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2005, 08:29:39 pm »
Zadaj sobie pytanie: gdzie w tym tekście masz coś o figurce goblina? Z tego, że jest napisane, że goblin ląduje, nic nie wynika. W katapulcie ląduje kamień a figurki kamienia nie muszę brać, prawda? Zresztą, jak chcesz kłaść figurkę goblina to od razu może gobliński rydwan położysz  :D . Przecież nie doprecyzowali o jaką goblińską figurkę chodzi. Jeśli o goblina ze skrzydłami to koniecznie podstawka od latacza (40mm*40mm) bo przecież ma skrzydła  :D  :D .

Maciek
PS. Morał: nie kombinuj. Jest tak, jak mówi Wojcieszyn.
igmar, Kaiser und Averland!

Offline DaBossa

Goblin doom divers
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2005, 08:56:57 pm »
ale w tekście pisze że tam ląduje goblin a tak się składa że częścią maszyny jest jeden samobójca na podstawce latacza i bynajmniej nie jest on zalogantem. Więc o co chodzi?
Zgodze sie z waszą interpretacją jeśli jest to gdzieś opisane lub zapadło decyzją sędziów, jeśli takowe "coś" jest proszę o linka.

Offline Wojcieszyn R.

Goblin doom divers
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2005, 09:02:21 pm »
czy masz gdzie kolwiek napisane ze na miejsce upadku stawiasz figurke? i jej rozmiar podstawki? zwlaszcza ze uderzenie jest rozpatrywane bez wzornikow? podaje moja odpowiedz na podstawie przeczytania i zrozumienia opisu tej maszynki;]
Unia Brukselska, nierządnica europejska
Nie ujawni planów ciemnych, jak zabiję polskę
ludzi biednych, Unia Polskę rada zgnieść
by zaśpiewać z nami pieśń...
Moherowe berety ..!!"

Offline DaBossa

Goblin doom divers
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2005, 09:29:04 pm »
ja pisze rownież z tego jak ja to rozumie;) a jak mnie ktoś zna ten wie jaki ja biegły:) nie pisze że połóż model ale z tabeli misfajera i opisu maszyny wynika że strzela goblinami. jak już to ustaliliśmy to wraz z wiedzą że mamy figurkę latacza która nie jest załogantem:) możemy stwierdzić że to ona laduje tam w taki sposób jak ze strzału z katapulty. Reszta już jest jasna.
Więc mamy więc wszystko, mózg, logike, figurke latacza na podstawce która nie jest templatką:) jedyne czego może nie mamy to w moim rzypadku fluent English:)
pozdrawiam
Chyba trza będzie wysłac pytanko do GW?

Offline QUASSIMODO

Goblin doom divers
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:09:54 pm »
a po co?
doom diver strzela punktem-taki juz jego urok...chcesz template to uzywaj rock lobby
cala reszta to semantyka i fluff
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Wojcieszyn R.

Goblin doom divers
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:59:42 pm »
Dla mnie to juz tu cuda wymyslasz i niewidy.
Unia Brukselska, nierządnica europejska
Nie ujawni planów ciemnych, jak zabiję polskę
ludzi biednych, Unia Polskę rada zgnieść
by zaśpiewać z nami pieśń...
Moherowe berety ..!!"

Offline b_sk

Goblin doom divers
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2005, 11:10:15 pm »
Strzela punktem i tyle, a ten goblin jest po to, żeby fajnie wyglądać, i żeby box mógł być droższy.
Nażarte komunistyczną truflą dzikie świnie zdradziecko ryją zdrową tkankę polskiej racji stanu

JJ

  • Gość
Goblin doom divers
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2005, 06:12:17 am »
Moim zdaniem wszystko zostało juz w tym temacie powiedziane.