Autor Wątek: Magiczny equipment dla BSB  (Przeczytany 5131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szafa@poznań

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 01, 2006, 08:01:02 pm »
Cytat: "pingus"
Fluffowe, logiczne... Wy chyba gry pomyliliście. ;)

Powtórzę: BSB Bretoński może dzierżyć magiczną lancę! I basta.


czy ja czegos nie wiem?

niby czemu bsb bretki mialby nie nosci lancy?  to chyba normalne ze bierze sobie jednoręczna lance w łapę?


(p.s. uprzedzajac pytanie - czy to prawda ze aby miec magiczan wersje equipmenta trzeba moc brac niemagiczna - nie to nieprawda - tyczy sie to tylko pancerzy).

Jankiel

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 01, 2006, 08:09:20 pm »
Cytuj
niby czemu bsb bretki mialby nie nosci lancy? to chyba normalne ze bierze sobie jednoręczna lance w łapę?

A zobacz sobie kodeks, szafa. Jakikolwiek. Żaden bsb nie może sobie wykupić lancy.

szafa@poznań

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 01, 2006, 08:17:07 pm »
niemagicznej, oczywiscie. ale co to ma do magicznej lancy?

dobra nie kloce sie, nie mam zadnego kodeksu w ktorym bylby bsb mogacy miec lance.  To czemu bretfanieć nie może mieć tej lancy :lol: ?

Offline Jarek Tyszka

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 02, 2006, 12:00:06 pm »
Cytat: "szafa@poznań"

dobra nie kloce sie, nie mam zadnego kodeksu w ktorym bylby bsb mogacy miec lance.  To czemu bretfanieć nie może mieć tej lancy :lol: ?


Honor mu nie pozwal ...

A co do argumentu ze elfi bsb moze miec magiczny luk bo nigdzie nie ma adnotacji ze magiczne luki wymagaja dwoch rak.
Moim zadniem argumentacja powinna byc odwrotna. BSB moze miec tylko bron wymagajaca jednej wolnej reki. Jesli ktos pokaze mi zapis ze magiczny luk wymaga tylko jeden reki, to zgodze sie ze BSB moze go miec.
czoraj  PiS nie zaprosil dziennikarzy, dzisiaj  my nie zapraszamy PiS'u.
         Jacek Żakowski (Radio Tok FM)

JJ

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 02, 2006, 12:33:08 pm »
Cytat: "Jarek Tyszka"
Cytat: "szafa@poznań"

dobra nie kloce sie, nie mam zadnego kodeksu w ktorym bylby bsb mogacy miec lance.  To czemu bretfanieć nie może mieć tej lancy :lol: ?


Honor mu nie pozwal ...

A co do argumentu ze elfi bsb moze miec magiczny luk bo nigdzie nie ma adnotacji ze magiczne luki wymagaja dwoch rak.
Moim zadniem argumentacja powinna byc odwrotna. BSB moze miec tylko bron wymagajaca jednej wolnej reki. Jesli ktos pokaze mi zapis ze magiczny luk wymaga tylko jeden reki, to zgodze sie ze BSB moze go miec.


Rozmiem Jarku Twoje zdanie - ale póki co, jedyna argumentacja - (kroniki 2004 str,113) - jest taka, że BSB nie może używac broni dwuręcznej i tarczy. Nie ma definicji łuku jako broni jednoręcznej. (Być może powinna być, ale nie ma). Z pewnością nie jest on wyliczony wśród broni dwuręcznych. Nie ma też na przykład kategorii broni półtora-ręcznych. Jest to co jest - taka a nie inne definicja ograniczeń dla BSB, takie a nie inne wyliczenie broni dwuręcznych.
Żądanie by udowodnić Ci, że łuk jest jednoręczny, jest żądaniem (póki co :badgrin: )daremnym.  :)

(A tak poza tym... to lance są jednoręczne....) :lol:

spadam

Jankiel

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 02, 2006, 01:51:18 pm »
Cytuj
BSB moze miec tylko bron wymagajaca jednej wolnej reki. Jesli ktos pokaze mi zapis ze magiczny luk wymaga tylko jeden reki, to zgodze sie ze BSB moze go miec.

Koleś z tarczą może posiadać łuk. Koles z dwurakiem lub halabardą moze posiadać łuk. Dla wszystkich jest oczywistym, iż na czas strzelania odwiesza sobie tarczę i odkłada broń. Czemu nie jest oczywistym, że bsb może sobie na fazę strzelania odłożyć sztandar?

szafa@poznań

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 02, 2006, 03:29:05 pm »
Cytat: "Jarek Tyszka"
Moim zadniem argumentacja powinna byc odwrotna. BSB moze miec tylko bron wymagajaca jednej wolnej reki. Jesli ktos pokaze mi zapis ze magiczny luk wymaga tylko jeden reki, to zgodze sie ze BSB moze go miec.


to bylby absurd stulecia. wiesz czemu? Bo nie moglby wwoczas nosic zadnej prwei borni...ani sw. of might, ani hand weapona...bo zadna nie ma adnotacji ze jest jednoreczna ;][/quote]

Offline Christos

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 02, 2006, 04:40:30 pm »
Cytat: "Trocki"

Koleś z tarczą może posiadać łuk. Koles z dwurakiem lub halabardą moze posiadać łuk. Dla wszystkich jest oczywistym, iż na czas strzelania odwiesza sobie tarczę i odkłada broń. Czemu nie jest oczywistym, że bsb może sobie na fazę strzelania odłożyć sztandar?


Czemu więc zabrali mu zwykły łuk???
Odpowiedz na to pytanie, byc może jest kluczem do przekonania mnie, że BSB może miec magiczny łuk. Wiec czekam na nią.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Offline jagal

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 02, 2006, 04:50:26 pm »
Tak szczerze powiem że w życiu nie dałbym bsb jakiejś lancy- dlaczego?
Bo automatycznie wydawało mi sie że to sprzeczne z zasadami!! To samo do łuku ;)

Cytuj
Koleś z tarczą może posiadać łuk. Koles z dwurakiem lub halabardą moze posiadać łuk. Dla wszystkich jest oczywistym, iż na czas strzelania odwiesza sobie tarczę i odkłada broń. Czemu nie jest oczywistym, że bsb może sobie na fazę strzelania odłożyć sztandar?


A co ma z tym sztandarem zrobić? zawiesić go na plecach?? ;)
quote="RoMaN Lord of the Druchii"]siema chce byc PG



 Według mnie nigdy nie kozacze ale ok.[/quote]

Pzdr

jagal

Offline thurion

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 02, 2006, 05:17:21 pm »
Cytat: "Trocki"
Czemu nie jest oczywistym, że bsb może sobie na fazę strzelania odłożyć sztandar?


???

bo sztandar raczej w prawdziwej bitwie nie jest od odkladania... tylko od zagrzewania do boju, do dodawania otuchy i morale zolnierzom...

ladnie widac to na filmach, np na Gettysburgu, jak koles ze sztandarem ginie, kolejny rzuca bron i go podnosi... nie mowi: "eeee, skoro jest na ziemi to niech lezy, ja sobie wezme postrzelam i ubije z 2ch konfederatow...:P"

nie wiem czy moj przekaz bedzie w jakikolwiek sposob zrozumiany..


dla mnie bsb z kopią czy lukie, jest obok assasina w ostatnim szeregu z fellbladem, najwiekszym idiotyzmem uscislen sedziowskich...


pzdr

Jankiel

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 02, 2006, 05:18:11 pm »
Cytuj
A co ma z tym sztandarem zrobić? zawiesić go na plecach??

Wbić w ziemię? Albo biegać z tyczką na plecach jak japońska piechota :)
Cytuj
Czemu więc zabrali mu zwykły łuk???

Tu mnie masz. Nie upieram się, że mamy słuszność. Bronię tylko przyjętego przez nas solidarnie rozwiązania.
Cytuj
dla mnie bsb z kopią czy lukie, jest obok assasina w ostatnim szeregu z fellbladem, najwiekszym idiotyzmem uscislen sedziowskich...

Z łukiem Cię rozumiem. Lanca jest dyskusyjna i nie usłyszałem żadnych sensownych argumentach przeciwko. Natomiast o co chodzi z fellbladem to już nie mam pojęcia. Rozwiązanie jest najsensowniejszym z mozliwych dostepnych.

Shino

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 02, 2006, 06:02:27 pm »
tylko sztandar byl tropche wiekszy niz to noslia "japonska piechota" (pytanie o jaka pichote chodzi--> ashigaru? ;) )

Offline Bagrada

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 03, 2006, 05:55:40 pm »
Skoro łuk WElficki BSB może niby mieć to co powiecie na ,,Rageth's Wildire Blades'' ( two hand weapons ) ?

Jankiel

  • Gość
Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 03, 2006, 06:03:46 pm »
Nie może brać broni do hth do której potrzeba dwóch rak.

Offline Sir_Glonojad

Magiczny equipment dla BSB
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 03, 2006, 06:35:26 pm »
@Christos: Zasada "jeśli może wziąć zwykłe, to może mieć magiczne" odnosi się tylko i wyłąćznie to tarcz i zbroi. To raz.

Dwa, że magiczne bronie tracą wszystkie cechy swych niemagicznych odpowiedników, wady i zalety, o ile nie jest inaczej napisane. W tym wypadku, przy opisie magicznego łuku musiałoby być napisane "may not be taken by a BSB".
Glonku, a może Ty po prostu nie umiesz grać [w Warhammera]?" - Bless (cytat niedosłowny, ale trafny ;) )

"A co to za laleczki?" - z cyklu "pierwsze wrażenie"...