Autor Wątek: Parę pytań :P  (Przeczytany 3772 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JJ

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 01, 2006, 11:24:35 am »
Cytat: "war2bone"
Q. What happens when you have a Vampire Counts unit with the
Banner of the Barrows (Wights always hit on 3+) in a combat
vs. an enemy unit which require sixes to hit it (e.g. an enemy
unit defending an obstacle, Dryads, etc.)?

A. This is a case of an "irresistible force" vs. an "immovable
object". In other words, roll a D6 each close combat round to see
whether the Wights hit on a 3+ or need sixes to hit.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team

direwolf

przyznam ze rozwiazanie zaskakuje mnie i jest niekosekwente do innych podobnych przypadkow tego typu ale coz GW



Przyznaję, że to nierzadki przypadek "irresistible imbecility" i sugerowałbym zignorowanie tej wypowiedzi. Driad takich już nie ma, ale pomysł by losować co przeważa - defended ostacle, czy niemodyfikowalne 3+, zasługuje na wpis do Wilekij Księgi Debilizmów. Załózmy, że się przejęzyczył, OK?
Natomist "sprita na 6+" i inne takie - vs. 3+ - można losować.

Offline war2bone

Parę pytań :P
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 01, 2006, 11:30:45 am »
ba ba ba na wpis zasluguje :P

wg mnie napewno baner przewaza nad obrona np plotka

co do spiryta to albo rzucamy albo tak jak wczesniej pisalem

ta sprawa powinna trafic do uscislen sedziowskich i po zabawie bo pytania tego typu sie regularnie powtarzaja
 tak a propo

KU KLUX DZBAN i nie ma mocnych

Offline Katylina

Parę pytań :P
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 01, 2006, 12:36:14 pm »
JJ-dokładnie. Myślałem bardzo długo nad defending obstacle i uważam że jednak bez sensu jest wtedy miec na 6 hity. wersja magiczna vs magiczna obowiązuje z rzutem.

szafa@poznań

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 01, 2006, 12:41:53 pm »
Cytat: "war2bone"


wg mnie napewno baner przewaza nad obrona np plotka

 


niby czemu? co to baner jest lepszy od plotka...niech mi ktos tak wyskoczy na turnieju "moj magicznt baner jest silniejszy od twojego niemagicznego płotka" to chyba roześmieje sie w głos :] Prosze o pokazanie zasady "cechy wynikajace z magicznych umiejetnosci i itemów sa wazniejsze od niemagicznych" - zgodze sie. A jesli nie znajdziesz takowego - to ja pokaze ci jedna z pierwszych zasad rulebooka "Irresistible force vs immovable objective"...losujemy...

btw - to kac czy nie pojmuje dlaczego ten cytacik ma byc przejavem irresistible debilizm?

JJ

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 01, 2006, 12:55:05 pm »
Cytat: "szafa@poznań"

btw - to kac czy nie pojmuje dlaczego ten cytacik ma byc przejavem irresistible debilizm?


Kac. :badgrin:  ;)

Pytanie tylko - czyj? :badgrin:
Mój ablo Twój?

Offline war2bone

Parę pytań :P
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 01, 2006, 01:28:13 pm »
Cytat: "szafa@poznań"
to ja pokaze ci jedna z pierwszych zasad rulebooka "Irresistible force vs immovable objective"...losujemy...


dobra jest rano - nie znalazlem tej zasady daj strone plz

jezeli chodzi o mnie to przyznaje dalem plame, i bede po trzykroc walil glowa w RB kazdego dnia, ale w moim przekonaniu magia jest silniejsza od plotka :P
 tak a propo

KU KLUX DZBAN i nie ma mocnych

JJ

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 01, 2006, 01:35:42 pm »
Cytat: "war2bone"
Cytat: "szafa@poznań"
to ja pokaze ci jedna z pierwszych zasad rulebooka "Irresistible force vs immovable objective"...losujemy...


dobra jest rano - nie znalazlem tej zasady daj strone plz

jezeli chodzi o mnie to przyznaje dalem plame, i bede po trzykroc walil glowa w RB kazdego dnia, ale w moim przekonaniu magia jest silniejsza od plotka :P


Nie szkoda Ci głowy? Mnie i tak wystarczająco boli....
Szafa może mieć rację... Boli.... :roll:

szafa@poznań

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 01, 2006, 01:42:30 pm »
shit..pewnie i twój i mój. Bo szukam w Rb, szukam i nie moge znalezdz tego o "iresistible force vs immovable object" - widocznie maslanka nie jest aż tak dobra...ale bez obaw - jak mawia AS - znajde - jesli nie dzis to jutro.

btw - ten cytat nie starcza
Cytuj
Q. What happens when you have a Vampire Counts unit with the
Banner of the Barrows (Wights always hit on 3+) in a combat
vs. an enemy unit which require sixes to hit it (e.g. an enemy
unit defending an obstacle, Dryads, etc.)?

A. This is a case of an "irresistible force" vs. an "immovable
object". In other words, roll a D6 each close combat round to see
whether the Wights hit on a 3+ or need sixes to hit.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team

Offline war2bone

Parę pytań :P
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 01, 2006, 01:47:17 pm »
no niby starcza dalem go juz na ostatniej stronie ale JJ stwierdzil ze to jest II
(nawiasem mowiac ja tez)
 tak a propo

KU KLUX DZBAN i nie ma mocnych

szafa@poznań

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 01, 2006, 02:10:04 pm »
e tam, czepiacie sie. jest to sensowne i jedyne dobre rozwiazanie. magiczny baner przewaza nad murkiem" to jeszcze wiekszy debilizm - tą sciezka dojdziemy do absurdu w stylu "twoja tarcza nie działa bo ja mam magiczny topór..."

Offline Katylina

Parę pytań :P
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 01, 2006, 02:19:48 pm »
Szafa słuchaj tu nie chodzi o to żeby zrobić przekręty.
W sytuacji defending the obstacle masz rację - trafianie na 6. Nawet BK z Banner of Barrows nie są tak wyszkoleni żeby trafiać przez głaz.

Natomiast w sytuacjach kiedy jest przewaga w poziomie zaawansowania przedmiotu czyli jest magiczny a np. Aura Mrozu albo Chmara Much mają działać na obniżanie hitów mówię nie.

Nie mamy na celu dojścia do sytuacji kiedy broń magiczna bedzie niwelowała tarczę a jedynie uproszczenie sytuacji gdzie jest parę rozwiązań.

Offline Scimitar

Parę pytań :P
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 01, 2006, 02:39:10 pm »
Najprościej rzucić kostką i po sprawie  :lol:
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

Offline war2bone

Parę pytań :P
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 01, 2006, 02:42:52 pm »
Cytat: "szafa@poznań"
"twoja tarcza nie działa bo ja mam magiczny topór..."


dobra dzisiaj jest powalony dzien to sie czepial bede :P od jutra obiecuje ze nie bede sie wypowiadal bez cytatow i wogule spoko

no wiec mamy pare takich broni jak np no ar sv czy bronie niszczace inne magiczne przedmioty :P

a i JJ w sumie topic sie skonczyl i wez go przytninj na jutro tak zeby ludzie sie z nas nie smiali za pare dni czy tyg:P
 tak a propo

KU KLUX DZBAN i nie ma mocnych

JJ

  • Gość
Parę pytań :P
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 01, 2006, 02:57:04 pm »
Cytat: "war2bone"

..a i JJ w sumie topic sie skonczyl i wez go przytninj na jutro tak zeby ludzie sie z nas nie smiali za pare dni czy tyg:P


Nie ma tak... Piszesz bzdury to masz :badgrin: ... Każdego - mnie też - to dotyczy :badgrin: .

Offline war2bone

Parę pytań :P
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 01, 2006, 03:01:41 pm »
dobra w sumie moglbym sie klucic dalej ale mi sie nie chce - wole walic glowa w RB
 tak a propo

KU KLUX DZBAN i nie ma mocnych