Autor Wątek: Machiny wojenne - pytania  (Przeczytany 5934 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kieł

Machiny wojenne - pytania
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 02, 2006, 10:09:52 am »
Przed chwila zajrzałem do Storm Of Chaos. Hellcannon nie ma zasady Daemonic jako model. Ma tylko Daemonic Aura i Daemonic Attacks. Do tego załoga i fakt że może być wystawiany tylko w armi której generał jest mortalem wskazuje na to że Hellcannon jest tak jakby mortalem.
Właściwie różnica między mortalami i demonami wg fluffu polega na tym że demony nie umierają, a jedynie zniszczona zostaje ich powłoka w tym świecie a one zostają odesłane. W tym przypadku model jako taki zostaje zniszcony doszczętnie, jednak we wnętrzu jest demon który własciwie zostaje odesłany. Zmierzam do tego że każdy demon może powrócić w tej samej formie z powrotem, a w przypadku Hellcannona  trzeba najpierw go zbudowac i ponownie zakląć w nim demona. To oznacza że Hellcannon jest mortalem gdyż jest niszczony w "realnym" świecie.
Sorry jeżeli zamąciłem, po prostu chciałem odnieśc zasadę gry do fluffu.
url=http://www.sloganizer.net/en/][/url]

Offline Ataman

Machiny wojenne - pytania
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 13, 2006, 10:02:27 pm »
Hellcannon w wyniku misfire'a zzera zaloge i wpada w klocek kawalerii (z tej samej armii). Do tego kombatu dolacza sie (szarzujac w hellcannona) lord na smoku z przeciwnej armii. I teraz czy gracz który do niedawna jeszcze kontrolowal machinodemona ma prawo wybrac po kim hellek bije, czy tez odbywa sie to w drodze losowania, czy tez musi bic po tym w co juz wczesniej zaszarzowal? A jesli nadal bije po swoich (z takich czy innych wzgledow) to jak to liczyc do CR?

Prosze uargumentowac swoja odpowiedz :)
Dzieki za help.

Offline Sydney_Kmin

Machiny wojenne - pytania
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 16, 2006, 07:45:37 pm »
Co według was lepiej brać do armii Imperium? Więcej dział czy więcej mortarów? Ja uważam że lepsze są działa. (Pewnie przez moje odchylenia od statystyk gdy strzelam z mortara ;])
img]http://i34.photobucket.com/albums/d139/Sydney_Kmin/superball6tt.gif[/img]


Offline wojo

Machiny wojenne - pytania
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 09, 2006, 02:24:40 pm »
1. Czy hellcannon mozna wyzwać na pojedynek?
2. Czy po przegraniu walki i oblaniu testu Ld hellcannon dostaje dodatkowe rany jak inne demony?
epiej mieć Parkinosna i trochę wylać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić.

Goł, goł pałer rendżers !!!

Shino

  • Gość
Machiny wojenne - pytania
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 09, 2006, 02:30:41 pm »
1) nie jest hero ani championem wiec nie

2) hellka jest unbreakable wiec nie oblewa testu ld raczej ;)

 

anything