trawa

Autor Wątek: Kompozycja armii Chaosu  (Przeczytany 1827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojo

Kompozycja armii Chaosu
« dnia: Styczeń 10, 2006, 12:17:12 pm »
Czy do rozpiski armi hordes of chaos można dodawać oddziały z beasts of chaos? A jeśli tak, to czy są jakieś ograniczenia w ilości lub typie dodawanych jednostek?
epiej mieć Parkinosna i trochę wylać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić.

Goł, goł pałer rendżers !!!

Offline Kensiorek

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2006, 12:48:33 pm »
bohaterowie normalnie jesli nie sa generealem ( znaczy najwieksza LD w armi)

cory z beastow + speciale sa specialami w demoanch i warriorach. Rary z beasti sa rarami w hordach.
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline wojo

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2006, 06:24:18 pm »
To niezbyt w temacie, ale tyczy się chaosu a nie chcę zakładać nowego tematu. bo to tylko jedno krótkie pytanie:
1. Jaki US ma Bloodthirster? Nie mogę tego znaleźć w księdze armii, a wydaje mi się, że gdzieś widziałem, że ma 3. Choć po rozmiarze jego podstawki kwalifikującej go jako monstera, choć monsterem chyba nie jest - tylko charaktersem - powinien mieć 7.
epiej mieć Parkinosna i trochę wylać, niż Alzheimera i zapomnieć wypić.

Goł, goł pałer rendżers !!!

Offline Silverman

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2006, 08:35:47 pm »
A ile Bloodthirster ma ran w profilu?

Offline Rantor

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2006, 10:25:13 pm »
Na logike wedlug mnie us jego to tyle ile ran pozdrawiam
zy chcesz zyc wiecznie???

Offline mlepkows

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2006, 08:11:10 am »
Jest chyba Dużym Celem na podstawce 50x50, prawda? W takim razie ma tyle US ile ran.

Maciek
igmar, Kaiser und Averland!

Offline Jerzyn

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2006, 01:19:25 pm »
to ze jest duzym celem nic nie ma do rzeczy, ma US7 bo jest monsterem(tzn.traktowany tak) i ma podstawke 50x50
owa super gierka: VisArcana
Grajcie, wspomagacie kumpli :D

Offline mlepkows

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2006, 06:14:24 pm »
Cytuj
to ze jest duzym celem nic nie ma do rzeczy

A właśnie, że ma. Bo kryterium podziału bohaterów na figurki o US 3 (jak ogry) i o US=W (jak potwory) jest właśnie bycie dużym celem. Nie przypominam sobie, żeby było w zasadach takie kryterium jak "monster".

Maciek
igmar, Kaiser und Averland!

Offline Kensiorek

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2006, 06:29:08 pm »
a nie wiecej niz 5 ran ??  :roll:  :lol:  :lol:  ;)
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline Wojcieszyn R.

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2006, 07:05:26 pm »
a ja mam pytanko :)
czy sorceror moze byc generalem jesli jest do tego 3 brayszamanow. sorcereor ma najwyzsze ld. tam cos w army booku mortali jest jakis zapisek (nie mam tego przed oczami) ze to ograniczenie z generalowaniem tyczy sie wszyskich magic userow.
Unia Brukselska, nierządnica europejska
Nie ujawni planów ciemnych, jak zabiję polskę
ludzi biednych, Unia Polskę rada zgnieść
by zaśpiewać z nami pieśń...
Moherowe berety ..!!"

Offline mlepkows

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2006, 09:23:46 pm »
Cytuj
a nie wiecej niz 5 ran

A nie. Czemu akurat >5 a nie 5? Chyba, że nie zrozumiałem uśmieszków  :) . Zresztą, DP ma chyba 4 rany i US4, nie? A Tyran ma z pewnością US3 mimo, że 5 ran...

Maciek
igmar, Kaiser und Averland!

Offline JAsiuuu

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 01, 2006, 05:45:50 am »
Cytat: "Wojcieszyn R."
a ja mam pytanko :)
czy sorceror moze byc generalem jesli jest do tego 3 brayszamanow. sorcereor ma najwyzsze ld. tam cos w army booku mortali jest jakis zapisek (nie mam tego przed oczami) ze to ograniczenie z generalowaniem tyczy sie wszyskich magic userow.


może być
img]http://i31.photobucket.com/albums/c361/asqard/kultke3.png[/img]

szafa@poznań

  • Gość
Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 01, 2006, 02:39:05 pm »
Cytat: "Wojcieszyn R."
a ja mam pytanko :)
czy sorceror moze byc generalem jesli jest do tego 3 brayszamanow. sorcereor ma najwyzsze ld. tam cos w army booku mortali jest jakis zapisek (nie mam tego przed oczami) ze to ograniczenie z generalowaniem tyczy sie wszyskich magic userow.


armybuilder przy chaos sorcererze drukuje takie cos "may not be general, unless the only character". Wiem ze Abuilder sie czesto myli...ale jesli taki zapis jest też w army booku, to wydaje mi sie ze sorcerer+3 bray shamanów - to tylko ktorys z brayów moze byc generlaem, wiec mamy juz armie besti a nie mortali...

niech ktos do booka zajrzy :d

Offline Kensiorek

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 01, 2006, 02:42:11 pm »
Cytat: "mlepkows"
Cytuj
a nie wiecej niz 5 ran

A nie. Czemu akurat >5 a nie 5? Chyba, że nie zrozumiałem uśmieszków  :) . Zresztą, DP ma chyba 4 rany i US4, nie? A Tyran ma z pewnością US3 mimo, że 5 ran...

Maciek
DP ma 4 rany ale US3 :P
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline mlepkows

Kompozycja armii Chaosu
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 01, 2006, 03:02:21 pm »
Cytuj
DP ma 4 rany ale US3 :P

A jest duży? Jak tak to moja teoria się wali. Jak nie, to mam rację. Tak czy inaczej, jeszcze nie widziałem, żeby ktoś miał z tym problem...

Maciek
igmar, Kaiser und Averland!

 

anything