trawa

Autor Wątek: Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?  (Przeczytany 2859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szafa@poznań

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« dnia: Styczeń 10, 2006, 10:53:17 pm »
no wlasnie - czy musi pivotowac przed strzałem? Czy jak obstawie ja z boku jednego to czy może grzać tylko do prozdu?

zasady mowia cos głupiego...

"first point it in the direction of firing czycos takeigo"...

dalej:
"for convenience, is better to pivot it toward the target..."

JJ

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2006, 11:01:49 pm »
Co tu jest głupiego?
To wy "wojnę o armatę" toczycie, a takich podstawowych zasad nie uznajecie? Tak nagle pozwalacie ludziom "od lufy" strzelać? Dziwne....
My w Gołkowie pozwalamy strzelać jak ktoś sie głupio ustawi, ale to Gołków.. sympatia dla przeciwnika, luzz, te rzeczy...
Rules are rules...

szafa@poznań

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2006, 06:09:09 am »
prozą jacku, prozą :] nie wiem nadal co jest głupie - pivotowanie, zmuszanie do pivotowania, blokowanie mozliwosci pivoty zastawiajac go z boku...

JJ

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2006, 07:29:04 am »
Cytat: "szafa@poznań"
prozą jacku, prozą :] nie wiem nadal co jest głupie - pivotowanie, zmuszanie do pivotowania, blokowanie mozliwosci pivoty zastawiajac go z boku...


Mało co jest głupie...
IMHO ścisle zgodnie z zasadami trzeba się obrócić w kierunku strzału. A nie "od lufy w bok" strzelać.
Jak ktoś sobie sam zablokuje piwot prostokątnej maszyny... Ja pozwalam sie ruszać. Ale wcale bym sie nie oburzył gdyby jakis sędzia zalazał. Niech sie inni wypowiedzą.
Ja sie tylko troche dziwię, że TY (okolice Poznania, "wojna o armatę" czyli przesuwanie załogantów przy obrocie armaty) o to pytasz i tyle.  :roll:

Offline Scimitar

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2006, 01:32:56 pm »
Mi się zawsze wydawało, że w świetle tego co jest w książeczce dla Szczurów to ratlingi i latarynki muszą się obracać przed strzałem.
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

szafa@poznań

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2006, 01:39:05 pm »
widzisz jacku, od okolo pol roku, moze dluzej, poznan przechodzi :klimatyczna rewolucje" - zapoczatkowana chyba przez szymona lezniaka, nastepnie ja zaczalem to lansowac...czyli full przyjazn, maksymalnie smieszne rozpiski, i gray na luzaku (oczywiscie nie mowie ze wszyscy ale amierzamy w dobrym kierunku:D)

Wiec jak wczoraj pomysłowy wampir postawil sobie 5 wilkow przy boku latarynki, i powiedzial "mozesz strzelac tylko do prozdu" to chwile sie zastanawialismy nie reagujac na obiekcje skavena, i przyznalismy racje wampirowi - tak - musisz pivotowac. Skaven zas powolywal sie na zasade "for convenience, is better to pivot bla bla nbla" jako na zalecenie a nie wymóg!

Offline radek_nazgul

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2006, 02:30:34 pm »
No wiec dalsze pytanie:
skoro piwotowac trzeba, to moze zaistniec sytuacja ze trzeba przesunac zaloganta. Wg czesci grajacych (z czym sie zupelnie nie zgadzam) przesuniecie zaloganta = ruch maszyny wiec czy mozna sobie zalogantem zablokowac maszyne?

Offline radek_nazgul

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 11, 2006, 02:36:15 pm »
Cytat: "Scimitar"
Mi się zawsze wydawało, że w świetle tego co jest w książeczce dla Szczurów to ratlingi i latarynki muszą się obracać przed strzałem.


Hihihihih czyli mozna stanac obok ratlinga, a on nie moze sie pivotowac bo zblizylby sie za bardzo do tego celu???

dla jasnosci:

R=Ratling, H=Hero

przed:
R
R  H
R

po:
RRRH

Maksymalnie:

R
 R  H
  R


Bedac w zgodzie z zasadmi (nie wolno byc blizej niz na cal) stajemy sobie obok ratlinga, rownolegle cal od... I on Poza pojsciem do przodu albo odsunieciem sie nie moze NIC zrobic bo sie za bardzo zblizy...

Offline Gogol

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 11, 2006, 02:42:55 pm »
no tak można :) ja kiedyś skinkiem zblokowałem WLC tak ze nie mógł pivotować (z jednej strony skink z drógiej las) ale ... co do herosa to na to nie wpadłem :D
ttp://www.infokladki24.iq.pl/print.php?type=A&item_id=12

Moje wiersze

szafa@poznań

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 11, 2006, 04:01:34 pm »
@ radek

i tak wlasnie latajacy strigoje kury zablokowali latarke gobosa ze nie miala jak strzelic :] dobry motyw, godzien wykorzystania...o to wlasnie pytalem czy mozna go tak zblokowac!

Offline rroghl

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 11, 2006, 04:02:11 pm »
Nie no przysięgam, to juz jest przegiecie! Blokowanie pivotowania warpa, ale ta sprawa z cannonem i obslugantem!!
Dla mnie to jest już masakryczne czepianie sie szczegolow i totalne powergamerstwo!!
Jeżeli ktokolwiek bedzie mi chcial zablokowac w ten sposob warpa (mało prawdopodobne, bo nie gram skavenami ;)) albo powie, ze musze ruszyc zaloganta, zeby pivotowac działe, a jak ruszylem zaloganta, to nie moge strzelac (boże!! kto wogole wpadl na taki pomysl??!!) to przysiegam, ze dostanie ode mnie worst playa!!!

szafa@poznań

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 11, 2006, 04:03:59 pm »
dostanie. a sedzia i tak pozwoli ci strzelic. Az tak nie przeginajmy - jesli w fazie shootingu lekkie ruszenie zaloganta jest konieczne do zrobienia pivotu - to imho niech sie strzelec niekrepuje i go LEKKO I MINIMALNIE przesunie :]

JJ

  • Gość
Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 11, 2006, 04:34:21 pm »
Rroghl - spokojnie - nie krzycz. Zaczekajmy co powiedzą sędziowie z LS.
"Wojna o armatę" to były bzdury. Tu zaczekajmy spokojnie.

Offline Kensiorek

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 11, 2006, 05:16:41 pm »
Cytat: "radek_nazgul"
No wiec dalsze pytanie:
skoro piwotowac trzeba, to moze zaistniec sytuacja ze trzeba przesunac zaloganta. Wg czesci grajacych (z czym sie zupelnie nie zgadzam) przesuniecie zaloganta = ruch maszyny wiec czy mozna sobie zalogantem zablokowac maszyne?
nie ruch zaloganta wogole ale ruch ktory ci cos daje tego ci akurat zasady zabraniaja. Co innego jesli przestawiasz zeby dobrze wycelowac a co innego jesli uciekasz od ewentualnej szarzy czy zeby nie zdawac paniki.
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline Scimitar

Warp Lighting a pivotowanie - musi czy nie?
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 11, 2006, 09:10:47 pm »
Cytat: "rroghl"
Nie no przysięgam, to juz jest przegiecie! Blokowanie pivotowania warpa, ale ta sprawa z cannonem i obslugantem!!
Dla mnie to jest już masakryczne czepianie sie szczegolow i totalne powergamerstwo!!
Jeżeli ktokolwiek bedzie mi chcial zablokowac w ten sposob warpa (mało prawdopodobne, bo nie gram skavenami ;)) albo powie, ze musze ruszyc zaloganta, zeby pivotowac działe, a jak ruszylem zaloganta, to nie moge strzelac (boże!! kto wogole wpadl na taki pomysl??!!) to przysiegam, ze dostanie ode mnie worst playa!!!

Dla mnie powergamerstwem jest technikum elektryczne z latarkami i przygrywające im katarynki. Jak ktoś wystawia dużo za dużo takich świństw, to sam się prosi by robić przeciw niemu triki :)

A czy ktoś pamięta o myku z ratlingiem. Stawiamy go za górką u podnóża, po czym przed strzałem obracamy w miejscu w ten sposów że prawie połowa nagle znajduje się na górce, co oznacza, że ratling też i może strzelać za górkę (a wcześniej nie był nawet widoczny  :lol: ). Pivotowanie działa w dwie strony  :D
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

 

anything