Autor Wątek: Gry- Problemy Techniczne  (Przeczytany 162720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trzy_ha

Nie chce mi chodzić colin 4
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 27, 2006, 10:28:29 pm »
Cześć zaistalowałem sobie colina 4 i wszystko jest ok.!!!!!!!!!! do monetu jak odpalam grę i zaczyna sie ładować mam czarny ekran i nic sie dalej nie dzieje może wie ktoś co mam zmienić żeby mi gra zaczeła chodzić. Oto mój komp Athlon 3200+ 1.99Ghz ram 448MB bo karta na płycie gównej ATI grafika ATI RADEON XPRESS 200 Series. Jak Ktoś coś wie jak mam pozmieniać niech da znać.Za jaką kolwiek pomoc z góry dziękuję :idea:bo ja mam kompa od paru dni i jeszcze za bardzo nie wiem jak to poustawiać żeby mi ta gra chodziła

***

  • Gość
Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 27, 2006, 11:05:51 pm »
Tak dla formalności: Gdybyś następnym razem przepuścił tekst przez Word'a, przed wysłaniem, to byłoby miło. Teraz wychodzą takie "kfiatki", jak "płyta gówna". Nie wspominająć o "urwanych myślach"

A teraz do rzeczy, wydaje mi się, że wina leży w karcie graficznej. Na początek proponuję ściągnąć najnowsze sterowniki ze strony producenta (tj. ATI ;) ), bo te dołączone na płycie zwykle są baardzo przestarzałe.

Yogi Bear

  • Gość
Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 27, 2006, 11:27:53 pm »
Tak jak Norsefir pisze. Najpierw sterowniki sprawadź. Jeśli to nic nie da to popatrz po programach pracujących w tle. Miałem kiedys podobną sytuację przy uruchamianiu gier. Winny okazał sie Zone Alarm, a dokładnie jego najnowasza aktualizacja bo z czymś tam się kłóciła. Choć głowy nie daje, że to o to chodzi.

Offline Skavenblight

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 28, 2006, 06:05:28 pm »
Mam pytanie: czy istnieje jakakolwiek szansa, żeby stary dobry Warhammer: Dark Omen działał pod win xp na normalnej grafice? Bo że działa, to wiem, ale na takich ustawieniach, że epilepsji można dostać :(
Cytat: Kapitan Hak
No właśnie, apeluję do posiadacza toksycznych skarpet papy Noigula o bezzwłoczne wypranie ich w święconej wodzie Sigmara.

Offline -=Azazel=-

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 29, 2006, 02:35:06 pm »
Problem ze Splinter Cellem oryginalnym, pierwszym

Mianowicie na moim sempronie 2800 z geforcem 5200 i 512 RAMu działa jak tako na 640X480 i low details...
Któs wie dlaczego?
of kors mam directa nowego i ostatnie stery do nvidii...
Kapa jakas...:-) Prosze o pomoc

Yogi Bear

  • Gość
Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 29, 2006, 02:43:06 pm »
Cytat: "-=Azazel=-"
i ostatnie stery do nvidii

Najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze. Sprawdź jakieś starsze.

Offline Asmodean

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 01, 2006, 02:42:11 pm »
mam pytanko. Chciałem zainstalować patcha do D2: Bunt elfów i sciągnąłem sobie ze stronki oficjalnej patch v 3.10 czy tam 3.01. Problem jest taki, że przy instalacji pisze mi że mam niezgodną wersję tegoo pliku do konfiguracji Confcośtam.exe i się wywala. Zaznaczam, że mam polski oryginał. Czy ktoś z was miał podobny problem i ew. jak go rozwiązał :?
<wrota>PKP zagina czasoprzestrzeń. Można wyjechać z Poznania pociągiem do Krakowa o 7:20 i zdążyć na pociąg do Warszawy o 6:50

Offline Gil-Galad

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 01, 2006, 05:27:03 pm »
Osobiście widzę dwa rozwiązania:
1. Musisz ściągnąc polski patch
2. Jeśli ściągasz najnowszy patch, a nie masz poprzedniego spróbuj ściągnąc wcześniejsze, a dopiero później ten nowy; to może pomóc (ale wcale nie musi).

Oczywiście uważam, że to o to chodzi :p

Offline Girwan

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 12, 2006, 02:02:13 pm »
Mam problem z UFO: Decydujące Starcie, może ktoś miał coś podobnego i wie jak to rozwiązac?

Hardware:
AMD Athlon 2,5GHz, Radeon 9600 Pro, monitor LCD Philips, Windows XP

w momencie kiedy uruchamiam UFO:Decydujące Starcie na ekranie pokazuje mi sie komunikat, "Cannot display this video mode, change computer display input to 1024x768@60Hz".
Rzecz w tym, że tak mam to ustawione. Mam taką rozdzielczośc i taką częstotliwośc odświeżania.

Żeby było weselej to: gra mi chodziła na tej samej konfiguracji, tyle, że przeinstalowałem Windowsa i ... kicha. Wszystko inne działa tylko to nieszczęsne UFO nie chce :(
Acha, grę już przeinstalowywałem, jakby ktoś chciał to zaproponowac :-)

Może ktoś ma pomysł co mogę zrobic?



Offline Raven99

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 13, 2006, 09:53:31 am »
Może przypomnij sobie jakie miałeś sterowniki od grafiki? I coś w tym kierunku może kombinować :)
ar never changes...

Offline Girwan

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 13, 2006, 10:43:51 am »
rzecz w tym, ze przed instalacją:
- gra chodziła na GeForce 2 (jakos tak)
- na chwilę włożyłem Radeona i było ok

po instalacji włożyłem tylko Radeona i jest problem :-)

sterowniki do Radeona chyba zawsze te same (z oryginalnego CD)


... z ostatniej chwili ....
instalacja sterowników do monitora pomogła rozwiązać ten problem - połowicznie. Gra się odpala, ala chodzi b. walno i w pewnym momencie się wyrzuca :-(



Offline lopolik

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 14, 2006, 02:56:34 pm »
Mam problem z HoM&M III: The Restoration of Erathia. Problem polega mniej więcej na tym że przy większych planszach lub dłuższej grze w Hot Seat podczas kończenia tury lubi sobie gierka się wyłączyć co mi się nie podoba. Czasem pomaga wyłączenie pokazywania ruchu przeciwnika. Czasem nie. Czasem idzie dostać szału próbując dokończyć grę w 5 miesiącu kiedy akurat w danej turze komputerowy przeciwnik mnie zaatakował. Rozgrywanie kilka razy tej samej bitwy nie jest fajne. Mam kompa który powinien sprotać Heroesowi: AMD Sempron 2800+ (1,6GHz), GF Palit 6200 256MB, DirectX 9.0, 256MB DDRAM.

Przy okazji - jak ustawię na tym sprzęcie wszelkie myki grafiki w Ignition, to mi wyskakuje z gry w połowie wyścigu, muszę grać na nędznych pikselach zamiast na płynnej fajnej grafice :/

Z góry dzięki za pomoc :)

gość1

  • Gość
Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 14, 2006, 03:57:50 pm »
nie zebym sie mylil ale to czesty blad przy piracie =p sam kiedys widzialem takie cos u kolegi i zazwyczaj na mapie xl sie wywalalo po 5 miechach... ale u siebie mam zainstalowane homm + homm:ab + homm: sod + homm:wog wszystko dziala dobrze ^^

Offline szakal1810

prosba o pomoc
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 25, 2006, 11:48:10 am »
kupiłem gre panzers 1 są na opakowaniach kody cd ale wpisywanie nie daje uwierzytylnienia HEEEEELP

Offline Lunn

Gry- Problemy Techniczne
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 25, 2006, 02:22:36 pm »
Zapytaj u sprzedawcy, dystrybutora czy kogoś tam innego.