trawa

Autor Wątek: Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA  (Przeczytany 3845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kacper Kacper

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« dnia: Styczeń 19, 2006, 05:21:13 pm »
ŁK "pozwala wystrzelić tyle razy ile wynosi jego wartość współczynnika ataki"

KSZ "jeśli wypuszczono je z magicznego łuku, to jego właściwości są ignorowane"

Przedmioty posiada np. Książe (A=4). Wypuszcza KSZ i co dalej? Może wystrzelić ze swoich pozostałych trzech ataków, czy może ta właściwość jest ignorowana?

JJ

  • Gość
Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2006, 05:23:41 pm »
Co to jest ŁK i KSZ?

Offline Kensiorek

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2006, 05:31:39 pm »
JJ w tytule masz :)


NIe nie mozesz jak sobie to wyobrazasz ?? ze uzywasz 2 lukow ??:) Wszystkie strzaly z magicznego luku nie mozesz dzielic :).

I teraz ja mam pytanie czy glupia zasada o uzywaniu tylko magicznej broni jesli ja mamy stosujemy rowniez do broni strzelecich ?
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline Christos

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2006, 05:48:09 pm »
To sa własnie te %*#%*# polskie nazwy.

Strzelasz z Bow of Loren normalnie za każdym razem tak jak stoi to w zasadach tego łuku. Jesli natomiast decydujesz sie uzyc hail of doom arrows to uzywasz oczywiście do tego Bow Of Loren (bo jakiegos uzyc musisz a innego łuku nie masz) ale zasady tego łuku sa wtedy ignorowane. Zreszta przeciez to jest wyraźnie napisane przy HoDA:

"If this is used with a magic bow, then any effects of the magic bow are ignored for this shot"

Czy w tej chorej polskiej księdze nie ma tego fragmentu??

@Konsiorek to o czym mówisz było by juz przegieciem. W ogóle sie nie zgadzam co do konieczności uzywania magicznej broni gdy sie ja ma a gdyby było to związane jeszcze z magicznymi brońmi stzrelajacymi to umarłbym ze smiechu.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Offline Kacper Kacper

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2006, 05:49:25 pm »
Miałem raczej na myśli wystrzelenie KSZ, a potem trzech zwykłych, pojedynczych strzał.

@pytanie Kensiorka - jeśli masz na myśli zmuszenie do nie strzelania przez charakter do czasu wystrzelenia KSZ, to wg się tak nie da, bo strzały nie są bronią jak dla mnie


Cytat: "Christos"
Strzelasz z Bow of Loren normalnie za każdym razem tak jak stoi to w zasadach tego łuku. Jesli natomiast decydujesz sie uzyc hail of doom arrows to uzywasz oczywiście do tego Bow Of Loren (bo jakiegos uzyc musisz a innego łuku nie masz) ale zasady tego łuku sa wtedy ignorowane. Zreszta przeciez to jest wyraźnie napisane przy HoDA:
Chodzi o to, że zastanawiam się, czy właściwości tego łuku są ignorowane przez całą turę, czy przez czas tego wystrzału(czyli np. jakby jakiśtam magiczny łuk miał +1 do trafienia to wtedy by to coś zmieniało)

Offline Christos

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2006, 06:05:50 pm »
Strzalić w turze strzelania możesz TYLKO raz. Nie możesz więc wystrzelic najpierw z Hail of Doom Arrows a potem poprawic z Bow of Loren. Nawet gdybyś miał jakimś cudem dwa łuki (a ten przypadek sie nie zalicza do tego bo HoDA nie jest łukiem tylko strzałami - nawiasem mówiąc MUSISZ miec jakiś łuk żeby uzyc magicznych strzał) to i tak nie mógł bys stzrelić z jednego a potem z drugiego)

Musisz wybrac czy strzelasz normalnie z Bow of Loren czy uzywasz w danej turze Hail of Doom Arrows.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Offline jagal

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2006, 06:47:11 pm »
Christos dobrze prawi ,w pełni sie z nim zagadzam!
quote="RoMaN Lord of the Druchii"]siema chce byc PG



 Według mnie nigdy nie kozacze ale ok.[/quote]

Pzdr

jagal

Jankiel

  • Gość
Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2006, 07:06:38 pm »
Cytuj

Musisz wybrac czy strzelasz normalnie z Bow of Loren czy uzywasz w danej turze Hail of Doom Arrows.

Najprostsze i najlepsze rozwiązanie. Tak winno być.

Offline Kacper Kacper

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2006, 07:49:26 pm »
szkoda... ale ok

Offline Nekropacyfikator

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 22, 2007, 09:30:39 pm »
off topic:
Łuk Królów i Kołczan Strzał Zagłady... buehehehehehe... kocham jak się tłumaczy nazwy własne. Ale najlepiej przetłumaczono cold ones'ów... Wyszli z nich "rycerze na zimnych" hehe... O miotaczu spaczognia (warpfire thrower) już nie wspomnę... buehehehehe....
Kill!!... Kill!!..."
        - Warlord Queek

Shino

  • Gość
Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 22, 2007, 10:03:58 pm »
off topic.... kocham jak jakies dziecko neo ne przeczyta regulaminu i bawi sie w nekromante :roll:  :roll:

JJ

  • Gość
Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 22, 2007, 10:10:15 pm »
Ja lubię pacyfikować nekromantów.
Bardzo.

A te wskrzeszenia są bezsensowne.
Jeśli nie ustaną....  :badgrin:

Offline Saladyn

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 22, 2007, 10:25:01 pm »
Spacyfikować!
A ja mam na avatarku Mangekyou Sharingana którego osiągnął Itachi"

Jestem cyckami Genesisa P-Orridga

Offline Dr.Crane

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 20, 2007, 07:05:09 pm »
Bez litosci!
ever see the sky, never touch the sun, nothing more left but run run run...

Offline Zox

Łuk Loren + Kołczan Strzał Zagłady / Bow of Loren + HoDA
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 23, 2007, 01:56:35 pm »
Cytat: "Dr.Crane"
Bez litosci!

grrr...
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

 

anything