Autor Wątek: Inżynier a ofiary w załodze  (Przeczytany 2059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kensiorek

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 17, 2006, 09:19:55 am »
Gogal prosta sprawa masz 5 modeli R&F ( liczymy czempa jako R&F)i nie losujesz proste?? tak mowia zasady


Masz 4 modele i zaczynasz losowac . Trafisz muzyka on ginie i nie ma znaczenia ze to R&F trafisz sztandar on ginie trafisz zwyklego on ginie itd. Zabijasz dokladnie te figurki ktore trafiles. I teraz mamy zasade "if the Standard Bearer were killed another warrior would pick up the banner and take his place."I tutaj pojawia sie roznica miedzy chempem a innymi czlonkami commana ich moga zastapic zwykli a chempa juz nie. A ja delej nie widze sprzecznosci w fakcie liczenie chempa do R&F a tym ze przy losowaniu schodzi personalnie on "  if a Champion is removed as a casualty he is not replaced by another Champion"
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline Gogol

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 17, 2006, 09:40:51 am »
no to ja akurat wiem (sztandary muzycy itp) ale nie kumam czemu niby czempion sam sobie daje look outa ... tzn czemu liczy sie jako R&F i Heros w 1 chwili to jest bez sęsu ... czemu niby czempion + 4 zwykłych ma mieć look outa z działa a hero +4 zwykłych nie ... tzn do look outa potrzeba 5 modeli (zazwyczaj ... w ograch mniej ) tłumaczone jet to tym że jeden z nich ostrzega herosa/czempiona i bierze na siebie kule ... to jak czempion sam ma siebie ostrzec ?? i ma 1/5 szans że sam sobie zrobi look outa co za bzdura ... ja kumam że jesli mamy herosa +4 kawalerzystów + czempion i hero dostanie z armaty to czempion liczy sie jako R&F czyli jest hero  + 5 R&F ale jesli strzelamy do czempiona który w tym przypadku liczy sie jako hero to pozostaje nam 4 R&F a nie 5 bo czempion teraz odgrywa nieco inną role ... poza tym mowa odnośnie strzelania w czempiona w RB jest jedynie wzgledem templejtów (mowa o look oucie) książka nic nie mówi o rozdzielaniu strzałów w małe oddziały np składające sie z samego comanda ...
ttp://www.infokladki24.iq.pl/print.php?type=A&item_id=12

Moje wiersze

Offline kauczuk

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 17, 2006, 11:35:34 am »
niema look out sira jak strzelasz do odzialu skladajacego sie z samego commanda bo to us mniejszy/ rowny 5
ja nie lapie twojego pytania wogole gogol
niema roznicy miedzy oddzialem 4+ chempion a 4+ heros
w obu przypadkach niema looka i w obu przypadkach indywidualnie dostaja typu jesli sie ich trafi
jesli by byl oddzial 5 plus heros/chempion to obaj niewazne w jakiej konfiguracji mieli by lookauta i obu jesli zgina nie zastepowalo by sie
to wymyslil te beznadziejne podpisy? nosiciel wody co to kurna jest? co ja wietnamiec jestem? sic

Offline Gogol

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 17, 2006, 12:33:44 pm »
Cytat: "kauczuk"

niema roznicy miedzy oddzialem 4+ chempion a 4+ heros
w obu przypadkach niema looka i w obu przypadkach indywidualnie dostaja typu jesli sie ich trafi


No to przecierz cały czas o tym mówie ..... :?

Poza tym pierwotne pytanie nie dotyczyło look outa (bo to jest napisane wyraźnie w RB i nie musze sie nikogo pytać ) dotyczyło normalnego strzelania (typu bs ewentulanie ratling , salki innymi słowy bez templejtów i lukałta) bo RB nie wspomina o sytuacji w której to   czempion zawsze liczy sie jako heros i strzały są rozdzielane pomiędzy niego i oddział tzn na przykład oddział 3 kawalerzystów 2 zwykłych i czempiona dostał 30 hitów z voleya to wedle poglądów mych przedmowców rozdziela sie tak jak by czemp był herosem i zakładając że 20 trafiło w zwykłych a 10 w czempiona i jakimś cudem zwykli wysejwowali te 20 ran na 4+ a czempion nie wysejwował żadnej z 10 to ginie tylko czempion ??!! Coś mi sie nie wydaje nigdy przenigdy nie spotkałem się z czymś takim i dlatego cos mi  tu nie gra .... zawsze grałem z ludzmi tak że strzelając w oddział 4 konnych i waliłem poprostu w oddział zabiłem powiedzmy 3 to przeciwnik wybierał kto schodzi np czy zostaje sztandar czy muzyk czy czempion  (przeciwnicy robili tak samo) wiem że gdybym strzelił z armaty w czempiona to przeciwnik nie może wybrać ale zwykłe strzały raczej rozpatrywał bym jak impacty albo ataki po oddziale gdzie gdy oddział zaczyna się kurczyć do grupy dowodzenia to ja jako grajacy tym oddziałem decyduje kto schodzi .... w innym przypadku bedzie dochodziło do takich sytuacji jak opisana przezemnie z voleyem gdzie czempion bedzie dostawał np 3 rany a oddział 0 i zamiast 3 modeli zginie 1 ... takie jest moje zdanie na ten temat
ttp://www.infokladki24.iq.pl/print.php?type=A&item_id=12

Moje wiersze

Offline kauczuk

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 17, 2006, 01:17:59 pm »
no to zle grales z tego co rozumiem
masz w uscisleniach wyraznie powiedziane co robisz jak jest 5 lub mniej, nic nie losujesz [ oprocz resztek]
gogol rozumiem ze grales na zasadzie mam chempiona ale jak do mnie strzelasz to on udaje normalnego  :lol: spoko  ;)  ale tak nie jest  :D
to wymyslil te beznadziejne podpisy? nosiciel wody co to kurna jest? co ja wietnamiec jestem? sic

Offline Gogol

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 17, 2006, 02:05:11 pm »
dobra czyli rozumiem że jak voley wyładuje 30 hitów w oddział złożony z 2 kawalerzystów + czempion to kazdy dostaje po 10 hitow innymi słowy zwyklasy 20 a czemp 10 i jeśli nie uda mi sie zadać zadnej rany na zwyklasach a 10 ran na czempionie to ginie tylko on ... natomiast jeśli uda mi sie zadać np 10 ran na zwykłych a 0 na czempionie to giną tylko normalni a czempion przezywa bo traktowany jest jako heros ....
ttp://www.infokladki24.iq.pl/print.php?type=A&item_id=12

Moje wiersze

Offline thurion

Inżynier a ofiary w załodze
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 18, 2006, 10:26:55 am »
Cytat: "Gogol"
dobra czyli rozumiem że jak voley wyładuje 30 hitów w oddział złożony z 2 kawalerzystów + czempion to kazdy dostaje po 10 hitow innymi słowy zwyklasy 20 a czemp 10 i jeśli nie uda mi sie zadać zadnej rany na zwyklasach a 10 ran na czempionie to ginie tylko on ... natomiast jeśli uda mi sie zadać np 10 ran na zwykłych a 0 na czempionie to giną tylko normalni a czempion przezywa bo traktowany jest jako heros ....


dokladnie :)

 

anything