trawa

Autor Wątek: Regeneracja ,a ataki ogniste .  (Przeczytany 1144 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczurek

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« dnia: Luty 10, 2006, 11:00:09 pm »
Jezeli cos atakuje bohatera majacego regeneracje to rzucamy pojedynczo kostkami na regeneracje (co by wiedziec kiedy oblalismy ,zeby pozostale weszly bez regeneracji)???
czy rzucamy na raz i uznajemy ,ze jezeli jedna nie wejdzi to pozostale to juz sa rane (jak by zostalky zadane po stracie regeneracji)??

JJ

  • Gość
Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2006, 11:20:30 pm »
Nie ma regeneracji na ataki zadane ogniem.

Offline Esco

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2006, 01:26:17 pm »
Regenerujesz woundy juz stracone, np. jezeli troll ktory ma 3W otrzyma 5 ran, to znaczy, ze stracil swoje 3W i rzuca 3 razy na regeneracje.
img]http://rpg.take.pl/images/avatars/1933803812438cc92bc833e.gif[/img]

Offline Gogol

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2006, 02:55:23 pm »
Mam 6 bolców krasiowych z czego 1 ma rune ognia strzelam sobie w lorda WE na smoku z regenką  pierwszy bolec nie gonisty trafił w model potem na 5+ w lorda , zranil  i zadal 3 wondy ... zdechl ale pod koniec tury moze to wyregenerowac ... kolejne bolce zabily smoka i teraz mam ten ostatni z ogniem czy moge strzelic do potecjalnie martwego lorda i upewnic sie ze juz nie wstanie ??
ttp://www.infokladki24.iq.pl/print.php?type=A&item_id=12

Moje wiersze

Barbarossa

  • Gość
Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2006, 03:08:20 pm »
Nie wydaje mi się. Nie można chyba strzelać do trupów.

Offline bless

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2006, 05:58:25 pm »
Rozumiem, ze w takim wypadku, kiedy zabijemy herosa z regeneracja, to pozostale strzaly z balist trafiaja automatycznie w potwora, bez losowania miedzy niego a jezdzca (ktory jest martwy i dopiero pod koniec tury bedzie sie regenerowal)?
img]http://i12.photobucket.com/albums/a235/blessio/bykomstop.gif[/img]

"Więc gdy się zdarzy chłopcom
Rasę napotkać obcą
Armatnie mięso zmienią
w krwisty befsztyk
Tak jest !"

Offline Jaro the One

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2006, 06:55:41 pm »
Śmiesznie to by musiało wyglądać "w rilu" bolec przebija elfa on spada ze smoczura, dwarfy uparcie prują do smoka i robią z nigo świniaka nabitego na zbyt wiele rusztów. Kraśki ciesząc się z wspanialej zdobyczy ida po bęczułkę tegorocznego bugmana i zaczynają świętować... Tym czasem elfi lord ukradkiem wyrywa z siebie bolca i starajac się nie parzeć na swoje wylewające się flaki czeka, aż rana się zarośnie.* Po około 2 min pocichutku wstaje i spiernicza do najblizszego lasu i pokazuje dworfom d**e spomiedzy drzew krzycząc przy tym kilka zdecydowanie nieparlamentarnych określeń dotyczących domniemanego zawodu rodzicielek krzatów :lol: :lol: :lol:

Sory czasami ponosi mnie fantazja ;)



Pozdrawiam Jaro

ps.*(możliwa druga wersja, która IMHO jest tyćke niezgodna z zasadmi):

 Jeden z dwarfów podczas zabawy opiera się o dźwignię spustową jednego z bolców i wystrzeliwywuje przypadkowo pocisk. Jako, że dwarfy nie zmieniały celu wystrzelona strzała leci dokładnie w kierunku leżącego na trawie i czekającego na odpowiednią chwile elfa. Leśny elf widząc ogromny pocisk zakończony potężnym, żelaznym grotem kierujący się jakby na przekór wprost między jego oczy, wpada w lekka panikę. Ostatnią myslą, która przemknęła przez jego uysł była melodia, którą zasłyszał będąc jeszcze małym dzieckiem "a miało być tak pieknie..." Potem jego mozg "skoncentrował się" głównie na tkwiącym w nim żelaznym grocie.

Offline Vallarr

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 14, 2006, 10:40:59 pm »
Cytat: "Barbarossa"
Nie wydaje mi się. Nie można chyba strzelać do trupów.


jeszcze by tego brakowalo , strzal z dziala "bo tu leza trupy twoich zabitych driad , wiec ja dla pewnosci po nich jeszcze raz dzialem strzele"  :p a ze przypadkiem oberwie niewidoczny mag ? pech...  :lol:
I was born of a scorpion's mind"
Tony Iommi - "Flame On"

Ziemko

  • Gość
Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 15, 2006, 12:22:37 am »
Cytat: "bless"
Rozumiem, ze w takim wypadku, kiedy zabijemy herosa z regeneracja, to pozostale strzaly z balist trafiaja automatycznie w potwora, bez losowania miedzy niego a jezdzca (ktory jest martwy i dopiero pod koniec tury bedzie sie regenerowal)?


Tak mi sie wydaje , rozsadek tak podpowiada , ale niestety niezawsze wfb to rozsadek ;)

Offline b_sk

Regeneracja ,a ataki ogniste .
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2006, 08:01:45 am »
Cytat: "Gogol"
Mam 6 bolców krasiowych z czego 1 ma rune ognia strzelam sobie w lorda WE na smoku z regenką  pierwszy bolec nie gonisty trafił w model potem na 5+ w lorda , zranil  i zadal 3 wondy ... zdechl ale pod koniec tury moze to wyregenerowac ... kolejne bolce zabily smoka i teraz mam ten ostatni z ogniem czy mogę strzelic do potecjalnie martwego lorda i upewnic sie ze juz nie wstanie ??

Chociażby dlatego nie możesz strzelić to martwego lorda, że i tak mu ognistej rany nie wbijesz, bo ma już trzy nieogniste a W ma tylko 3.  ;)
Nażarte komunistyczną truflą dzikie świnie zdradziecko ryją zdrową tkankę polskiej racji stanu

 

anything