Autor Wątek: Hit-and-run Terradonow  (Przeczytany 1079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczurek

Hit-and-run Terradonow
« dnia: Kwiecień 09, 2006, 07:12:21 pm »
co sie dizeje jezeli teradony po zaatakowaniu jednostki przegraly CR i jest Firalt namber ,czy moga skorzystac z tej zasady i uciec i czy wtedy ja nie moge gonic ???

Offline Scimitar

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2006, 08:01:09 pm »
Hit and run chyba robisz przed rozstrzygnięciem kto wygrał (tzn. decydujesz o tym przed podliczeniem starcia)? Więc chyba nie można gonić.
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

Offline Christos

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2006, 08:13:48 pm »
Ciekawa teoria Scimi. Ale błedna. Najpierw podlicza sie wynik i dopiero z ta wiedzą sprawdza sie co dalej. Jesli wygrałeś możesz zadecydować czy robisz fall back czy nie. Jesli przegrałes lub zremisowałeś to musisz zrobić fall back.

Jesli chodzi o sytuacje fear-outnummber to powiem szczerze że nie wiem. Wydaje mi sie raczej że Terradony/War hawki musza uciekać normalnie od siejacego strach i liczebniejszego wroga. Więc gonic można.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

JJ

  • Gość
Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2006, 08:36:37 pm »
Uprzejmie proszę o popieranie swoich twierdzeń cytatami z AB.
Inaczej jest to bezprzemiotowa wymiana poglądów typu - ja myślę... - a ja myślę, że nie...



If the terradond lose combat or the conbat is a draw they do not take a Break test but automatically fall back (this is treated like fleeing excep.....The enemy cannot pursue them

Strona 30 AB Lizzies

Offline Christos

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2006, 08:51:24 pm »
Ech...
"A unit defeated in close combat is automatically broken without a Break test if it is fightning an enemy that it fears and its Unit Strangth is lower then the victorious enemy"  RB str 81

JJ a zacytowanie jednej strony problemu tez nie daje rozwiązania. Teraz mamy oba cytaty (zasady "hit and run" i "defeated by fear-causing enemy").
Pytanie: która z zasad jest nadrzędna i tym samym niweluje drugą??
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Offline Gotrek

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2006, 08:56:35 pm »
Jak dla mnie przewagę ma zasada hit&run - bo tu nie przechodzimy niejako do etapu fazy walki, w której sprawdzamy jakie są konsekwencje danego combatu. Tutaj terki od razu zwiewają i tyle :)
lach Baal Quich!!

TAK! - zasadom szarżowania na skirmish po prostej :)

Dawno dawno temu, aby zobaczyć pupe dziewczyny trzeba było rozchylić bielizne.
Teraz aby zobaczyc bielizne trzeba rozchylić pupe...

Offline Christos

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2006, 09:03:19 pm »
A ja mysle ;) (chociaż cytatami tego nie udowaodnie), że zasada hit-and-run nie daje terradonom/warhowkom odporności na psychologie a fear-outnummber to przeciez psychologia.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

JJ

  • Gość
Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 09, 2006, 09:05:07 pm »
Cytat: "Christos"
Ech...
"A unit defeated in close combat is automatically broken without a Break test if it is fightning an enemy that it fears and its Unit Strangth is lower then the victorious enemy"  RB str 81

JJ a zacytowanie jednej strony problemu tez nie daje rozwiązania. Teraz mamy oba cytaty (zasady "hit and run" i "defeated by fear-causing enemy").
Pytanie: która z zasad jest nadrzędna i tym samym niweluje drugą??


To akurat jest ciekawa kwestia budowy zasad, na której rozwinięcie nie mam teraz czasu. :(
Ta budowa jest nieintuicyjna - Szczegółowe zasady z AB są nadrzędne w stosunku do RB. :)
Spadam.

szafa@poznań

  • Gość
Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 09, 2006, 09:52:17 pm »
ehhhh kombinujecie...

zasada jest prosta: jesli po szarzy przegralem okazalo sie ze przegralem to moge bez rzucania brejka nawiać. Nie ma nic na temat sposobu przegrania czy tez ilosci o ile mialbym przegrac - o ile przegralem to moge zrobic h`n`r. Bez wzgledu czy przegralem o jeden, czy o 15, czy z automatu - mozesz zrobic zwiewanie. Fear outnumber nie jest wyjątkiem - jest to normalny brejk, normalna przegrana walka - tyle tylko ze autoamtycznie oblewasz brejka...MOGĄ!

Offline esgaroth

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 09, 2006, 10:09:14 pm »
oba cytaty się nawzajem nie wykluczają
url=http://www.draconis.aplus.pl/draconis/]Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych[/url]

Offline szczurek

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 09, 2006, 10:22:16 pm »
czyzby sytuacja patowa ??? ;) :D :roll:

JJ

  • Gość
Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 09, 2006, 10:24:37 pm »
Cytat: "szczurek"
czyzby sytuacja patowa ??? ;) :D :roll:


Nie. Nie ma żadnego problemu.

Ziemko

  • Gość
Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 09, 2006, 10:29:42 pm »
Jezu co to za herezja z tym fear outnumber... Za glowe sie zlapalem... Ludzie , przeciez terki nie zdaja LD na brejka , wiec o jakim fear outnumbe rozmawiamy... Przegraly , robia fall back , a przeciwnik nie moze gonic!!! JESTEM PEWNY W 10000% , ZE MAM RACJE , TROCHE TA ARMIA JEDNAK GRAM....

Offline Scimitar

Hit-and-run Terradonow
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 09, 2006, 11:24:42 pm »
No bo masz rację  :lol:
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D