Autor Wątek: Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!  (Przeczytany 5189 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szafa@poznań

  • Gość
Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 14, 2007, 08:15:52 am »
Cytuj
Czemu nie można zaadaptować nowych zasad demonów do DLowskich jeżeli nie będą odbiegały bardzo od tych na dzień dzisiejszy. Tego mój chłopsko-robotniczy umysł nie pojmuje.


Wszystko przez to że popierasz SLD :P

Wykształcona klasa inteligencka nie ma problemów ze zrozumieniem ;)

pozdro i no offence ;)

Offline Katylina

Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 14, 2007, 10:23:41 am »
Cytat: "szafa@poznań"
Cytuj
Czemu nie można zaadaptować nowych zasad demonów do DLowskich jeżeli nie będą odbiegały bardzo od tych na dzień dzisiejszy. Tego mój chłopsko-robotniczy umysł nie pojmuje.


Wszystko przez to że popierasz SLD :P

Wykształcona klasa inteligencka nie ma problemów ze zrozumieniem ;)

pozdro i no offence ;)


E tam. Nie widzę problemów.

A poza tym to zwyciężymy w biegu do komunizmu. Z Wami lub z Wami  :badgrin:

szafa@poznań

  • Gość
Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 14, 2007, 12:22:11 pm »
siem okaże.

Bo na drewach zamiast liści wisieć będą komuniści :P

Offline radek_nazgul

Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 19, 2007, 12:18:31 pm »
Cytuj

Jeziora są terenem nieprzekraczalnym (impassable) dla wszystkich
jednostek, choć jednostki eteryczne oraz Aquatic mogą przez nie przechodzić - z tym
zastrzezeniem, ze zadna jednostka nie moze skończyć ruchu na terenie
sklasyfikowanym jako impassable.


To co tu jest napisane jest wewnetrznie sprzeczne... albo cos jest impassable albo nie... Pytanie co sie dzieje z oddzialem majacym uciekac przez wode (z aquatc)? Jesli uda im sie przebiec to jest ok, jesli nie to tona? Jakas bzdura...   Czy moze traktuje sie jezioro jak jednostke i oddzial "teleportuje sie" na druga strone jeziora?
To zdanie jest dokladnym zaprzeczeniem "uscislenie"... dlaczego nie moglo zostac trudnym/bardzo trudnym terenem dla wszystkich poza aquatic i etheral + impassable dla maszyn/lataczy? Po co generowac dziwny byt pod tytulem "prawie impassable"?

JJ

  • Gość
Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 19, 2007, 12:26:47 pm »
Cytat: "radek_nazgul"
Cytuj

Jeziora są terenem nieprzekraczalnym (impassable) dla wszystkich
jednostek, choć jednostki eteryczne oraz Aquatic mogą przez nie przechodzić - z tym
zastrzezeniem, ze zadna jednostka nie moze skończyć ruchu na terenie
sklasyfikowanym jako impassable.


To co tu jest napisane jest wewnetrznie sprzeczne... albo cos jest impassable albo nie... Pytanie co sie dzieje z oddzialem majacym uciekac przez wode (z aquatc)? Jesli uda im sie przebiec to jest ok, jesli nie to tona? Jakas bzdura...   Czy moze traktuje sie jezioro jak jednostke i oddzial "teleportuje sie" na druga strone jeziora?
To zdanie jest dokladnym zaprzeczeniem "uscislenie"... dlaczego nie moglo zostac trudnym/bardzo trudnym terenem dla wszystkich poza aquatic i etheral + impassable dla maszyn/lataczy? Po co generowac dziwny byt pod tytulem "prawie impassable"?



Ciii.. TO ulegnie zmianie... Spokojnie...

Offline Ostry

Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 19, 2007, 07:37:28 pm »
Porusza mnie jedna sprawa, uściślenie dla chaos dwarfs podpunkt b) (o bull centaurach)
Dlaczego używają broni w taki sposób jak kawaleria?? bull centaury są jak dragon ogry tylko że mają inne podstawki (takie jak centigory-ale te mają tam swoją zasadę), więc czy na prawdę w niektórych uściśleniach nie można pójść na logikę(albo oprzeć się na faqach dotyczących 6 ed.)?? w takim razie co daje kupowanie im dwóch broni skoro kawaleria nie może ich używać??
ake jak u want

JJ

  • Gość
Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 20, 2007, 01:13:55 pm »
Cytat: "Ostry"
Porusza mnie jedna sprawa, uściślenie dla chaos dwarfs podpunkt b) (o bull centaurach)
Dlaczego używają broni w taki sposób jak kawaleria?? bull centaury są jak dragon ogry tylko że mają inne podstawki (takie jak centigory-ale te mają tam swoją zasadę), więc czy na prawdę w niektórych uściśleniach nie można pójść na logikę(albo oprzeć się na faqach dotyczących 6 ed.)?? w takim razie co daje kupowanie im dwóch broni skoro kawaleria nie może ich używać??


Q. Do Bull Centaurs receive +1S or +2S when using a Great Weapon? Also,
may they benefit from the "Fighting with hand weapon & shield" rule?
   
A. As Bull Centaurs are classified as Cavalry they must use the
"Mounted" rules for Great Weapons (as well as other weapons).  Page 55 of
the Rulebook clearly states that Cavalry models use the "Mounted" rules
for weapons. Thus they only receive +1S when using a Great Weapon and they
do not benefit from the "Fighting with hand weapon & shield" rule.
S. Rulebook pages 7, 55, 56, & 71.

Offline Ostry

Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 20, 2007, 01:54:17 pm »
ok a co z dwoma broniami??
ake jak u want

Offline swieta_barbara

Uściślenia sędziowskie luty 2007 - bierzcie póki gorące!
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 21, 2007, 12:04:14 am »
Kiedy ma wyjsc Alessio z lukiem WE? Myslalem, ze ta sprawa jest juz zazegnana.

Czy bretonski BSB moze nosic Wyrmlance?
Jeźdźcy Hardkoru jada do oporu!