Chociaż nie wiem czemu w takim razie Kaworu nie ma wspomnień Adama.
Odpowiem w temacie "O Kaworu".
24 odcinek moment rozmowy Shina z Kaworu. Anioły są i owszem mistrzami w posługiwaniu się AT jednak...
Odpowiem w temacie "Anioły".

Zaraz zaraz twierdzisz najpierw, że anioł dowolnie potrafi używać pola AT czego nie potrafi człowiek.
Odpowiem w temacie "Anioły".

Po czym za chwile twierdzisz, że Kaworu to człowieko-anioł. Nie zgodzę się z tym Kaworu to anioł, który przy pomocy AT przybrał ludzką formę.
Odpowiem w temacie "O Kaworu"

tak jak i temu że anioł musi posiadać S2.
Odpowiem tutaj.

Anioły owszem, mają S2. Kaworu S2 nie miał. Kaworu nie był stricte aniołem, tylko człowiekiem z duszą Adama, który funkcjonalnie stał się Tabrisem. Troszkę to zawiłe, ale w temacie "Anioły" tłumaczę jaka jest różnica pomiędzy aniołem ontycznie a funkcjonalnie.
Powiedz mi w którym momencie przyrównuje core do duszy ?
Wybacz, mój błąd. Przeczytałem
która, zamiast
które i wydawało mi się, że zdanie o kulce odnosiło się do duszy, a nie do owocu. Przepraszam

Czekam na argumenty które obalą moją tezę.
Adam nie przekazał Kaworu swego rdzenia, bo Kaworu nie miał S2 później. Kaworu miał zwykłe ludzkie ciało, tak samo jak Rei. Kaworu sam mówi, że jest
przeznaczony do życia wiecznego (dlatego chciał się zjednoczyć z ciałem Adama), a nie, że jest nieśmiertelny sam z siebie. Twoja teza opiera się na stwierdzeniu, że Kaw miał S2, a on zwyczajnie go nie miał (ale zdobyć chciał

).
Co do mojego "autorytetu", to od razu chcę obalić wszystko to, co jest zbudowane na nieprawdzie (jak np. w Twoim przypadku - na stwierdzeniu, że Kaworu miał S2). Jeżeli teoria nie pasuje do faktów, a ja o tym wiem, to grzechem byłoby nie podzielić się rozwiązaniem z współforumowiczami.