trawa

Autor Wątek: Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji  (Przeczytany 11006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ksuM

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 28, 2006, 03:09:41 pm »
Bardzo ładnie to podsumowałeś uważam.

Shino

  • Gość
Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 28, 2006, 04:47:47 pm »
o ile pamietam to w VI edycji byl zapisek "remember you don't have to throw pdices seperately" wiec nadal uwazam, ze trzeba to uscislic a do tego czasu nie ma +1 ataku dla kornikow...

Offline Zox

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 28, 2006, 04:53:44 pm »
Szafa dobrze gada. Podpisuje się rekami i nogami
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline QUASSIMODO

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 28, 2006, 07:47:02 pm »
ooo
news,zgodze sie z szafa 8)
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline krecik_77

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 29, 2006, 08:32:20 am »
Cytat: "Shino"
o ile pamietam to w VI edycji byl zapisek "remember you don't have to throw pdices seperately" wiec nadal uwazam, ze trzeba to uscislic a do tego czasu nie ma +1 ataku dla kornikow...


coś bardzo cie boli ten +1 s4 atak z kornikow, bo sie bronisz jak kaczynski podczas ostatniego przemowienia do narodu
Rzeczą królów jest chwała, a nie długi żywot"

Offline lorgoth

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 29, 2006, 08:40:20 am »
moim zdaniem korniki niemaja +1 do mountow gdyz jest to wyraznie napisane w ab. w przeciwnym wypadku jaki sens ma wylosowanie czasu slaneesha ktory  ten +1 daje?

tak samo white wolfy jako ze mloty sa great weapon niedostawaly by +2 tylko +1 - bo w rulebooku jest napisane ze wielkie bronie niedostaja - jednak ab jest ponad rb.

Wiec albo we wszystkich przypadkach ab>rb albo w zadnym.

Offline Padishah

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 29, 2006, 08:52:37 am »
Eeee skąd Ci się wzięło, że WW mają great weapony?? Ostatnio jak sprawdzałem to mieli cavarly hammer, który z dwurakami nie miał wiele wspólnego.

Co do frenzy:
Przy markach jest wyraźnie napisane " Remember that a ridden..."
Kluczowe remeber wskazuje na to, że jest to po prosto przypomnienie zasady z podręcznika, a nie zasada sama w sobie, a skoro teraz już nie ma takiej zasady to i odwołanie to traci prawo bytu, a nie staje się prawem samym w sobie.
nd the ground did tremble as the king marched to war.

Offline lorgoth

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:03:32 am »
A co z czarem slaneeshowym ktore to +1 daje?? wywalamy? moze +2 bedziemy dawac?  

Moim zdaniem obie interpretacje moga byc prawdziwe ale ja przychylam sie do tego ze nie maja tego +1. A ze +1 maja jak narazie mowia tylko gracze chaosem grajacy.

I taka dyskusja moze trwac w nieskonczonosc jak kto rozumie slowa zawarte w AB. Dopuki niebedzie oficjalnego stanowiska na ten temat to sedziowie powinni ustalic jak ma to byc grane na turniejach liczonych do ligi i wtedy te dewagacje sie skoncza.

Pozdrawiam,

Offline Padishah

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:12:53 am »
O jakim czarze mowa? Luxurios torment?
No jak ma działać ? Normalnie. Daje oddziałowi frenzy i już, khorniki mają już frenzy więc z tego czaru co najwyżej hity będą dostawać, nie rozumie czemu by im to miało dawać kolejny atak :roll:

Masz booka do ogrów ? Proponuje otworzyć gdzieś tam przy początku, gdzie pisze przypomnienie zasad rządzących ogrami w tym np. US=3. Czy twoim zdaniem jakby w nowym rulebooku z 7 edycji pisało, że ogrowate mają np. US=4 to ogry z OK wciąż mają 3 bo tak pisze w ich booku? Chyba nie bardzo, co?

Edit:
Hmm czytam i czytam i w opisie nic nie pisze, że czar można rzucić tylko na khornickich rycerzy. Więc za bardzo nie łapie czemu z tego powodu ty go chcesz wywalać z booka :?:  Masz mnóstwo innych jednostek, na które możesz to rzucić.
Edit 2:
Gram Khemrii u mnie nic nie ma frenzy, więc raczej wolałbym, żeby koniki nie dostawały. Ale chyba zdrowy rozsądek bierze górę, w tego typu sprawach.
nd the ground did tremble as the king marched to war.

Offline lorgoth

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:16:34 am »
Etherale wg rb maja t7 a jednak ciagle gram tak jak mam w ab.

Niechce sie klucic po prostu mowie jak mysle. Oczywiscie czlowiek omylny jest i moge niemiec racji. Mowie tylko ze opinia ludzi ktorzy juz wiele razy wyjasniali zasady (ktore napewno w wielu miejscach takiego wyjasnienia wymagaja), bardzo by rozjasnila obraz i uciela dyskusje.

EDIT:
Po ponownym przejrzeniu RB i AB jednak mysle ze niemialem racji i maja to +1.

Offline Padishah

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:25:58 am »
Aleś Ty uparty no  :lol:
Ja mam polski pdoręcznik i np. spirit hosty i upiory mają T3 a banshee T2. Poza tym proponuję przeczytać aobie wstęp do rozdziału z tymi charakterystykami (u mnie na 123 stronie). To są przykładowe do grania charakterystyki dla ludzi co nie mają armybooków, nic nie pisze, że zmieniają wartości w już istniejących.

Jak dla mnie to EOT, bo serio to będziemy ciągnąć w nieskończoność.

Sa przykłady kiedy
AB > RB
RB > AB
i dotąd wydawało mi się, że nie ma problemu w rostrzyganiu, kiedy jest jaki przypadek.
nd the ground did tremble as the king marched to war.

Offline Asassello

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:28:13 am »
mnie argumentacja za tym ze koniki Khorna maja +1A calkowicie przekonuje.
Szafa dobrze napisal ze sa sytuacje ze AB>RB ale sa takie ze RB>AB i to trzeba roztrzygac a nie przyjac jakis jeden wzor (np AB>RB) i przykladac do kazdej zaistnialej sytuacji (wtedy czasami wychadza dziwne rzeczy :/ )

Jesli przyjmiemy ze AB>RB to trzeba by uznac ze konie Khorna posiadaja zasade specjalna nie dajaca im +1A mimo ze sa frenzy... a np takie Dzikie Orki na Dzikach ( ;)hehe ) maja dodatkowy atak dla dzika..
a w 6 edycji modele mialy ta sama zasade (frenzy)..w 7 tej maja ta sama..i powinna tak samo dzialac :D

a przeciez i tak wszyscy wiemy ze jak wejdzie nowy AB do chaosu to bedzie tak ze koniki beda mialy +1A..wiec p co teraz wprowadzac zamieszanie.. wszytskie modele Frenzy maja dodatkowy atak dla mounta i juz.

a co do WW to juz niedlugo wychodzi AB do imperium..a z plotek (juz dosc zaawansowanych) wynika ze beda teraz mieli dwuraka w lapach (a nie cavalery hammer)...czyli +1 i juz.

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline lorgoth

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:32:23 am »
No ja tez sie zgadzam - zamroczylo mnie bo za rano :P
I wymyslilem nowy czar slaneesha - tak to jest jak sie za duzo czyta o WH i pozniej sie ma WHmerowe sny :P

Faktycznie kazde inne roziwaznie niz to  ze kon ma +1 bylo by na zdrowy rozsadek glupie  - tak wiec sypie sie popiolem i niezabieram wiecej glosu w tej sprawie.

Offline Asassello

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 29, 2006, 09:56:17 am »
...

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline Zox

Ilość ataków z modelu "frenzy" w 7 edycji
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 29, 2006, 01:14:08 pm »
:roll:
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

 

anything