Autor Wątek: black maul  (Przeczytany 1402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thurion

black maul
« dnia: Wrzesień 08, 2006, 04:31:28 pm »
do osob ktore juz znaja podrecnzik VII ed.


jak wiadomo black maul  to przedmiot do chaosu, daje posiadaczowi +2 do sily i frenzy

no i teraz..

czy jezeli lord jest na smoku to smok tez ma +1 A  (frenzy nabyte przez przedmiot chyba liczy sie jak kazde inne)

str. 79 nowego rulebooka - mounts psychology


jezeli jest tak jak psize :P i Lord ma 6 A S7 a smok 7 A S6 to wymyslilem nowa kombinacje itemow dla chaos lorda :P ;)


 :evil:



p.s.

oto moj faworyt:

1 Chaos Lord @ 670 Pts
     Mark of Chaos Undivided; Frenzy; Chaos Armour
     Black Maul [60]
     Enchanted Shield [10]
     Gaze of the Gods [30]

     1 Chaos Dragon @ [360] Pts


p.s.
zastrzegam sobie wszelkie prawa do praw autorskich nad tym panem ;)

Offline esgaroth

black maul
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2006, 06:34:28 pm »
tylko pytanie jest co to znaczy "mount" ?
- czy tylko jednoranowy wierzchowiec (koń,wilk, skeletal steed, itp)
- czy mounty to także wieloranowe "monstery"

bo przeglądając rulebooka tego właśnie nie byłem pewnien...
url=http://www.draconis.aplus.pl/draconis/]Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych[/url]

Offline thurion

black maul
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2006, 06:42:07 pm »
Cytat: "esgaroth"
tylko pytanie jest co to znaczy "mount" ?
- czy tylko jednoranowy wierzchowiec (koń,wilk, skeletal steed, itp)
- czy mounty to także wieloranowe "monstery"

bo przeglądając rulebooka tego właśnie nie byłem pewnien...


wyraznei napisane, monstrous mounty tez :D

teraz zacalem myslec czy nie lepiej deamonic steed... mozna go wtedy skutecznie chronic przd niepotrzbnymi szarzami.. przy pomocy warhoundow i  lataczy....

bo na smoku to moze sie zdarzyc ze ktos go glupio wyciagnie... i nawet te 13 atakwo mu kupe da...

Offline Fojtolator

black maul
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2006, 06:54:16 pm »
czemu 13 atakow ma gowno dac??

w nowej edycji mozna bez problemu po prostu nie dostawic sie do czempiona i bic na maksa do zwyklych

Offline thurion

black maul
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2006, 06:58:03 pm »
Cytat: "Fojtolator"
czemu 13 atakow ma gowno dac??

w nowej edycji mozna bez problemu po prostu nie dostawic sie do czempiona i bic na maksa do zwyklych


przy moich rzutach :)

(p.s. wlasnie sie skumalem ze demonic mount nie taki fajny... bo jest imm to psych, a tym samym nie zyskuje z frenzy jezdzca :( )

intensywnie pisze tutaj bo intensywnie pisze rozpe zainspirowany nowymi odkryciami w rulebooku :P

Offline TomCio

  • Zbrojmistrz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 1 139
  • Total likes: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Goryl we mgle
black maul
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2006, 07:01:22 pm »
Cytuj
w nowej edycji mozna bez problemu po prostu nie dostawic sie do czempiona i bic na maksa do zwyklych

Musisz dostawić się do max liczby modeli przeciwnika, czyli do czempiona na spokojnie się dostawisz. I jeszcze cg niemusi być w środku odziału.
przykucnął z twarzą o kilka cali od tropu, a potem wpatrzył się w półmrok poszycia..

Offline Fojtolator

black maul
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 08, 2006, 07:09:49 pm »
no tak, zapomnialem o tej zasadzie...

Offline esgaroth

black maul
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2006, 09:51:59 pm »
Cytat: "thurion"
...imm to psych, a tym samym nie zyskuje z frenzy jezdzca :( )...

imm to psych daje teraz automatycznie zdane testy paniki, terror i fear, i to chyba wszystko,

więc wychodzi że teraz można na legalu być imm to psych i stubborn/stupid/frenzy
url=http://www.draconis.aplus.pl/draconis/]Draconis - Wejherowski Klub Gier Bitewnych[/url]

szafa@poznań

  • Gość
black maul
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2006, 11:25:15 pm »
13 atakow to piekna teoria. Jak dostanie szarze klocka w plecy i zegos mocnego w bok, czy chocby innego lorda w dobrym wyapsionym klocuszku to i tak płynie i tak - najgłupszy przykład z dzisjejszej bitwy - lord z runą besti i wardem 4+ chalenguje sie z lordem na smoku - 4 ataki (plewny elfik) tutaj bylby chaosnik z 6 atakami, 4 trafiaja, damnation, po rerolu 3 trafiaja, zalozmy ze wszystko rani i beastlord idzie w piach. Ale wczesniej nabil 2 rany smokowi. Dodaj do tego 3 ranki, sztandar, warbanner, bsb, i szarze w tyl lub bok i masz brejka na mius bardzo duzo. I oddział pieskiow za plecami smoka - giniesz z automatu...lord na smoku z frenzy, jakkolwiek powerny by nie był, to niekorzystny pomysl...

Ale klimatyczny ;)

Offline b_sk

black maul
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 08, 2006, 11:39:49 pm »
Po co tracić lorda? Challange championem max 5 z overkilla i jedziesz o muzyka. A zamiast wypasionego klocka z generałem wystarczy 20 goblinów FCG na flance.  :)
Nażarte komunistyczną truflą dzikie świnie zdradziecko ryją zdrową tkankę polskiej racji stanu

JJ

  • Gość
black maul
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 09, 2006, 12:30:22 am »
O muzyka?
Może ustać....
Niby frenzy straci, ale musisz mu dalej dużo championów podrzucać.
Lepiej szkielety FCG - ustoi co najwyżej na dwóch jedynkach.

Ale szacunek za pomysł  - pełen klimat. Prawie jak Bloodthirster. ;)

Offline QUASSIMODO

black maul
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 09, 2006, 12:53:26 am »
Cytat: "JJ"
O muzyka?
Może ustać....
Niby frenzy straci, ale musisz mu dalej dużo championów podrzucać.
Lepiej szkielety FCG - ustoi co najwyżej na dwóch jedynkach.

Ale szacunek za pomysł  - pełen klimat. Prawie jak Bloodthirster. ;)


uhum na oczkach weza?a czemuz to drogi Jacku?
edycje sie moga zmieniac ale smoki nadal beda sialy strach i terror(z naciskiem na terror)
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

JJ

  • Gość
black maul
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 09, 2006, 05:06:33 am »
Cytat: "QUASSIMODO"
Cytat: "JJ"
O muzyka?
Może ustać....
Niby frenzy straci, ale musisz mu dalej dużo championów podrzucać.
Lepiej szkielety FCG - ustoi co najwyżej na dwóch jedynkach.

Ale szacunek za pomysł  - pełen klimat. Prawie jak Bloodthirster. ;)


uhum na oczkach weza?a czemuz to drogi Jacku?
edycje sie moga zmieniac ale smoki nadal beda sialy strach i terror(z naciskiem na terror)


Ale jak widac nie o drugiej w nocy...
Naczyta się taki JJ o Rider's Psychology to i pisze...

szafa@poznań

  • Gość
black maul
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 09, 2006, 10:03:33 am »
niech ci ktos rzuci czar z bista "zakaz ruchu i walki" i tez jestes poskładany - ani uciec, a sam lord z 6 atakami to mało zeby skasowac kluszek na plecach. Znaczy sie championa :P wiadomo ze mozesz rozpraszac...

klimat klimatem, ale wynik nie bedzie po twojej stronie :P