Autor Wątek: 7 ed frenzy  (Przeczytany 1072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QUASSIMODO

7 ed frenzy
« dnia: Wrzesień 11, 2006, 07:10:35 pm »
OK, here are the relevant quotes:
Page 52, under Frenzy :
"Frenzied models fight with +1 extra attack during close combat."
A man on a horse in one model. Thus, the model as a whole gets +1 attack.
"Models that have one attack on their profile therefore have 2..."
A profile can contain more than one statline, that of the rider's and that of the steed's. Thus, the profile gets +1 attack, not each statline on it.
Page 78, under Characters, under Mounts' Psychology :
"This means that all parts of the model (a monstous mount, or the crew and steeds pulling a chariot) are affected by these rules [i.e. frenzy]."
So, when a character is on a monstrous mount, or in a chariot, everyone gets +1 attack. But this only applies to characters, and not when they're on horses - so not to Khornate Knights.
So, basically frenzy is the same as it's always been, but now dragons, hippogryphs etc will get +1 attack aswell.

i wszystko jasne
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline thurion

7 ed frenzy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2006, 07:57:23 pm »
a tak sie napalilem na khorniakow ;)

hehe..

przynajmniej bedzie jasne cz ybanner of rage czy war banner ;)

Jankiel

  • Gość
7 ed frenzy
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2006, 10:18:21 pm »
No i g... wyjaśnili.
Mam sobie sam ten atak rozdysponować w profilu? Jeśli mamy rydwan khorne'a to tylko jeden z obsługantów dostaje dodatkowy atak (bo to tylko jeden model)? Czy mogę sobie wybrać, że dodatkowy atak dam mountowi? Czy wybieram sobie co rundę, czy raz na walkę? Rzucanie frenzy na COK daje na mocy tych zasad dziwne opcje...

Co to za źródło tak w ogóle?

JJ

  • Gość
7 ed frenzy
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2006, 10:29:14 pm »
Nie ma letko, chleb po 500.
Dałem link do dyskusji.  
Podobno w następną sobotę Alessio wyda jakiś FAQ do psychologii jazdy.
Tak jak ja to rozumiem - są dodatkowe ataki. Ale tydzień mogę wytrzymać bez kłótni.

Offline ELMALIER

7 ed frenzy
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2006, 10:36:44 pm »
Czyli mam to rozumiec tak:
Khornate Chaos Knights mają tylko 1 dodatkowy atak tak samo jak Savage Orc Boar Boyz?

Jeśli bohater z frenzy jest na rydwanie to frenzy ma doslownie wszystko co się na ten rydwan składa?

Jeśli dosiada zwykłego wierzchowca to tylko jżdziec ma dodatkowy atak natomiast jęsli dośiada kilkuwoundowego ta obydwaj mają bonus?

Z tego co napisano można wywnioskowac ,że dodatkowy atak z frenzy można przydzielic zwykłemu wierzchowcowi pomijając jezdzca?

Buhahaha...Niezle namieszało kilka linijek w roulebook'u.
ever underestimate pała of the dark side of de moc :D

Offline LuinThorondor

7 ed frenzy
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2006, 11:04:57 pm »
A mi sie wydaje, ze wiem co autor mial na mysli :idea:

Steed ("jednowoundowy") z jezdzcem +1A
Monstrous mount +1A
Rydwan z zaloga (calosc) +1A

;)

 

anything