trawa

Autor Wątek: Monster i dolaczanie sie do oddzialow  (Przeczytany 1955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QUASSIMODO

Monster i dolaczanie sie do oddzialow
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 24, 2006, 04:13:13 pm »
eee...Shino to jednak nie to samo
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Bachmat

Monster i dolaczanie sie do oddzialow
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 24, 2006, 07:06:34 pm »
Cytat: "Shino"
ok to oj hero na chariocie bedzie sie dolaczal do wszystkiego...
bo co z tego, ze charioty nie moga skoro characterzy moga...


Strona 72 Rulebooka:
"Characters mounted on chariots can only join units of chariots" ;)
Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- Motto na sztandarze Takeda Shingen

Offline grzech76

Monster i dolaczanie sie do oddzialow
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2006, 06:51:09 am »
Cytat: "Shino"
ok to oj hero na chariocie bedzie sie dolaczal do wszystkiego...
bo co z tego, ze charioty nie moga skoro characterzy moga...


napisałem, że na zwierzaku, prawda? ;-P

Shino

  • Gość
Monster i dolaczanie sie do oddzialow
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 29, 2006, 04:47:59 pm »
Cytat: "grzech76"
Po pierwsze:

wnioskowanie na podstawie rysunku poglądowego, na którym nie jest wspomniane nawet, że coś co szarżuje jest slaanem, jest śmieszne. wg mnie to spawn chaosu :-P

Po drugie:

na stronie 72 w booku ze skull pass'a, stoi jak byk:

"characterslarger than this (US>1) or mounted on a cavalry steed or monster, follow the movement rules for monsters..."

oraz:

"characters mounted on flying creatures cannot join units..."

co wg mnie jednoznacznie rozwiązuje tą kwestię - każdy heros niezależnie od wielkości i wierzchowca może się dołączyc do oddziału, pod warunkiem, że nie potrafi latac.

to, kiedy traktuje się go jako monstrum, jest opisane w odpowiednich paragrafach, jak na przykład przy tym o ruchu.


dopiero teraz mam rb wiec juz odpowieadam :p
str. 7 Postacie: "... Niektore postacie, jak potezny ksiaze demonow podlegaja zasadom dla potworow."

Potwory:"... na ogol sa osadzone na podstawkach 40mm lub wiekszych" (to dla thuriona, bo nie kazdy 40x40 mm jest inflantry)

slann na rysunku jest o ile dobrze pamietam opisany jako slann w duzej ksiazce (ale jej nie mam wiec nie jestem pewien)

58: potwory "potwory [..] nie moga nigdy sie przylaczyc do innych modeli w celu utworzenia jednostki. Wyjatkiem jest sytuacja, w ktorej sluza postaci za wierzchowca"

tak wiec fragment, ze postacie podlegaja zasadom dla potworow tez sie tu powinno liczyc. (czyli d.p. nie moze sie dolaczac do jednostek) tudziez slann tez nie... a z kawaleria to wyjasnlem gdyz jest tro podane w rb (napisane, ze wtedy mozna)...

 

anything