Autor Wątek: Cannon, górka i 7ed  (Przeczytany 1075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rroghl

Cannon, górka i 7ed
« dnia: Wrzesień 22, 2006, 03:27:17 pm »
Taka sytuacja:

.......C
........
........
........
.......X
...GGGGG
...GGGGG
...GGYGG

C - Cannon
G - Górka
X - miejsce, w którym upada kula
Y - miejsce, w którym zatrzymuje sie kula

W 6ed było tak, że w takim przypadku kula zatrzymuje się przed górką. Nie wiem w sumie, gdzie to zostało sprecyzowane (czy w RB, czy w jakiś FAQach).
Przy opisie cannona w nowym RB (pl, skrócony) można przeczytać:
"Jeżeli kula armiatnia po odbiciu trafia w teren niedostępny, który w rzeczywistości zatrzymałby jej ruch, tak jak powiedzmy stromą pionową skałę (nad brzegiem jeziora), to zatrzymuje się natychmiast; jednak w innych wypadkach nic nie powstrzyma kuli armatniej!"
No i pytanie: Czy w 7ed kula zatrzymuje sie przed górką?
Z jednej strony można by wywnioskować, że nie, bo górka nie jest terenem niedostępnym, a poza tym "nic nie powstrzyma kuli armatniej"...
Z drugiej jednak strony zasady cannona w porównaniu z 6ed nie zmieniły się wogóle (poza grapeshotem), więc można by stwierdzić, że górka zatrzymuje lot kuli tak samo jak niegdyś. No i niejasne stwierdzenie "który w rzeczywistości zatrzymałby jej ruch" daje sporo możliwości interpretacji (np. bagno, jezioro, jakiś posąg...).
Chętnie poznam wasze opinie na ten temat. IMO opcja nr.1 wydaje sie sensowniejsza, przynajmniej do czasu wyjścia FAQu w tej sprawie...

Offline Zox

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2006, 03:53:58 pm »
zależy czy płaska ta góra...

dobra, na serio to opcja nr 1. Jeśli nie w RB to będzie w uściśleniach (joke;) ).
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline M|ke

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2006, 04:07:31 pm »
Jesli sie nie myle to w 6 edycji gorka nie zatrzymywala kuli tylko klif zatrzymywal kule, co bylo uscislone w annualu 02, o ile pamiec mnie nie zawodzi
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Czesc jestem Michal! Mam 18 lat ja w przeciwienstwie do innych jestem po prostu wyjebany pod niebiosa, a moj snobizm przejawia sie tym ze uzywam niestandardowych smile'ow : X

Offline Zox

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2006, 04:12:46 pm »
zawodzi
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline Bachmat

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2006, 06:29:24 pm »
IMO nie zawodzi ;)

Górka NIE zatrzymywała armatniej kuli. Tylko klif.
Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- Motto na sztandarze Takeda Shingen

Offline Guldur

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2006, 09:06:13 pm »
:!:  :!:  :!:

gorka nigdy nie zatrzymywala kuli

(chyba ze w V edycji - roznie bywalo)

Shino

  • Gość
Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2006, 09:41:54 pm »
Cytat: "Zox"
zawodzi


raczej nie... po pprostu walowales przeciwnika :lol:  :lol:
tak serio spadek gorki 2 poziomowej (czyli klif) dopiero zatrzymywal armatnie kule...

Offline rroghl

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2006, 09:37:03 am »
hmmm, no to fajnie, bo ja przez ostatnie 3 lata gralem, ze gorrka zatrzymuje kule... i byłem przekanany, że tak jest. Jak się okazuje, jednak nie jest ;)

Offline Zox

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2006, 10:57:35 am »
hmm...a mi sie wydawało że nawt na kwestii zasad był gdzieś temat o tym i górka zatrzymywała

nawet był jakiś link do angielskiego forum z rysunkami

możliwe że poprostu mi sie pomyliło ale jednak wolałbym sprawdzić
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline rroghl

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 23, 2006, 11:22:04 am »
Póki nie zobaczę oficjalnego FAQa albo erraty, gram, że górkę nic nie zatrzymuje poza impassible terrain :)

Offline M|ke

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 23, 2006, 11:27:28 am »
Cytat: "rroghl"
Póki nie zobaczę oficjalnego FAQa albo erraty, gram, że górkę nic nie zatrzymuje poza impassible terrain :)


moge sie zgodzic ze gorki nic nie zatrzymuje, nawet impassible : D
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Czesc jestem Michal! Mam 18 lat ja w przeciwienstwie do innych jestem po prostu wyjebany pod niebiosa, a moj snobizm przejawia sie tym ze uzywam niestandardowych smile'ow : X

Offline rroghl

Cannon, górka i 7ed
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 23, 2006, 11:40:24 am »
Cytat: "M|ke"
Cytat: "rroghl"
Póki nie zobaczę oficjalnego FAQa albo erraty, gram, że górkę nic nie zatrzymuje poza impassible terrain :)


moge sie zgodzic ze gorki nic nie zatrzymuje, nawet impassible : D

 :lol:  :lol:
przejęzyczenie of corz, mialem na mysli kulę :)