Gildia Komiksu (www.komiks.gildia.pl) > Komiksy polskie

o Benedykcie Dampcu

<< < (30/30)

graves:
"Benia Dampc i pewien ambitny prokurator" - skończyłem czytać.
Świetny komiks. Zdecydowanie lepszy scenariusz niż grafika, ale ta też daje radę.
Od połowy jest również Benek, także jak najbardziej kolejna część serii i to jedna z lepszych :smile:

Kokosz:
Ja również jestem po lekturze i podpisuję się zarówno pod tym, że fajny, jak i że lepiej napisany.

Od siebie dodam dwie szczypty dziegciu: trochę wysoka cena jak za 60-stronicowy zeszyt i najpoważniejszy mankament: wydawałoby się, że w czasach nowoczesnej poligrafii i konkurencji na rynku drukarskim, problem rozjechanych kolorów odszedł do lamusa i nie trzeba już (jak w czasach słusznie minionych) pilnować, żeby teksty w dymkach były drukowane tylko jedną farbą, np. czarną. "Benia Dampc" pokazuje, że jednak nie odszedł i jednak warto.

wilk:
Przeczytałem "Benię" i ja. Komiks czyta się przyjemnie, akcja rwie do przodu w zawrotnym tempie. Zaletą komiksu są autentyczne lokacje Gdańska i Warszawy. Znalazłem jednak pewne niedokładności. Prokuratura w Gdańsku nie mieści się (co najmniej od ładnych kilku, kilkunastu lat) przy Nowych Ogrodach, jak wskazano w komiksie, a na Piekarniczej. ;) Dodatkowo Prokurator nie mógł zdecydować o tymczasowym aresztowaniu podejrzanego. Co innego z zatrzymaniem do łącznie 72(48) godzin. Ale te uwagi nie wpływają w żaden sposób na ocenę komiksu.

Na minus trzeba policzyć to o wskazał Kokosz - rozjechany druk i wysoka cena.

xetras:
Pany!

Co z zeszytem: "Dampc i anioł" ?

Poproszę o najświeższe wieści.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej