trawa

Autor Wątek: Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)  (Przeczytany 7918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline QUASSIMODO

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 12, 2006, 06:27:36 am »
Pasiak..prawie jak M 8) atrix
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Scimitar

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 12, 2006, 10:13:59 am »
Cytat: "Bigpasiak"
Panowie alez to analogiczna sytuacja jak to ja pisalem... jest sobie np bohater mag i otaczaja go kordonem tancerze wojny... powiedzmy podwojnym zeby bylo ciekawiej... marker z tunelingami jest dokladnie pod magiem...i co...? i hit... czemu mam przesunac caly oddzial tancerzy tak zeby 5 szczurow moglo wyjsc i zabic mi bohatera? w sumie to glupie ze ochroniarze patrza i malo tego  :shock: grzecznie robia miejsce szczurkom...  :? jak juz wczesniej mowilem... zdrowy rozsadek...? gdzie? w warhammerze... nie... nie ten adres... :roll:

Tancerze zadeptują szczury butami ;)

A poważniej - jeśli nie ma wzmianki o przesuwaniu kombatów to jest jak pisze Jankiel.
cimi GG 4417905
Podziwiajcie mroczną gębę prawdziwego Dark Elfa ;)
http://www.kgb.draconis.prv.pl

KAZALI WYCIĄĆ CRISTIANO RONALDO - NO CO ZA KRAJ !! Jutro będzie coś lepszego :D

Offline Silverman

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 13, 2006, 05:08:12 pm »
W sytuacji, którą przedstawił Pasiak, trzeba pamiętać, że skirmish domyślnie się do combatu dostawia tworząc klocek, nawet gdy jest pierwotnie ustawiony w różne dziwne wzorki, na przykład otaczając maga.
Jeśli tunelling miałby walczyć z tylko z tancerzami, to z drugiej strony maga tworzy się wolne miejsce.
Nie sądzę aby trudno było ustawić wszystko w ten sposób, aby walczyli jednocześnie wardancerzy oraz mag.

Ale to tylko odnośnie skirmishu.
Co do rysunku, to nie mam pojęcia.

Offline Bigpasiak

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 13, 2006, 09:04:37 pm »
otoz kolega chyba nie rozumie problemu... najpierw szczury musza gdzies wyjsc zeby byl kombat... jesli jest hit na magu to na nim nie wyjda bo nie ma miejsca... wychodza w najblizszym mozliwym miejscu czyli poza kordonem bezpieczenstwa tancerzy i dopiero szarzuja... bo jesli wyjda na tancerzach to nie ma sposobu zeby mag byl w walce gdyz nie zaszarzuje mi go...  a  tylko tak cos moze sie znalezc w walce... pamietaj ze jesli nawet to skirmisch to nie odsowam modeli tylko szczurki wykopuja sie w najblizszym mozliwym miejscu...
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

Offline Silverman

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 14, 2006, 08:56:50 am »
Gdyby tunelling "szarżował", to było by łatwiej.
Ale on nie szarżuje, a jest automatycznie w walce z tym, pod czym się wykopał.
Ma walczyć - tak stoi w zasadach.
Pragnę tylko zauważyć, że w przypadku skirmishu nie ma wypaczenia mechaniki gry poprzez to, że przesuwamy odziały. Skirmish sam się przesuwa z odpowiednią dla siebie zasadą. Stąd też, można sytuację odpowiednio pogodzić.

Offline Bigpasiak

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 14, 2006, 11:04:12 am »
gdyby nie szarzowali to waliloby sie po inicjatywie... i nawet w opisie maja ze wtedy automatycznie wykonuja szarze na cel... co do reszty to moglbys tancerzy ruszyc tylko wtedy gdy to oni by mieli dostac te podziemna szarze w innym wypadku nie! i pamietaj ustawialbym sie nie w miejscu w ktorym sie wykopujesz ale w miejscu w torym wystawisz figorki czyli w najblizszym pustym miejscu kolo tancerzy... dlaczego chcesz przesowac moje modele jesli nie sa one celem? w takim wypadku to powiedzmy Twoj furie zaslaniajace bok kawy tez sobie pozwole przzesunac na boczek formujac linie tak aby nie zaslanialy bo przeciez w combacie taka formacje by utworzyly... :roll:  analogiczne prawda?
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

Offline Silverman

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 14, 2006, 01:55:34 pm »
Chwileczkę - ja nie chce przesuwać Tobie modeli aby było mi wygodnie.
Dlaczego mój tuneling nie może z nimi walczyć? Z nimi, oraz owym magiem.  
I jak to, tancerze nie są celem?
Czy wychodzący tuneling ma w ogóle jakiś cel?
Ot pojawia się. Jeśli pojawia się tak, że pozycja jego koliduje z wrogimi jednostkami to się z nimi bije. Zwłaszcza, jak jest fizyczne miejsce aby modele ustawić.  


Cytuj
gdyby nie szarzowali to waliloby sie po inicjatywie.


W opisie jest napisane, że "automatically engage it in close combat" oraz "counts as charging".

Offline Bigpasiak

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 14, 2006, 02:37:31 pm »
Cytat: "Silverman"
Chwileczkę - ja nie chce przesuwać Tobie modeli aby było mi wygodnie.
Dlaczego mój tuneling nie może z nimi walczyć? Z nimi, oraz owym magiem.  
I jak to, tancerze nie są celem?
Czy wychodzący tuneling ma w ogóle jakiś cel?
Ot pojawia się. Jeśli pojawia się tak, że pozycja jego koliduje z wrogimi jednostkami to się z nimi bije. Zwłaszcza, jak jest fizyczne miejsce aby modele ustawić.  


Cytuj
gdyby nie szarzowali to waliloby sie po inicjatywie.


W opisie jest napisane, że "automatically engage it in close combat" oraz "counts as charging".


ale wlasnie rozprawiamy nad przyladem nie jak wykopuje sie pod tancerzami a pod magiem a to juz duuuuza roznica... nie mozesz wykopac sie pod dwoma oddzialami... prawda? wlasnie ja twierdze ze nie wykopie sie pod magiem ale pod tancerzami jak najbardziej...
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

Offline Bachmat

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 14, 2006, 05:46:08 pm »
Cytat: "Bigpasiak"
Cytat: "Silverman"
Chwileczkę - ja nie chce przesuwać Tobie modeli aby było mi wygodnie.
Dlaczego mój tuneling nie może z nimi walczyć? Z nimi, oraz owym magiem.  
I jak to, tancerze nie są celem?
Czy wychodzący tuneling ma w ogóle jakiś cel?
Ot pojawia się. Jeśli pojawia się tak, że pozycja jego koliduje z wrogimi jednostkami to się z nimi bije. Zwłaszcza, jak jest fizyczne miejsce aby modele ustawić.  


Cytuj
gdyby nie szarzowali to waliloby sie po inicjatywie.


W opisie jest napisane, że "automatically engage it in close combat" oraz "counts as charging".


ale wlasnie rozprawiamy nad przyladem nie jak wykopuje sie pod tancerzami a pod magiem a to juz duuuuza roznica... nie mozesz wykopac sie pod dwoma oddzialami... prawda? wlasnie ja twierdze ze nie wykopie sie pod magiem ale pod tancerzami jak najbardziej...


Mnie się jednak zdaje, że rozmawiamy o sytuacji, kiedy wykopuje się pod Kowadłem ;) I nie ma jak się dostawić. Choć w sumie to chyba na jedno wychodzi :)
Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- Motto na sztandarze Takeda Shingen

Offline Shakin' Dudi

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 14, 2006, 06:06:33 pm »
ja wale co za herezje....ja juz od 2 lat gram ze jak nie ma gdzie sie postawic w takim przypadku jak tym z kowadłem to szarżuje albo w canona albo w slayerów.....jeżeli jest jednakowo blisko to na 4+ w canona. Nie ma FIZYCZNEJ mozliwosci dostawienia się to nie moze szarżowac....tak zawsze grałem i grac będe aż nie pokarze sie jakies uscislenie ;) . A teraz ciekawostka czy marker mozna ustawiac gdziekolwiek na stole? Np na monumencie? ;) hihi

Pasiak jest tak jak ty mówisz...wykopki mozna łatwo przyblokowac/zrobic bezuzytecznymi dlatego przeciwko lepszym graczom skorpionów nigdy sie nie zakopuje....
)

Offline Silverman

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 14, 2006, 07:19:46 pm »
Cytuj
nie mozesz wykopac sie pod dwoma oddzialami... prawda?


Na przykład wtedy, gdy dwa, lub więcej, unitów dotyka tego samego markera? ;)

Shino

  • Gość
Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 14, 2006, 11:40:56 pm »
Cytat: "Bigpasiak"
....



wies zmarker za duzy nie jest... to tak jak z big hitem na templatce.. niby jest calkiem spory ale wedlug zasad jest to miejsce punktoewe i mimo iz teoretycznie jest to mozliwe zeby nim dotknac dwa oddzialy tlyko jeden ma big hta.. tak samo jest z markerenm... a skoro tylko jeden oddzial jest na markerze tylko z tym tunneling wchodzi w walke.. i jest to tak opisane w ab... tak samo przy wskrzeszaniu sie przesuwa modele jak nie ma miejsca na wskrzeszanie.. wiec pasiak co powiesz na ta analogie?

Offline Bachmat

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 15, 2006, 08:04:57 am »
Cytat: "Shino"
tak samo przy wskrzeszaniu sie przesuwa modele jak nie ma miejsca na wskrzeszanie..


A czy można przesuwać oddziały przeciwnika? Albo już istniejące combaty?
Nieporuszony niczym góra, niepowstrzymany niczym ogień, spokojny niczym las, zwinny niczym wiatr. Na niebie i na ziemi tylko mnie należy się podziw."

- Motto na sztandarze Takeda Shingen

Offline Bonczek

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 15, 2006, 11:57:35 am »
Cytat: "Bachmat"
A czy można przesuwać oddziały przeciwnika? Albo już istniejące combaty?


IMO bylo by to bez sensu... "Ej odsuncie sie bo chcemy obic waszych kumpli..."
quote="krecik_77"]Przyuważ plewo_warzywna_Murmi, iż ten felerny młodzian na masterze był 29. , podczas gdy Ty pieliłeś grządki na ostatnim stole :P[/quote]

Krucjata przeciw powergejom!

Offline Gelo

Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 15, 2006, 04:35:11 pm »
Cytat z AB to TK:
"If the marker is moved under an enemy unit, the emerging Tomb Kings unit will automatically engage it in close combat on the side that is closest to the marker (the Tomb Kings units counts as charging)"
url=http://ubanimator.com][/url]