Autor Wątek: chamskie zagranie minerami  (Przeczytany 3268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Supeł

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 19, 2006, 03:30:43 pm »
Hiehie, widze że mój stary pomysł wzbudził troche dyskusji. Nie chodzi tu tak na prawde o przejscie niedoswolonej odleglosci tylko moze raczej o ustawienie sie odpowiednio do szarzy. np, tak by wygonic cos za stół i znow to samo :D hehe (co nie Duke? dostałeś takiego numera jeszcze na 6ed.)

Offline Bigpasiak

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 19, 2006, 03:58:08 pm »
a czy przypadkiem wczesniej nie bylo tak ze zaczynales ruch od krawedzi stolu??? bo mi sie wydaje ze na 6 nie bylbys w stanie tego zrobic... nie wiem jak teraz jest ale wczesniej nie bylo tak ze stawiales oddzial i ruszales... myle sie? jak jest zapisane w ksiedze prawd?  ;)  8)
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

Offline Kozisyn

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 19, 2006, 10:24:20 pm »
dawniej...oczywiscie po usciśleniu...oddział wychodzący mógł wyjść tyle ile miał ruchu...teraz jest zapis, który pozwala na costakiego....modele w tylniej rance musza dotykać krawędzi, z której wyszli.

Generalnie dobrze ze ktos porównał to do szczelinki, bo tak to sie ma...nie po to sie tworza przedłuzajki majneryjki i szczelinki zeby sie ciezej grało z przeciwnikiem.

Nie rozumiem tego wszystkiego.

Jak sie mnie Trojek na Baltionie zapytał czy obrażam sie za przedłużajki myślałem, że proponuje mi jakieś dziwne rzeczy...jak sprostował że chodzi o wypuszczanie fanoli przez wilki uspokoiłem sie i uśmiechłem.

 :D  :D

Rozumiem, że za chodzenie w samym kapeluszu dano by mi worsta, ale za zasady ;)
teraz są takie czasy, że człowiekowi strach rzucić palenie"

Offline QUASSIMODO

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 26, 2006, 09:32:24 pm »
dzisiaj czytalem ciutke RB
i taki zagranie jest jednak w zasadach niedopuszczalne
wracajac zza krawedzi oddzial jest traktowany jako poruszony-wiec reform niemozliwy do wykonania

moznaby kombinowac z dodawaniem rank-ale to mniej bolesny przekret
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Kozisyn

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 26, 2006, 11:58:34 pm »
jakto traktowany jak ruszony...czy on sie jeszcze ruszyć nie moze??....
teraz są takie czasy, że człowiekowi strach rzucić palenie"

Offline QUASSIMODO

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 27, 2006, 04:53:17 am »
ruszyc moze-czyli zwroty,dodawanie szeregow,wykonanie ruchu(ale nie marszu)
ale nie moze zreformowac
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

szafa@poznań

  • Gość
chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 27, 2006, 08:04:57 am »
Cytat: "QUASSIMODO"
ruszyc moze-czyli zwroty,dodawanie szeregow,wykonanie ruchu(ale nie marszu)
ale nie moze zreformowac


ale wychodzisz w dowolnej formacji - kto broni ci wyjsc formacji 1 koles, 20 szeregów?

Offline QUASSIMODO

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 27, 2006, 08:37:20 am »
nikt
tyko ze taki oddzial nie ma pary tak naprawde

grozne by bylo-wychodza w takiej formacji i robia reforma+popchniecie z kowadla....
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline grzech76

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 27, 2006, 09:00:15 am »
i tak jest groźne - wychodzisz 20 chlopa, expand frontage, i masz na 20 calu oddział gotowy do walki. Bo pierwsza ranka zostaje w miejscu, prawda?

Offline QUASSIMODO

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 27, 2006, 10:23:55 am »
expand robisz dopiero po wygraniu HtH...

i chcialem powiedziec ze ja tylko zauwazyem ze niedozwolony jest manerw reforma po wyjsciu a nie ze nielegalny jest manewr wyjscia w dziwnej(ale dozwolonej jakby nie patrzec)formacji
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline grzech76

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 27, 2006, 10:34:40 am »
Cytat: "QUASSIMODO"
expand robisz dopiero po wygraniu HtH...


dobra dobra, nie chodzi mi o walkę. po prostu, wychodzisz w wężyku, odejmujesz ranki, co teraz działa tak, że dodajesz do 5 modeli do pierwszego szeregu, i już masz oddział na 20 calach gotowy do szarży i wpełni sprawny.

szafa@poznań

  • Gość
chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 27, 2006, 12:06:44 pm »
potencjał bojowy to ma - zawsze masz tyl, sztandar, kasujesz szeregi, mozliwe ze przewage liczebna...a na front mozesz wpakowac herosa. i wtedy robi sie niewesoło bo na nwescie kazdy koocek zbierjac to z tyłu płynie o CR...

Offline b_sk

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 27, 2006, 12:38:46 pm »
Jak w jednym rzędzie to albo heros, albo sztandar.
Nażarte komunistyczną truflą dzikie świnie zdradziecko ryją zdrową tkankę polskiej racji stanu

Offline grzech76

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 27, 2006, 01:17:07 pm »
Cytat: "b_sk"
Jak w jednym rzędzie to albo heros, albo sztandar.


heros wystarczy gdziekolwiek z boku, nawet tani jak barszcz slayer...

Offline Bigpasiak

chamskie zagranie minerami
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 27, 2006, 11:26:47 pm »
Cytat: "grzech76"
Cytat: "b_sk"
Jak w jednym rzędzie to albo heros, albo sztandar.


heros wystarczy gdziekolwiek z boku, nawet tani jak barszcz slayer...


a jakim cudem on wyjdzie razem z nimi ten sleyer? no chyba ze sam dojdzie nietkniety za linie wroga... niewidzilany zabojca...  :D  :D  :D
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

 

anything