trawa

Autor Wątek: Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)  (Przeczytany 808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krawat ze Wsi

Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« dnia: Listopad 01, 2006, 08:09:30 pm »
Witam

Wg jakich zasad porusza się i walczy Maneater z armi OG. W armii DoW jest on wystawiany jako special - pojedyńczo. Równocześnie można zwiększyć ich ilość dołączając kolejnych maneaterów. Nie mam jednak podręcznika OG aby ustalić czy są oni wystawiani oddzielnie czy jako oddział.
Czy porusza się on jak charakter (czyli skirmisher) czy jak monster a może jak oddział?

Rafał

szafa@poznań

  • Gość
Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2006, 08:15:05 pm »
mowisz chyba o maneeaterach z armi OK, czylo ogre kingdoms, a nie og, czyli orks and goblins :P

mozna go wystawic w oddzialach 1+, wiec albo jeden albo wiecej niz jeden :P

jak jest jeden, to rusza sie jak monster - widzi na 90 stopni. ale darmove pivoty.

jak wiecej, to rusza sie jakzdy inny klocek.

Offline Krawat ze Wsi

Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2006, 08:17:37 pm »
Dzięki szafa.
Ale nawet jeden jest oddziałem i nie wolno go dołączać do innych, right ?

Krawat

szafa@poznań

  • Gość
Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2006, 08:18:16 pm »
rajt. nie jest herosem, jest potworem, tak samo jak treeman czy nie przymierzajac gigant chaosu.

Offline rroghl

Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2006, 10:08:22 am »
w sumie nie jestem pewien, czy jeden meneater traktowany jest jako monster... w sensie takim, że IMO można do niego dołączyć bohatera. Chyba raczej traktuje się go jako jednoosobowy oddział.
Naturalnie sam herosem nie jest, więc dołączanie go do oddziału jest bezsprzecznie niemożliwe.

Offline Khain

Czy maneater z OG jest charakterem ?? (DoW)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2006, 12:01:38 pm »
zgodnie z AB Ogrow zaden ogr z codexu nie jest monsterem, tylko porusza sie jak monster i ma US 3, wiec mozna dolaczac do niego charakterow
o powiedział Jezus kiedy Szatan kazał mu zmienić kamień w chleb?
Not enough mana.