trawa

Autor Wątek: ward & regenka  (Przeczytany 807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczurek

ward & regenka
« dnia: Listopad 21, 2006, 07:25:09 am »
jezeli koles posiada warda i regenke to jak sie sprawa ma przy zadawaniu ran ?? tzn. dostaje powiedzmy 10 ran ,najpierw warduje ,nie udaje mu sie wylordowac przypuscmy 5 dostaje wtedy tylko tyle ile mial ran i tylko te musi regenerowac ? tak mi sie wydajwe ale lepiej sie upewnic :D;) p.s-mam nadzieje ,zer napisalem w miare jasno  :roll:

Offline Remo

ward & regenka
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2006, 08:23:04 am »
Wydaje mi się, że w tej edycji Regeneracja jest poprostu dodatkowym Wardem.
RZEKAŻ 1% PODATKU NA LEŚNE ELFY.
Program Walki z Biedą.

Offline nazgob

ward & regenka
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2006, 08:40:43 am »
Dokładnie tak, regeneracja do taki dodatkowy ward

Offline Christos

ward & regenka
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2006, 09:04:45 am »
Tu się nie ma co wydawać.
RB str96:
"This rule confers a special regeneration save to the model which works exactly like a 4+ ward save..."
"[...] Regenaration save are not ward save and can therefore be taken after armour save and ward save have been failed"
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123