trawa

Autor Wątek: Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.  (Przeczytany 1037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ehx-ray

Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« dnia: Grudzień 02, 2006, 04:45:00 pm »
Jak wiadomo w lasku widzi się na 2 cale tak więc nie mogę moimi skirmisherami zaszarżowac na magusia w nim schowanego.
Pytanie jest takie: Czy mogę tego maga otoczyc skirmiszerami tak ze mi nie ucieknie ,a w następnej turze go zaszarżowac??? Czy w swojej turze mag będzie mógł wyjśc (uciec) z przyjaznego kółeczka?
Wyglądałoby to tak:

       x x        
      x M x x  
       x x  x
Zakładając ze wszystkie modele są w lesie. x-skirmish M-mag

Pozdro

Offline b_sk

Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2006, 04:48:48 pm »
możesz
Nażarte komunistyczną truflą dzikie świnie zdradziecko ryją zdrową tkankę polskiej racji stanu

Offline Daras

Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2006, 04:55:50 pm »
Jak najbardziej możesz.

Offline Kensiorek

Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2006, 05:18:14 pm »
oczywiscie jesli zachowasz zasade niezblizania sie do wrogiego maga na odleglosc mniejsza niz 1 cal.
a sprawą powina zajać sie LS ;)

Offline TruePunk

Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2006, 06:43:46 pm »
Podkreslmy tylko ze twoje skirmiszatka musza byc mniej niz 2 cale od siebie - zeby nie bylo miedzy nimi dosc przerwy zeby magus czmychnal.
Jesli to zachowasz to bez problemu go zamykasz w radosnym kregu przyjazni

JJ

  • Gość
Szarże w lesie! Otaczanie wrednych magów.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2006, 06:46:28 pm »
Mag nie wyrwie się, bo nie może zbliżyć się na cal do modelu wroga jeśli nie szarżuje.

Więc jeśli tego skirmiszu nie "zwinie" szarżą, lub nie spanikuje magią - nie wyrwie się.


Zamykam.