Autor Wątek: wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)  (Przeczytany 1754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szczurek

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« dnia: Listopad 23, 2006, 05:31:19 am »
chodzi o sytuacje w ktorej za oddzialem powiedzmy zombii stoi inny nasz oddzial a my wskrzeszamy tyle zombiakow ,ze sie nie zmieszcza bo blokuje nasz regiment  .
Czy wtedy cofamy nasz oddzial ,czy moze ustawiamy nowe zombiaki obok (to zmienia jednak formacje) ,a co jezeli tym oddzialem blokujacym jest regiment przeciwnika . Na koniec spytam co sie dzieje jak dookola naszych zombiakow sa oddzialy (wroga lub nasz) i z zadnej strony ni ch.ja nie da sie dostawic wskrzeszonych modeli ???:roll:  8)

Offline Heinrich

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2006, 08:17:55 am »
Ja szczerze powiedziawszy nie wiem, ale przypuszczam że jest podobnie jak z minersami. Tzn minersi wychodzą tam gdzie mają wyjść, a jeśli jest inny oddział to jest on przesuwany i dla potrzeb strzelania nie jest traktowany jako ruszony.
url=http://www.klubfanowfantastyki.fora.pl/]Tczewski Klub Fanów Fantastyki "Gryf"[/url]

Offline Bigpasiak

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 23, 2006, 08:37:00 am »
Cytat: "Heinrich_von_Tod"
Ja szczerze powiedziawszy nie wiem, ale przypuszczam że jest podobnie jak z minersami. Tzn minersi wychodzą tam gdzie mają wyjść, a jeśli jest inny oddział to jest on przesuwany i dla potrzeb strzelania nie jest traktowany jako ruszony.


SLUCHAM???? tzn teraz tym oddzialem poprzestawiam sobie dowolnie jednostki przeciwnika? chyba cos sie tobie pomylilo kolego. chodzi o tunelingi... troche dziwne ale pewnie przesowa sie ten oddzial za wskrzeszanymi jednak problem sie robi powazny jesli tamten stoi na krawedzi prawie... :roll:
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

Shino

  • Gość
wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 23, 2006, 09:26:34 am »
primo minersi maja nie tunneling a (chyba) undergrond advance... (i zupelnie inne zasady wyjscia)

co do samego pytanie to proponuje zajrzec do funkcji szukaj.. znjedziemy tam m.in. cos takiego

http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.php?t=16082&postdays=0&postorder=asc&highlight=wskrzeszanie+brak+miejsca&start=0

poniewaz FAQi do armii sie nie zienily i pozostaja wazne (wg. LS) to nadal tak jjest...

Offline Heinrich

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2006, 11:16:32 am »
Hehe no dobra z tymi minersami to mi się coś pokićkało. Mój wywód dotyczył topicu "Kowadło vs. Skorpion (tudzież inne tunelingi)"
url=http://www.klubfanowfantastyki.fora.pl/]Tczewski Klub Fanów Fantastyki "Gryf"[/url]

Barbarossa

  • Gość
wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2006, 05:29:23 pm »
Aktualnie, wg artykułu dot wskrzeszania nowych jednostek którego scan zamieścił Valarr, można przesunąć wrogą jednostkę, żeby zrobić miejsce dla nowowskrzeszonych zombie/skeli, o ile jej przesunięcia nie blokuje inna wroga jednostka lub nieprzekraczalny teren; wtedy wskrzeszone modele się "marnują".

Offline crusader

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2006, 07:05:05 pm »
Czyli mozemy takim sposobem wepchnac oddział przeciwnika do wody, lasu?? a jesli jest to chariot to dostaje hity tak?
Nie fajne
pzdr
rawdziwą stolicą Polski jest Gniezno

Barbarossa

  • Gość
wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 23, 2006, 07:54:12 pm »
Jak często to się zdarza? Ja gram VC od wielu lat, z 5 razy zdarzyła mi się sytuacja przesuwania jednostek wroga, które tłukły jakichś szkieletów z nekrosami po plecach żeby wskrzesić, nigdy nie wepchnąłem ich w żaden trudny teren.

Offline szczurek

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 23, 2006, 09:03:13 pm »
Cytuj
Aktualnie, wg artykułu dot wskrzeszania nowych jednostek którego scan zamieścił Valarr, można przesunąć wrogą jednostkę, żeby zrobić miejsce dla nowowskrzeszonych zombie/skeli, o ile jej przesunięcia nie blokuje inna wroga jednostka lub nieprzekraczalny teren; wtedy wskrzeszone modele się "marnują".

z tym marnowaniem to jest jakas lipa :D :roll: ale dzieki za odpowiedzi

Offline Zox

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 24, 2006, 01:54:41 pm »
Jakiś czas temu nawet były pokazywane skany tego artykułu z WD
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline szczurek

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 24, 2006, 05:26:25 pm »
Cytuj
Jakiś czas temu nawet były pokazywane skany tego artykułu z WD

jak bys mial linka czy cos ...........bede zobowiazany :D

Offline Zox

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 24, 2006, 06:13:10 pm »
Kultyści sobie pomagają, a co :D

http://forum.gildia.pl/viewtopic.php?t=16082&postdays=0&postorder=asc&highlight=odsuwanie+oddzia%B3u&start=0

na drugiej stronie są skany


(pamiętam że napewno było bo drukowałem je :P)
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Shino

  • Gość
wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 24, 2006, 06:41:05 pm »
Cytat: "Zox"
Jakiś czas temu nawet były pokazywane skany tego artykułu z WD
jakbys popatrzyl na 5 postow wyzej zauwazyl bys tego linka... :roll:

Offline Zox

wskrzeszac czy nie wskrzeszac o to jest pytanie ;)
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 24, 2006, 09:20:06 pm »
Jak widać nie tylko ja nie zauważyłem :P
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]