trawa

Autor Wątek: charioty a ich move  (Przeczytany 11011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Shino

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 17, 2006, 11:14:31 pm »
oj widzial widzial... krola z dwureczna pala... :badgrin:  ;)  wiec nie mogl odjechac... woja droga mozna przesz to zrobi fajne przeginki;] blokujac 2 charioty na raz;]

Offline Robson

charioty a ich move
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 03, 2007, 11:45:45 pm »
eh ja tak czesto blokowalem black coatche w 6 edycji, ale pozwalalem przeciwnikom pivotowac

Offline Shakin' Dudi

charioty a ich move
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 04, 2007, 12:10:19 am »
czyli? prosze o odpowiedz bo to wazna rzecz ;)
)

JJ

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 04, 2007, 12:23:17 am »
Cytat: "Shakin' Dudi"
czyli? prosze o odpowiedz bo to wazna rzecz ;)


Przepraszam, jakie jest pytanie?

Shino

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 04, 2007, 12:32:11 am »
CCC
CCC
CCC
CCC
-----
--k--

chariot (C) i krol/biegacz/ cos z s7 (k)

lone model jest 1" od chariotu stojac na srodku jego przodu... chariot jewsli by mial nie szarzowac a pivotowac to nie moglby bo by sie znalazl mniej jak 1" od przeciwnika czy to sie zgadza? (czyli czy chariot jest zablokowany? czy moze sie po prostu jakos z tego wywinac w inny sposob niz szarzujac i zabijajac model stojacy przed nim)

Jankiel

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 04, 2007, 12:36:18 am »
Są chyba granice trzymania się podręcznika?

JJ

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 04, 2007, 12:39:25 am »
Ja bym powiedział, że zablokowany.
Ale od czasu gdy stwierdzono, że ratlingi mogą w podobnej sytuacji strzelać z dupy - nie jestem już taki twardy.


Edit;
Cytat: "Jankiel"
Są chyba granice trzymania się podręcznika?


O, właśnie. Skoro ratling może dupą kinga zastrzelić, to i rydwan może sie obrócić.

Ostatnio HElf wjechał rydwanem między dwa murki i chciał sie obrócić i wycofać.
Chciałem pozwolić...
Nie przeszło... :roll:

Jankiel

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 04, 2007, 09:07:37 am »
Ja bym wyjechał na wstecznym.
Skoro juz tak się trzymamy zasad, to nigdzie nie powiedziano, że modele pojedyncze mogą chodzić jedynie do przodu.

JJ

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 04, 2007, 09:15:37 am »
Cytat: "Jankiel"
Ja bym wyjechał na wstecznym.
Skoro juz tak się trzymamy zasad, to nigdzie nie powiedziano, że modele pojedyncze mogą chodzić jedynie do przodu.


Nie, no bez przesady - Tobie bym nie pozwolił.  :p
Co innego jakiś Bezmyślny Młody Elfik....   :roll:

Jankiel

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 04, 2007, 09:28:38 am »
Cytuj
Nie, no bez przesady - Tobie bym nie pozwolił.

Jak byś na gruncie podręcznika udowodni mi, że nie mogę jeździć do tyłu, to mógłbyś nie pozwalać.
Ale... Tu nie chodzi o głupotę zrobioną na życzenie, tylko o chamską zagrywkę i chć czerpania z niej nieuzasadnionych. W takim wypdku nie sądzę, że sędzia powinien zakazać odjechania rydwanem. Choćby po to, by wyplenić chamstwo.

JJ

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 04, 2007, 09:50:36 am »
Cytat: "Jankiel"
Cytuj
Nie, no bez przesady - Tobie bym nie pozwolił.

Jak byś na gruncie podręcznika udowodni mi, że nie mogę jeździć do tyłu, to mógłbyś nie pozwalać.
Ale... Tu nie chodzi o głupotę zrobioną na życzenie, tylko o chamską zagrywkę i chć czerpania z niej nieuzasadnionych. W takim wypdku nie sądzę, że sędzia powinien zakazać odjechania rydwanem. Choćby po to, by wyplenić chamstwo.


Dlaczego chamstwo? Cwaniactwo.

Ja w swoich partiach pozwalam sie głupolom obrać, bo chodzi o to, żeby grać, a nie "grać na sztuczki". Sam takich cwanych ruchów nie wykonuję, z tych samych powodów.
Problem powstaje, gdybym został wezwany jako sędzia.
Ktoś "pokminił", cwaniaczek zagrał na coś w zgodzie z zasadami, nie ma mozliwości cofnięcia ruchu (co byłoby najlepszym wyjściem).
Pewnie przyznałbym mu rację.  :roll:
Choć rzeczywiście, zachęcać do takiego grania nie należy...  :roll:


Jak też zachęcać do udowadniania, że tyłem się rydwan albo potwór nie rusza...  :badgrin:  :badgrin:  :badgrin:

Offline Tomash

charioty a ich move
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 04, 2007, 03:24:24 pm »
Czy ktoś mógłby w skrócie podsumować konkluzję? Co w końcu można robić pojedynczym rydwanem - zarówno zwykłym, jak i lekko-szybkim khemryjskim?
http://bitspudlo.com/ - pierwszy i jedyny polski sklep z bitsami plastikowymi (i nie tylko)

JJ

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 04, 2007, 03:39:48 pm »
Cytat: "Tomash"
Czy ktoœ mógłby w skrócie podsumować konkluzję? Co w końcu można robić pojedynczym rydwanem - zarówno zwykłym, jak i lekko-szybkim khemryjskim?


Tak.

Ja zabronię, Jankiel pozwoli i będzie się wykłócał, jeœli mu zabronię.
Dajcie sobie spokój z tymi fastami Khemrijskimi.  :shock:

Jankiel

  • Gość
charioty a ich move
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 04, 2007, 05:07:10 pm »
Cytuj
Dajcie sobie spokój z tymi fastami Khemrijskimi.

A to akurat inna sprawa - one moga zrobic turn o 180 stopni w miejscu i odjechać. Nawet, jak jeden zostanie.

Offline Tomash

charioty a ich move
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 04, 2007, 05:54:47 pm »
Cytat: "JJ"
Tak.

No z tego co widzę, to jednak nie

Cytat: "JJ"
Dajcie sobie spokój z tymi fastami Khemrijskimi. :shock:

Co rozumiesz przez "dajcie sobie spokój"? Bo jeśli "zapomnijcie o zasadzie fast cav", to ja bardzo przepraszam, ale dopiero się robię zaniepokojony ;)

Może zadam pytanie inaczej: jeśli ktoś mi stanie biegaczem 1" od rydwanu i powie, że nie mogę odjechać, bo nie mogę się pivotować - czy mam go lutować w [twarz] jak buraka, czy też wystarczy pójść po sędziego, który takie blokady ukróci? Czy też blokowanie stanie się "valid" (oficjalną wykładnią sędziów w Polsce) i rydwanowi z możliwych ruchów pozostanie jedynie półsamobójcza szarża?
http://bitspudlo.com/ - pierwszy i jedyny polski sklep z bitsami plastikowymi (i nie tylko)

 

anything