Autor Wątek: Collar of Zorga i Squigi  (Przeczytany 8117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin Galoch

Collar of Zorga i Squigi
« dnia: Grudzień 27, 2006, 11:54:58 am »
No to pytanko w prawie hopperów - działa na nie collar of zorga ?
"steeds, monsters (ridden and unridden) and beasts pulling chariots ..."
ttp://www.earthshaker.homepages.pl/download.php

Offline Kołata

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2006, 04:59:24 pm »
A z jakiej paki?? Niby ze są steedami? Daj spokój Marcinie :D
eźdźcy Hardkoru jadą do oporu!!

Offline Marcin Galoch

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2006, 05:36:50 pm »
Są dość nietypowi, to fakt, ale, mimo wszystko, goblin na górze a squig na dole :)
W którejś z poprzednich edycji mieli nawet z tego tytułu 6+ save, teraz, niestety, podręcznik milczy na ten temat :(
ttp://www.earthshaker.homepages.pl/download.php

Offline trojek84

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2006, 07:04:00 pm »
Cytat: "Marcin Galoch"
Są dość nietypowi, to fakt, ale, mimo wszystko, goblin na górze a squig na dole :)
W którejś z poprzednich edycji mieli nawet z tego tytułu 6+ save, teraz, niestety, podręcznik milczy na ten temat :(


Marcinku to jest raczej dosc proste - jest jeden model ktory ma pewne statsy etc. nie ma zadnej, ale to zadnej podstawy aby uznac go za monstera, czy steed'a a juz napewno za beast. Steed ma pewne zasady, chociazby to ze oddzialnie atakuje gora oddzialnie dol...
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Jankiel

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2006, 07:56:41 pm »
W całej rozciągłosci zgadzam sie z trojkiem.

Offline Tigerius

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2006, 07:59:47 pm »
Klamstwa, a demonic cavalry?

Bloodcrushers, Pleasureseekers, Changebringers?

Są to też 1 modele, a Takie przedmioty jak Collar of Zorga dzialaja itp...

Edit: przynajmniej wedlug szafy warszawskiej na dmp :D
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Witam, jestem Rafał, mam 20 lat. W moim przypadku wyjebanie pod niebiosa ogranicza się do pokoju na 1-szym piętrze, a snobem jestem, bo mam oba fallouty oryginalne z CDA

Offline Kołata

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 27, 2006, 11:10:17 pm »
Demonic CAVALRY. Nie wiem czy Szafa miał rację, ale przynajmniej miał jakieś sensowne umotywowanie swojej decyzji. A squig hoppers to skirmish, a nie kawa. Ktoś ma problemy z dostrzeżeniem różnicy?

A mówić, że w V edycji hoppersi mieli 6+save jak kawa i na tej podstawie wnioskować w VII edycji, to trochę mało zasadne :)
eźdźcy Hardkoru jadą do oporu!!

Offline Tigerius

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 28, 2006, 11:55:26 am »
Cytat: "Kołata"
Demonic CAVALRY. Nie wiem czy Szafa miał rację, ale przynajmniej miał jakieś sensowne umotywowanie swojej decyzji. A squig hoppers to skirmish, a nie kawa. Ktoś ma problemy z dostrzeżeniem różnicy?

A mówić, że w V edycji hoppersi mieli 6+save jak kawa i na tej podstawie wnioskować w VII edycji, to trochę mało zasadne :)


No ok, ale tez masz jeden profil. Nie masz napisane nic o demonic cavalry: ich zasady specjalne to demonic, podany us i to wszystko...
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Witam, jestem Rafał, mam 20 lat. W moim przypadku wyjebanie pod niebiosa ogranicza się do pokoju na 1-szym piętrze, a snobem jestem, bo mam oba fallouty oryginalne z CDA

Offline thurion

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 28, 2006, 12:04:58 pm »
Cytat: "Kołata"
Nie wiem czy Szafa miał rację,


nie mial

Offline Marcin Galoch

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 28, 2006, 12:22:12 pm »
Cytat: "Kołata"
A squig hoppers to skirmish, a nie kawa. Ktoś ma problemy z dostrzeżeniem różnicy?
No i co z tego ?
Collar of zorga nie ma w opisie, że działa na kawalerie, tylko na "steed"
Takie pegazy są w skirmish i na nie działa, więc fakt bycia w skirmish przez squig hopperów o niczym nie przesądza.
ttp://www.earthshaker.homepages.pl/download.php

Offline QUASSIMODO

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 28, 2006, 12:45:47 pm »
ale pegazy maja jezdzca i konika- odzwierciedlone w zasadach
hopki tego nie maja
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Shino

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 28, 2006, 01:00:09 pm »
Cytat: "thurion"
Cytat: "Kołata"
Nie wiem czy Szafa miał rację,


nie mial

cavalary chyba jednoznacznie oznacza, ze mial prawda ;) (w koncu po cos tego save'a 6+ maja ;)

Offline thurion

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 28, 2006, 01:13:56 pm »
Cytat: "Shino"
Cytat: "thurion"
Cytat: "Kołata"
Nie wiem czy Szafa miał rację,


nie mial

cavalary chyba jednoznacznie oznacza, ze mial prawda ;) (w koncu po cos tego save'a 6+ maja ;)


to znajdz mi w zasadach demonicznej kawalerii oddzielny profil jezdzca i potwora, albo wydobadz mi z niego profil jezdzca ktory moglby atakowac normalnie

IMO jest to calkowitą bzdura, demoniczna kawa ma jeden profil i tyle, to jest cos jak Dragon Ogr czy ogr predzej niz jak heros na demonicznym mouncie..

Offline trojek84

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 28, 2006, 01:34:51 pm »
Mozna sie sprzeczac czy decydujace znaczenie ma sv 6+ czy rozdzielenie atakow etc. ale zadna z tych rzeczy nie ma meijsca w przypadku squigow!

Marcinku a Bull centary?? :)
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Kensiorek

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 28, 2006, 01:35:13 pm »
mi to wszystko jedno iterpretacja o stracie ataku szafy jest ok jednak albo ten czar dziala nawet jesli brak statystyk jezdzca czyli demoniczna,bullcentaury centigory hoppersi albo niedziala na wszystko. Jedna wersja panowie.
a sprawą powina zajać sie LS ;)