Autor Wątek: Collar of Zorga i Squigi  (Przeczytany 8118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Barbarossa

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 31, 2006, 02:35:30 pm »
To niech jeszcze JJ zagłosuje za i mamy uściślenie. Tak to się robi :)

JJ

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 31, 2006, 02:39:37 pm »
Cytat: "Barbarossa"
To niech jeszcze JJ zagłosuje za i mamy uściślenie. Tak to się robi :)


Nie wiem o co chodzi ;) , ale jestem za.

Tylko w specjalnym dziale "Polhammer", OK? ;)

Uściślać obroże, no naprawdę... :roll:
Na co nam przyszło... :roll:

Barbarossa

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 31, 2006, 02:50:12 pm »
Lista sędziowska zagłosowała za uściśleniem w treści:

Cytat: "uściślenie"

W wypadku przedmiotów, czarów itp. działających konkretnie na ataki pochodzące od "steeds", przyjmujemy, iż:

Bloodcrushers: Spośród 4 ataków dwa wykonuje jeździec, a dwa wierzchowiec
Plagueriders: Jeździec ma jeden atak, Plaguebeast ma k6+1 ataków
Changebringers: Jeździec ma dwa ataki, dysk jeden.
Pleasureseekers: Demonetka ma dwa ataki, wierzchowiec dwa.

Czary, przedmioty itp działające na ataki steeda nie działają na terradony, squig hoppers i inne podobne jednostki bez wyodrębnionego profilu "wierzchowca", które nie zostały wymienione powyżej.


Czekamy na konstruktywną krytykę.

Offline thurion

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 31, 2006, 02:53:03 pm »
sensowne i logiczne, krytyki brak

edit: przy crusherach dopiszczie jeszcze 1+1 jezdziec (bo frenzy moze sie skonczyc)

Offline Tigerius

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 31, 2006, 03:16:23 pm »
To teraz znajdzcie mi zasady, ze demoniczna kawaleria to kawaleria ;]
W zasadach specjalnych masz tylko podany US, zasade demonic i pare innych pi****l. O tym, ze pleasureseekery to demonetki na steedach swiadczy tylko i wylacznie fakt, ze napisali w opisie jak to wyglada ;]

Wiec podchodza pod terki i squigi :D

Edit: fakt, przy changebringerach jest napisane flying cavalry. Przy reszcie wzmianek brak :(
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Witam, jestem Rafał, mam 20 lat. W moim przypadku wyjebanie pod niebiosa ogranicza się do pokoju na 1-szym piętrze, a snobem jestem, bo mam oba fallouty oryginalne z CDA

Offline Tigerius

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #80 dnia: Grudzień 31, 2006, 03:19:49 pm »
Cytat: "thurion"
sensowne i logiczne, krytyki brak

edit: przy crusherach dopiszczie jeszcze 1+1 jezdziec (bo frenzy moze sie skonczyc)


2+1. Bazowo maja 3 ataki, jak już...
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Witam, jestem Rafał, mam 20 lat. W moim przypadku wyjebanie pod niebiosa ogranicza się do pokoju na 1-szym piętrze, a snobem jestem, bo mam oba fallouty oryginalne z CDA

Offline trojek84

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #81 dnia: Grudzień 31, 2006, 03:48:24 pm »
Moim zdaniem pomysl nie jest trafiony... steed to steed. Jezeli juz ustalilismy co to jest, to trzeba sie tego trzymac, jak jest model jdnolity to nie wyciagamy z niego atakow ani nic. Nie ma sensu nic dzielic, roznica jest dosc marginalna (najpewniej bez zadnego znaczenia bedzie)\\\\\\\\\
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline thurion

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #82 dnia: Grudzień 31, 2006, 04:26:27 pm »
Cytat: "Tigerius"
Cytat: "thurion"
sensowne i logiczne, krytyki brak

edit: przy crusherach dopiszczie jeszcze 1+1 jezdziec (bo frenzy moze sie skonczyc)


2+1. Bazowo maja 3 ataki, jak już...


1+1+2 maja 3+ 1 z frenzy, jugger ma 2 (nie ma frenzy w booku), blood ma 1 + frenzy

szafa@poznań

  • Gość
Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #83 dnia: Grudzień 31, 2006, 04:43:21 pm »
Cytat: "Tigerius"
To teraz znajdzcie mi zasady, ze demoniczna kawaleria to kawaleria ;]
W zasadach specjalnych masz tylko podany US, zasade demonic i pare innych pi****l. O tym, ze pleasureseekery to demonetki na steedach swiadczy tylko i wylacznie fakt, ze napisali w opisie jak to wyglada ;]

Wiec podchodza pod terki i squigi :D

Edit: fakt, przy changebringerach jest napisane flying cavalry. Przy reszcie wzmianek brak :(


czytac direwolfa, czytać ;)

Cytuj
Q. The way that the new Daemonic mounted units are presented
represents a combined profile of the rider and the steed. Are they
treated as cavalry in other respects?

A. Yes. For spells and the like, Daemonic mounted models are
treated as normal cavalry.  This includes Mounted Daemonettes,
Changebringers, Plagueriders, Pleasureseekers, and Bloodcrushers.
S. October 2004 Issue of White Dwarf Magazine (US #297 / UK #298)

Offline Tigerius

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #84 dnia: Grudzień 31, 2006, 05:00:42 pm »
i cala argumentacja poszla wp....u ;]
...kółko super wyjebanych pod niebiosa snobów(patrz Bastion)..."
Witam, jestem Rafał, mam 20 lat. W moim przypadku wyjebanie pod niebiosa ogranicza się do pokoju na 1-szym piętrze, a snobem jestem, bo mam oba fallouty oryginalne z CDA

Offline Bigpasiak

Collar of Zorga i Squigi
« Odpowiedź #85 dnia: Grudzień 31, 2006, 07:30:44 pm »
moim zdaniem dobre rozwiazanie... aczkolwiek  ;)
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

 

anything