trawa

Autor Wątek: Skitterleap - ucieczka z walki  (Przeczytany 2275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline voltar

Skitterleap - ucieczka z walki
« dnia: Luty 05, 2007, 08:41:28 am »
Znalazłem taki drobny konflikt zasad:
Wg Rulebooka: bohater, będący w oddziale, nie może opuścić oddziału, gdy ten jest związany walką.
Wg Skavenskiego czaru Skitterleap można wyteleportować postać nawet z walki wręcz.
Wczoraj tak uratowałem tyłek mojemu Grey Seerowi, gdy jego oddział clanratów zaczął dostawać bęcki - Skitterleap z walczącego oddziału w bezpieczne miesjce. W sumie bardzo to klimatyczne, skavenskie zagranie, ale co na to powiedzieliby sędziowie?
\_/)
(0.0)
(><) This is Bunny. Copy Bunny and this message into your signature to help him on his way to World Domination!

JJ

  • Gość
Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2007, 09:37:14 am »
Nic.

Jest w opisie czaru - więc wolno.

Offline Asassello

Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2007, 11:14:38 am »
pierwszy czar z Shadowa tez na takie zagrania pozwala (->wylecenie z Combatu) i nie jest to nic dziwnego czy niezgodnego z zasadami :) a magom tylki ratuje :)

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline KrzysiekW

A co z reakcją na skitterleap
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 06, 2007, 12:06:40 pm »
A jak jest ze skitterleapem i reakcją na niego?
Bo w tym temacie jakby nie skończyło się jakimś konkretnym wnioskiem.
Jest reakcja, jest że "non fleeing" itp. Część ludzi twierdzi, że assasin staje w miejscu, inni że może coś robić.
IMO mistrz-zabójstwa-ninja nie powienien zostawać na miejscu jak nieładna panna na weselu, ale to jest IMO...
Co robi ten assasin jak mu cel skitterleapu zadeklaruje "flee"? Byłbym wdzięczny za odpowiedź kogoś z LS.
asciate ogni speranza, voi ch'intrate.

JJ

  • Gość
Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2007, 12:29:23 pm »
NIC.

Staje w miejscu w które sie teleportował.

Offline KrzysiekW

Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2007, 02:20:01 pm »
Mam odpowiedź, mam od członka LS - dziękuję!

mru, mru, mru miałem nadzieję że będzie bardziej jak "IMO" mru, mru, mru) ;)
asciate ogni speranza, voi ch'intrate.

Offline KrzysiekW

Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2007, 08:47:54 am »
Pozwolę sobie tu zadać kolejne pytanie o skitterlepa (pomyslałem, że lepiej będzie zadawać je w jednym temacie. Przy okazji - mam taką sugestię, że może ktoś mógłby zmienić tytul tego na tematu na "Skitterleap a 7 edycja - pytania różne" lub coś w tym stylu. Z góry dziękuję!)

Chodzi o to, jak się ma poniższy FAQ o możliwośći dostawiania assasina "gdzie się chce"
Cytuj
Q. May a Clan Eshin model use the Skitterleap spell to effectively
charge an enemy unit in a zone that the Clan Eshin model would not be
able to during a normal on foot charge? For example, may a Clan
Eshin Assassin starting in the front zone of an enemy unit be placed
in base to base contact with a model in the flank or rear zone of
the enemy unit using the Skitterleap spell?

A. Yes to both.
S. Phil Kelly - Warhammer Design Team

do 7-edycyjnej zasady z maksymalizacją modeli w walce. Przykładowo (to bardzo ekstremalne, ale chodzi o przykład) - stoi linia strzelców z bohaterem na końcu.

SSSSSSSSSSSSSSSSSSB <<< Assasin

Chcę "wskitterleapować" assasina na bohatera od boku, a przeciwnik mi na to, że nie mogę bo trza maksymalizować.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
asciate ogni speranza, voi ch'intrate.

Shino

  • Gość
Skitterleap - ucieczka z walki
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2007, 09:36:47 am »
no i masz zmaksymalizowane.. wszarzowywujesz w trefe bozna a to, ze tam stoi tlyko jeden model to sie z nim stykasz...

 

anything