Gildia Gier Planszowych (www.planszowki.gildia.pl) > Forum Gier Planszowych
W co ciekawego ostatnio grałeś
Bigspender:
Osadnicy Królestwa Północy - niestety dosyc miałkie decyzje i ogólna nuda. Kaskadia - fajna, prosciutka logiczna gra dla całej rodziny
cezanne-m:
Ostatnio miałem przyjemność zagrać w 3 podobne, a jakże różne gry:
Blood Rage - gra osadzona w świecie mitologii nordyckiej
Rising Sun - gra osadzona w świecie mitologii japońskiej
Ankh - gra osadzona w świecie mitologii egipskiej
Każda z nich jest grą typu area control... :shock: W trakcie gry wykonujemy różnorodne akcje za pomocą talii kart i umieszczania figurek swojej drużyny. I właśnie te figurki sprawiają wielką radość. Są przepięknie i szczegółowo wykonane. Mechanika każdej z gier jest podobna. Najbardziej intuicyjny i polecany już od 2 graczy jest Ankh. Mi do gustu najbardziej przypadł Rising Sun. Każda z gier to godziny wspaniałej rozrywki i niezłych rozkmin ;)
Kozioł1:
Ostatnio grałam w planszówkę, która nazywa się Cyklady i z czystego serca mogę ją polecić osobom, które lubią dobrą rywalizację. Uprzedzam, że w grze łatwo o kłótnie :D Z innych do polecenia, to przychodzi mi do głowy gra Dungen&Dragons. Też bardzo ciekawa, fabularna. Na tej stronie można dowiedzieć się na czym polega: https://edugracja.pl/na-czym-polega-gra-fabularna-dungeon-dragons/
PiątkowyGracz11:
Ostatnio cisnę w Neuroshimę Hex i opór się wkręciłem. Od jakiegoś czasu gram wieczorami w aplikacji (serio, nie wiem jak mogłem jej nie znać wcześniej) i mega mi się podoba. Teraz czekam na nową armię :)
Wunko:
Carcassonne polecam świetna planszówka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej