trawa

Autor Wątek: great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)  (Przeczytany 3746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gobbos

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« dnia: Marzec 29, 2007, 09:54:46 pm »
"may not join units(great cave squig only)" na stronie 26 podręcznika do orków należy rozumieć jako:

a) great cave squig nie może dołączać się do żadnych oddziałów

b) great cave squig nie może się dołącać do oddziałów poza innymi squigami ( w sensie do hoppersów może)

Offline TomCio

  • Zbrojmistrz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 1 139
  • Total likes: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Goryl we mgle
great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2007, 10:02:30 pm »
A.
przykucnął z twarzą o kilka cali od tropu, a potem wpatrzył się w półmrok poszycia..

Offline Zox

Re: great cave squig VS maynot join units(great cave squig o
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2007, 09:10:58 pm »
Cytat: "Gobbos"
poza innymi squigami


A gdzie w ogóle masz coś takiego napisane?

Tłumaczenie: nie może się dołączać do innych jednostek.

A.
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline trojek84

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2007, 05:14:08 pm »
Czyli black ork na piechote smiga ze squigami 3D6"?
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Zox

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2007, 05:45:27 pm »
:shock:
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline trojek84

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2007, 06:22:48 pm »
Cytat: "Zox"
:shock:


To jeszcze nic, dodatkowow automatycznie maja 6 z animozji jak krzykne WAAAAAGH! :)
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Zox

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2007, 06:41:27 pm »
Ale to już musiałby być generał  :badgrin:
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Shino

  • Gość
great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2007, 06:46:36 pm »
Cytat: "trojek84"
Czyli black ork na piechote smiga ze squigami 3D6"?
tylko jesli 3d6 to nie bedize wiecej jak odpowiednio 8" lub 4" ;)

Offline trojek84

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2007, 09:44:11 am »
Cytat: "Shino"
Cytat: "trojek84"
Czyli black ork na piechote smiga ze squigami 3D6"?
tylko jesli 3d6 to nie bedize wiecej jak odpowiednio 8" lub 4" ;)


A niby dlaczego? Oni nie maja ruchu np. 10", tylko 3D6" i musza sie tyle ruszac:)
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Jgmaster

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2007, 11:26:38 am »
a czarny ork, ile ma ruchu ?

jak dołączam bohatera na piechotę np. do oddziału kawalerii (mogę to zrobić), to oddział kawalerii porusza się tyle, ile najwolniejszy model...

A Ty myślisz, że niby, jak, ten black ork, to nagle zaczyna latać ? :)
As you are we once were.
 As we are you will be"

Offline Jgmaster

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 06, 2007, 11:36:39 am »
Cytat: "trojek84"

A niby dlaczego? Oni nie maja ruchu np. 10", tylko 3D6" i musza sie tyle ruszac:)


oni tak... Black Ork - nie... Jeśli mają się tyle ruszać, to bez orka, który ich spowalnia... :)
As you are we once were.
 As we are you will be"

Offline trojek84

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 06, 2007, 01:35:11 pm »
Cytat: "Zox"
Ale to już musiałby być generał  :badgrin:


Kazdy black ork misiu, nie tylko general :)

Ruch - owszem. Ale poruszenie oddzialu z zasady specjalnej "Boiiing!" to nie jest ruch. Odbywa sie w fazie compulsory i ma napisane ze "always travel a full 3D6" in a stright line".  Nie moga sie ruszyc mniej, jak nie trafia na przeszkode :)

Pozatym:

a) Innaczej: ale jezeli black ork bedzie na swini to nawet jak wyzej sie myle (w co watpie) bedzie zasieg 14"? :D

b) A jezeli Black ork jest bsb ktory ma banner +D6" do szarzy to kiedy sie go odpala? :D

c) No i czy maja jakies minusy, jak black ork jest na swini, a leca przez las?

Tyle pytan, a tak malo odpowiedzi :D
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Zox

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 06, 2007, 02:25:01 pm »
Cytat: "trojek84"

Kazdy black ork misiu, nie tylko general :)


"Black Orc characters in units are bound by their unit's test.".
Więc tylko generał z jego oddziałem i BO samopas (na świcne, w rydwanie i na wrodzie się popychają na waaagh.


Cytuj
a) Innaczej: ale jezeli black ork bedzie na swini to nawet jak wyzej sie myle (w co watpie) bedzie zasieg 14"? :D

Jak mi udowodnisz że BO na śwince jest model on foot to przejdzie.

Cytuj
b) A jezeli Black ork jest bsb ktory ma banner +D6" do szarzy to kiedy sie go odpala? :D

hmm... ciekawe...


Pomijając wszystko powyższe wyobraź sobie tłumienie animozji na takim oddziale  :x  :oops:
quote="Bartez"]był bardzo wulgarny, pisał w podpisie moje zdanie "A ja mam na vavku Mangekyou Sharingana" który miał Itachi"; pawłow także powinien dostac choćby ostrzeżenie za tego "penisa" na avku[/quote]

Offline TomCio

  • Zbrojmistrz bracki
  • *****
  • Wiadomości: 1 139
  • Total likes: 0
  • Płeć: Mężczyzna
  • Goryl we mgle
great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 06, 2007, 02:49:04 pm »
A teraz pytanie czy wogóle można dołączyć herosa do oddziałów z compultsory movemantem ?
przykucnął z twarzą o kilka cali od tropu, a potem wpatrzył się w półmrok poszycia..

Offline trojek84

great cave squig VS maynot join units(great cave squig only)
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 06, 2007, 03:26:41 pm »
Lipa, zapomnialem ze zdaja automatycznie tylko jak sa sami :p

Powiedz mi tylko dlaczego musza byc na piechote? Tak jest w RB? Pytam bo naprawde nie wiem, a z tego co pamietam to w VI ed. mogli sie dolaczac do skirmishu?

I jak wygladaja zasady oddzialu na herosie w oddziale? Bo jezeli on podlega zasada oddzialu, to takze zasadzie "Boooing!" (jest to zasada opisana przy jednostce :) )
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

 

anything