trawa

Autor Wątek: bohater a walka wręcz ( i inne)  (Przeczytany 2198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shas'O Luka

bohater a walka wręcz ( i inne)
« dnia: Marzec 23, 2007, 04:05:24 pm »
Jeśli bohater walczy w oddziale powiedzmy silver helms to przy szarży musi on uzywac takiej samej broni jak oddział? przykładowo silverowie uzywają lanc, to bohater może użyc sword of might? :roll:

Offline RUMPERT

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2007, 04:21:57 pm »
może używać czego chce

JJ

  • Gość
bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2007, 04:32:22 pm »
Cytat: "RUMPERT"
może używać czego chce


Ni cholery.

Musi używać magicznej broni.
(Chyba, że jest Bretończykiem)

Offline Shas'O Luka

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2007, 06:07:40 pm »
Sprecyzujcie! A tak pozatym to magicznymi pociskami można strzelac do oddziałów zaangażowwanych w walkę wręcz? Bo w zasadach jest że przy nich stosuje się takie same zasady jak przy strzelaniu... :roll:

Offline QUASSIMODO

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 25, 2007, 06:44:38 pm »
czar mozna rzucic do HtH tylko i wylacznie wtedy kiedy ma WYRAZNIE w tekscie napisane ze MOZNA
'm Gonna stomp'em to dust,I'm gonna grind their bones.I'm gonna burn down dere towns and cities.I'm gonna bash'eads,break faces and jump up and down on da bits dat are left.An'den I'm gonna get really mean.

Offline Christos

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2007, 09:33:22 am »
A gdy mag znajduje sie w unicie który zaangażowany jest w walke nie moze w ogóle rzucać magic missille.

Poza tym spełniając prośbe Shas'O Luka o sprecyzowanie to dodam, że jesli bohater ma jakas magiczną broń to MUSI jej uzywać. Nie ma mozliwości uzycia zwykłej broni (np lancy). Głupie to jak cholera ale co zrobić.
ttp://www.knightfight.pl/?ac=vid&vid=71017123

Offline Shas'O Luka

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2007, 10:21:44 am »
Dzeki 8)  I jeszcze jedno, może głupie: mamy czar sztorm kronosa (czy jakoś tak). w nim każdy oddział w promieniu 12" obrywa k6. Czy rzuca się na każdy oddział osobno czy rzuca się raz i wszystkie oddziały obrywają tyle samo :?:  :?:

JJ

  • Gość
bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2007, 10:26:03 am »
Please somoeone take him outside and shoot him...
Whatever....

Offline Asassello

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 26, 2007, 10:40:03 am »
Cytat: "Shas'O Luka"
Dzeki 8)  I jeszcze jedno, może głupie: mamy czar sztorm kronosa (czy jakoś tak). w nim każdy oddział w promieniu 12" obrywa k6. Czy rzuca się na każdy oddział osobno czy rzuca się raz i wszystkie oddziały obrywają tyle samo :?:  :?:
oddzielnie...

ps. :)

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline Shas'O Luka

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2007, 08:47:57 pm »
Hej, JJ co tak agresywnie :?:  Jakoś trudno nauczyć się grać z okraszonej wersji zasad i w dodatku po polsku... :( A teraz inne pytanie: czy hero może być lekką jazdą? czy jeśli nie jest to NIE można dodawać go do lekkiej?

Offline Asassello

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 26, 2007, 10:57:07 pm »
Cytat: "Shas'O Luka"
Hej, JJ co tak agresywnie :?:  Jakoś trudno nauczyć się grać z okraszonej wersji zasad i w dodatku po polsku... :( A teraz inne pytanie: czy hero może być lekką jazdą? czy jeśli nie jest to NIE można dodawać go do lekkiej?
sam w sobie nie moze byc lekka jazda..

ale w RB jest zapis ze jesli bohater dolaczy do oddzialu lekkiej kawalerii to ma jej wszystkie bonusy :)

poczytaj dokaldnie RB a wiele twoich watpliwosci sie rozwiaze :) bo ciagle odpowiadanie na proste pytania* moze byc troche meczace i irytujace - patrz na JJ :) (ja mam dobry humor po odespaniu turnieju wiec cos pisze)


*) takie na ktore jest bezposrednia i latwa interpretacji zasada w RB :)

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline krecik_77

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2007, 09:03:34 am »
Cytat: "Shas'O Luka"
Hej, JJ co tak agresywnie :?:  Jakoś trudno nauczyć się grać z okraszonej wersji zasad i w dodatku po polsku...


A ja siadając na kibelek w celach medytacjyno-wypróżnieniowych brałem polski kieszonkowy podręcznik i czytywałem sobie - i takim sposobem przeczytałem go i nie zadaję już takich pytań ( tylko inne - jeszcze gupsze ;) )
Rzeczą królów jest chwała, a nie długi żywot"

Offline Bigpasiak

bohater a walka wręcz ( i inne)
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2007, 10:22:05 pm »
Cytat: "Asassello"
Cytat: "Shas'O Luka"
Hej, JJ co tak agresywnie :?:  Jakoś trudno nauczyć się grać z okraszonej wersji zasad i w dodatku po polsku... :( A teraz inne pytanie: czy hero może być lekką jazdą? czy jeśli nie jest to NIE można dodawać go do lekkiej?
sam w sobie nie moze byc lekka jazda..

ale w RB jest zapis ze jesli bohater dolaczy do oddzialu lekkiej kawalerii to ma jej wszystkie bonusy :)

poczytaj dokaldnie RB a wiele twoich watpliwosci sie rozwiaze :) bo ciagle odpowiadanie na proste pytania* moze byc troche meczace i irytujace - patrz na JJ :) (ja mam dobry humor po odespaniu turnieju wiec cos pisze)


*) takie na ktore jest bezposrednia i latwa interpretacji zasada w RB :)


nie wszystkie... nie moga strzelac jak fasty :P a tylko zasady ruchu maja jak podane jednostki :)
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?