trawa

Autor Wątek: Breath weapon  (Przeczytany 1230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tejwok

Breath weapon
« dnia: Maj 13, 2007, 09:38:37 am »
Mam drobne pytanie chodzi mi o zasade breath weapon u smoka:
ile obrazen przypada na jedna jednostke znajdujaca sie pod znacznikiem?
czy uderzenie z sila 4 zmniejsza pancerz rzeczywiscie o 3?
czy przed zionieciem smok moze sie poruszac?
moze jeszcze na czym wogóle to polega bo w rulebooku nie moge znalezc?
z gory dzieki

pozdro

JJ

  • Gość
Re: Breath weapon
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2007, 09:44:25 am »
Cytat: "tejwok"
Mam drobne pytanie chodzi mi o zasade breath weapon u smoka:
ile obrazen przypada na jedna jednostke znajdujaca sie pod znacznikiem?
czy uderzenie z sila 4 zmniejsza pancerz rzeczywiscie o 3?
czy przed zionieciem smok moze sie poruszac?
moze jeszcze na czym wogóle to polega bo w rulebooku nie moge znalezc?
z gory dzieki

pozdro


Lądujesz i przykładasz template (łza)
Wszystko (każdy model) co mieści się całe pod wzornikiem, obrywa jeden hit z S4 (Powiedzmy, że to Dark Elficki Smok). Co nie całe = jest objęte na 4+.
Pancerz zmiejszony o 1 (JEDEN) - w przypadku zionięcia Smoka DE.
Są różne Smoki - różnie zieją.  ;)

Offline tejwok

re
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2007, 10:15:14 am »
a co w przypadku smoka wyokich elfów  i czy minaithnir ma jakies specjalne zasady które bardziej przebijaja pancerz?

Offline Asassello

Re: re
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2007, 10:21:22 am »
Cytat: "tejwok"
a co w przypadku smoka wyokich elfów  i czy minaithnir ma jakies specjalne zasady które bardziej przebijaja pancerz?
Army Book do HE sie kłania..
nie ma tam zadnych dodatkowych zasad co do przebijania pancerza..

smoki HE zieja z S4 (zioniecie powoduje dodatkowo paniki) - str 13.

minaithnir jest smokiem HE.. wiec zieje tak samo :)

Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.

***      KULT - wymaga ofiar      ***

Offline Bigpasiak

Breath weapon
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 13, 2007, 06:26:46 pm »
WE smok ma -3 do AS ale ma sile 2... tak samo ma zdaje sie Chaosnicki smok... jedna z glow oczyfiscie ;)
o prostu musialem to miec...

Cytat: "JJ"
Cytat: "Romano"
Czy mozna grac elementalami ajesli tak to w jakich armiach??


Poddaje sie.

Co to są Elementale w WFB?

 

anything