Gildia Mangi i Anime (www.manga.gildia.pl) > Neon Genesis Evangelion
Rebuild of Evangelion
Ijon Tichy:
Ale Asuka-pirat ładnie wygląda - pasuje jej ta opaska. :P
CoraX:
--- Cytat: Wilk Stepowy w Marzec 19, 2013, 05:00:31 pm ---To jest trailer - w filmie tego nie ma. A film widziałem i imo to jakaś pomyłka.
--- Koniec cytatu ---
Jest ten fragment na początku filmu na bank. Też oglądałem i przychylam się do zdania Wilka, film nie powinien się ukazać. Wszystkie moje wspomnienia związane z End of Evangelion i serii zostały spaczone.
Frey Ikari:
No nie da się ukryć ze filmowy Evangelion nie za wiele ma wspólnego z odcinkowym. osobiście sam nie wiem co na ten temat myśleć, jedyne co przychodzi mi do głowy to ze filmowy evangelion jest zwyczajnie tylko osadzony w tym świecie ale nie jest rozwinięciem albo troszkę innym streszczeniem. Jedno jest pewne filmy są efektowne i gdybym nie znał serialowego evangeliona byłbym zachwycony jak nie wiem co. Osobiście najbardziej nie chwycił mi motyw "klątwy evangeliona", ze niby powstrzymuje starzenie?
Kaworu Nagisa:
Siemanko bo wieloletniej przerwie znów się tu pojawiam.
Uwaga spoiler
Po obejrzeniu Rebuild of evangelion drugi raz doszedłem do kilku wniosków.
1. Akcja Rebuild of Evangelion dzieje się po filmie End of Evangelion. Wskazują na to wraki seryjnych evangelionów jak i czerwona woda.
2. Mała edycja bo zaliczyłem skuche :razz: Shinji z Rebuilda 1 i2 to nie ten sam co z 3. Mimo iż ma jego wspomnienia. Mamy wizje świata jak po End of Evangelion. Ale zakończenie 2.22 nie wskazuje by Shinji był za nie odpowiedzialny. Fakt iż wszyscy oskarżają go świadczy o tym, że wydarzenia po 2.22 potoczyły się inaczej niż w end of evangelion. W siedzibie NERVu mamy stary symbol mimo iż poprzednio był pokazywany nowy. Są ślady walk, użycia seryjnych Evangelionów które w czołówce niszczą wszystko, a na dnie geofrontu są ich wraki.
Dla mnie ten Shinji z kosmou jest tym z End of Evangelionz wspominaniami tego z Rebuilda. Prawdopodobie jego marzeniem było by wszystko potoczyło się inaczej.
Nie chciał śmierci Tojiego to ten nie został pilotem. Chciał by Ayanami miała emocje i je miała. Nie wiemy co się stało z Evą 01 z 2.22, ale wiemy, że na końcu End of EVangelion jednosta 01 pozostaje w kosmosie. A Shinji z końcówki leżący z Asuką to ten z 1 i 2 rebuilda.
Mam nadzieję, że moje wątpliwości rozwieje część 3.0 + 1.0. Chociaż numer tytułu wskazuje na kolejne zapętlenie historii.
2.1. Ogólnie postacie z Rebuilda są przeciwieństwami psychicznymi tych z odcinkowej wersji i end of evangelion.
A Rei jest bardziej ludzka
3. Na księżycu jest krwawy ślad po tym jak Lilith/Rei odpada głowa.
4. Kaworu jako jedyny wydaje się mieć wspomnienia z przed poprzedniego dopełnienia i życzenia Shinjiego by wszystko potoczyło się inaczej.
Co sądzicie o tej teorii?
ps.
5. Najlepszy wariant nowego świata mamy w tomie 14 oraz w odcinku 26.
Faith:
Wlasnie, zabieram sie za ogladanie nowego 3ciego odcinka Rebuilda. Az dziw ze udalo mi sie odzyskac konto na ktorym siedzialem za dzieciaka :) Pozdrowienia dla Dreadorusa Maximusa, wiecie co sie z nim stalo? Ostatnie logowanie 10 lat temu.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej