Gildia Gier Bitewnych (www.bitewniaki.gildia.pl) > Gildia Gier Bitewnych

[Warheim] Warheim - Fantasy Skirmish

<< < (53/53)

quidamcorvus:

Raport bitewny: Zwiadowcze stado klanu Eshin vs Kompania krasnoludzkich piwowarów.

29 lipca 2022 w domowym zaciszu, w ramach kampanii Wyprawa w Góry Szare rozegrałem z Maćkiem K. potyczkę w Warheim FS.

Jak być może pamiętacie z poprzedniego wpisu, który znajdziecie TUTAJ, w tej kampanii dowodzę Zwiadowczym stadem klanu Eshin, zaś mój przeciwnik poprowadził do boju Kompanię krasnoludzkich piwowarów, a celem rozgrywki było zdobycie znajdujących się na środku stołu znaczników kosztowności.

Scenariusz Źródło klanu Pestilens, który napisał Michał, znajdziecie TUTAJ.

O wielki-potężny lordzie Sneek, Panie Rozkładu i Panie Nocy, władco klanu Eshin!

Melduję-informuję, żem Twój plan-pomysł zrealizował-wykonał, tak-tak! Zgodnie z Twoją wolą-życzeniem żem wykorzystał Gobliny-rzeczy do zmiękczenia-wykrwawienia Pomiotu Chaosu, a następnie żem jednym precyzyjnym-celnym, tak-tak, ciosem-uderzeniem powalił stwora, tak-tak, z którego trzewi-wnętrzności Zaklinacz wykonał-uwarzył eliksir który następnie on zażył-wypił, nie dzieląc się nim! Kanalia! Ale może to i dobrze-właściwie, tak-tak, bo zęby-siekacze mu po tym wykrzywiło-zepsuło i jad mu się teraz z pyska sączy-kapie! Tako żem usłuchał-wykonał Wasze rozkazy o Przepotężny Lordzie, i żem Zaklinaczowi w drogę-paradę nie wchodził, tak-tak.

I jeszcze chcę-muszę Wam Panie powiedzieć-przekazać, że ten Zaklinacz, to on się chwali-chełpi, że swoją magią zmusił Squiga-rzecz do zjedzenia-pożarcia Szamana Goblinów-rzeczy. Ja tam nie wiem, bo walką-bitwą zajęty byłem, a ten tchórz-kanalia, to znaczy Zaklinacz coś tam szeptał-gadał pod nosem, więc może to i prawda-racja, tak-tak, co rzekł. Bo on potem zaczarował-zaklął taką roślinę-rzecz, tak-tak, która potem ugryźć-pożreć mnie chciała, ale żem się nie dał i tylko posłuszność-uniżoność przed Waszym Lordzie majestatem-potęgą, mnie przed odwetem-zemstą powstrzymała, tak-tak.

Melduję-donoszę, że straty są minimalne i nie warto-nie trzeba o nich pisać. Zresztą-już żem je niemal uzupełnił i nowi-młodzi Skaveni do stada dołączyli, tak-tak.

Oby Twoi wrogowie-nieprzyjaciele u Twych stop skomleli-jęczeli, tak-tak! Chwała Ci o Wielki Lordzie, Panie Rozkładu i Panie Nocy, władco klanu Eshin!

Dharkh'Night, Nocarz

Po rozstawieniu i ustaleniu kolejności rozgrywania rundy przystąpiliśmy do gry, której celem było zdobycie 4 z 7 znaczników kosztowności znajdujących się w centrum pola walki.

Pomimo obaw wywołanych 3 rojami szczurów przemieszczających się w pobliżu postanowiłem wykorzystać przewagę szybkości, jaką Skaveni z klanu Eshin posiadają nad Krasnoludami i wysłałem bohaterów by spróbowali wydobyć ukryte w pniu prastarego drzewa znaczniki. Udało się to połowicznie, bowiem dwie z czterech postaci wyciągnęły skarby, jednego z dwóch pozostałych nie udało się znaleźć znacznika, a Zaklinacz zatruł się jakimiś wyziewami i padł na pysk Oszołomiony!

W międzyczasie krasnoludowie niepowstrzymani niczym następujące po sobie pory roku maszerowali do przodu i nie pozostało mi nic innego, jak wysłać najsłabszych stronników, by związani khazadów walką wręcz, dając tym samym czas bohaterom na wyciągnięcie znaczników kosztowności. Dodatkowo krasnoludzki inżynier znalazł jeszcze jakieś podziemne tunele, którymi przeszedł na tyły Skavenów, ale finalnie nie zdążył nic zrobić, bowiem motywowani jękami konających stronników bohaterowie w końcu wyciągnęli skarby i czmychnęli z pola bitwy zostawiając za sobą poległych i odnosząc spektakularne oraz niekwestionowane zwycięstwo!

Wędrujące w pobliżu roje szczurów, o których wspomniałem wcześniej ani nie pomogły, ani nie zaszkodziły.

W następującej po rozgrywce sekwencji po potyczce odkupiłem poległych stronników, a także rekrutowałem kolejnych, łowcy niewolników udało się także pochwycić 4 niewolników, których będzie można wykorzystać jako mięso armatnie w kolejnej grze.

Zwyciężyłem z wynikiem 19:1 DP, 60:11 MP, prestiż drużyny: 169.

budowadomu:
Projekt pasjonujący, wielki i ciekawy!

quidamcorvus:

Relacja: Turniej Warheim FS - mRagnarok vol. 1, Sosnowiec 15.04.2022.

W sobotę, 15 kwietnia 2023, w Zespole Szkół Elektronicznych i Informatycznych w Sosnowcu przy wparciu klubu DD6, odbył się  turniej Warheim - mRagnarok vol. 1.

Dziś mam dla Was krótką relację z tego wydarzenia.

Na blogu DansE MacabrE, w zakładce Turnieje WFS, znajdziecie także relacje z poprzednich wydarzeń:
- Piekło pocztowe...
- Śmiech Mrocznych Bogów
- Ucieczka z Gór Środkowych
- Mitterherbst
- Przeklęty Szczurołap
- Ostatnia Faktoria
- Księstwa Graniczne
- Dwie Wieże
- Czar-Par
- xXx

Poniżej znajdziecie plik pdf z regulaminem i scenariuszami według, których zostały rozegrane potyczki w czasie turnieju.

Plik pdf możecie pobrać STĄD, a TUTAJ znajdziecie najnowszą wersję podręcznika do Warheim FS.

W turnieju udział wzięło 16 graczy...
- Smok, Khazadzi z Gór Krańca Świata
- Sightorn, Rycerza Graala
- Benek, Nieumarły poczet Krwawego Smoka
- Fire, Nieumarły sabat rodu Nekrarch
- Elmin, Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów
- Torin, Łowcy czarownic
- Bahior, Załoga zielonoskórych kaprów
- Pepe, Nieumarły poczet Krwawego Smoka
- Inkq, Łowcy czarownic
- Krnąbrny, Piechota morska z Marienburga
- Kruk, Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów
- Miczu, Mroczni Elfowie z Naggaroth
- Areo, Jaszczuroludzie z Lustrii
- Skóli, Orkowie i Gobliny
- Kuczyrywy, Łowcy czarownic
- Mikołaj, Kult Dzieci Zagłady

...którzy poprowadzili do boju 12 drużyn.
- Jaszczuroludzie z Lustrii
- Khazadzi z Gór Krańca Świata
- Kult Dzieci Zagłady
- Łowcy czarownic
- Mroczni Elfowie z Naggaroth
- Nieumarły poczet Krwawego Smoka
- Nieumarły sabat rodu Nekrarch
- Orkowie & Gobliny
- Piechota morska z Marienburga
- Rycerze Graala
- Załoga zielonoskórych kaprów
- Zwiadowcza kompania z Królestw Ogrów

Po rozegraniu 4 potyczek na 1 miejscu podium stanął Smok, który poprowadził do boju Khazadów z Gór Krańca Świata, z kolei 2 miejsce zajął Sightorn i Rycerze Graala, zaś 3 miejsce zdobył Benek dowodzący Nieumarłym pocztem Krwawego Smoka.

W trakcie wydarzenia odbył się także konkurs modelarski , który wygrali Elmin oraz Torin.

Wszystkim zaangażowanym w przygotowanie turnieju raz jeszcze dziękuję.

A zdjęcia z turnieju znajdziecie TUTAJ.

Strawberry32:
Wszystkich pasjonatów i fachowców Warheim zapraszam odwiedzić stronę - dodasz emocji do każdej swojej gry

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej