trawa

Autor Wątek: Skąd brać mangę po angielsku i japońsku?  (Przeczytany 10880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arucardpl

Skąd brać mangę po angielsku i japońsku?
« dnia: Wrzesień 20, 2009, 12:43:37 pm »
Jeśli chodzi o wydania anglojęzyczne to:
http://www.empik.com/
http://krainaksiazek.pl/
http://sakurashin.na.allegro.pl/

Z tego też miejsca prosiłbym o pomoc, jeśli ktoś zna tanie sklepy z mangą japońską to proszę o podzieleni się adresami :)

Offline Sir_Ace

Odp: Skąd brać mangę po angielsku i japońsku?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2009, 02:28:16 pm »
I'd like to be a tree

Offline Hollow

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2009, 03:59:27 pm »
www.honya.pl

Mój ulubiony sklep. Jak czegoś nie mają zawsze można poprosić o sprowadzenie.

Offline Arucardpl

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2009, 06:50:20 pm »
www.eBay.pl
Z ebaya też czasami kupuję ale często koszty wysyłki potrafią naprawdę zaboleć.

www.honya.pl

Mój ulubiony sklep. Jak czegoś nie mają zawsze można poprosić o sprowadzenie.
Ale te ceny odstraszają. Taki Bleach za 42,50?

Offline FurryThales

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2010, 08:06:47 pm »
Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za odkopanie tematu sprzed prawie roku.

Jeśli kogoś interesuje sprowadzanie mang w języku angielskim, to szczerze mogę polecić BookCity.pl. Jakiś czas temu na innym forum przedstawiłem małe porównanie między cenami na BookCity oraz Krainie Książek:
One Piece vol.1: bookcity | kraina książek
Higurashi When They Cry, Volume 1: bookcity | kraina książek
Rosario+Vampire, Volume 1: bookcity | kraina książek
Berserk, Volume 1: bookcity | kraina książek (w krainie książek obecnie brak produktu, ale cena przewyższała kwotę 50zł)
Dogs, Volume 1: Bullets & Carnage: bookcity | kraina książek
W niektórych przypadkach te różnice nie są ogromne, ale przy większym zamówieniu, powiedzmy 5 tomów, to już trochę jest ;) W dodatku, na BookCity zamówienia powyżej 190zł są wysyłane kurierem za darmo, nawet te za pobraniem. Prócz tego wspomniany w pierwszym poście Empik jest dobrym miejscem gdzie można sobie małe co nie co zamówić, jednak straszne braki tam mają, a przy niektórych pozycjach po samej okładce trzeba się orientować który to tomik jakiejś mangi jest :/

Offline Ganossa

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2010, 08:14:31 pm »
To co mnie ostatnio interesuje, czyli Gunsmith Cats Burst jest tam tańszy o 2 złote na tomie.
Przy następnych zakupach się zobaczy.
Just because I don't care
doesn`t mean I don't understand.

Offline Wilk Stepowy

• Starszy Gildii
  • Total likes: 1
  • wilk bez zębów
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2010, 04:13:51 pm »
Dobrze wiedzieć, bo przymierzam się do sprowadzenia kilku tomów i zastanawiałem się gdzie to zrobić. Jednak z Krainy też pewnie skorzystam, bo nie odpuszczę załatwienia sobie In Wilder, The Beast Doth Lament, a ten jest tylko po japońsku.

Offline Ganossa

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2010, 04:18:47 pm »
Jakbyś zasłyszał gdzieś o wydaniu angielskiej wersji to będę wdzięczny za sygnał.
Just because I don't care
doesn`t mean I don't understand.

Offline Hollow

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 22, 2010, 04:22:41 pm »
A ja chyba sobie kupię Dogs po angielsku.

Od jakiegoś czasu działa znowu sklepik Honya.pl . Niestety na razie mają dość skromną ofertę.

Offline Wilk Stepowy

• Starszy Gildii
  • Total likes: 1
  • wilk bez zębów
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 22, 2010, 04:35:02 pm »
Jakbyś zasłyszał gdzieś o wydaniu angielskiej wersji to będę wdzięczny za sygnał.

Niestety nie ma oficjalnego tłumaczenia, a fanowskiemu się zdechło.

Offline FurryThales

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 22, 2010, 07:53:25 pm »
A ja chyba sobie kupię Dogs po angielsku.

Od jakiegoś czasu działa znowu sklepik Honya.pl . Niestety na razie mają dość skromną ofertę.
Ceny jak zawsze wywalone w kosmos, chyba jedynie warto tam się za artbookami rozejrzeć, swego czasu mieli ich naprawdę sporo.

Offline kolkimorki16

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 15, 2023, 11:08:00 pm »

Możesz znaleźć mangę po japońsku na kilka różnych sposobów:

Sklepy internetowe: Istnieje wiele japońskich sklepów internetowych, które sprzedają mangę. Możesz przeglądać te sklepy i zamawiać mangę online. Niektóre popularne sklepy to Kinokuniya, CDJapan czy YesAsia.

Biblioteki: W niektórych większych bibliotekach lub w instytucjach kultury japońskiej można znaleźć mangę w języku japońskim. Możesz sprawdzić lokalne biblioteki lub centra kultury w swoim regionie.

Sklepy specjalizujące się w kulturze japońskiej: W niektórych miastach istnieją sklepy specjalizujące się w produktach związanych z Japonią. Takie sklepy często oferują mangę w języku japońskim.

Strony internetowe: Istnieje wiele stron internetowych, na których można czytać mangę online. Możesz znaleźć zarówno darmowe, jak i płatne opcje. Upewnij się, że wybierasz legalne źródła, aby wspierać twórców mangi.

Kolekcjonerzy i targi: Jeśli jesteś w Japonii lub masz dostęp do targów lub konwentów związanych z kulturą japońską, możesz znaleźć mangę w języku japońskim od sprzedawców lub kolekcjonerów.

Pamiętaj, że czytanie mangi w języku japońskim może być wyzwaniem, jeśli nie znasz tego języka. Jednak może to być również doskonałym sposobem na naukę japońskiego, jeśli jesteś zainteresowany językiem i kulturą Japonii.