Gildia Komiksu (www.komiks.gildia.pl) > Komiksy amerykańskie
"Must Have" - polecane lektury DC
Wolf85:
--- Cytat: strz1 w Sierpień 09, 2016, 07:27:25 pm ---https://www.sklep.gildia.pl/literatura/312887-paul-pope-batman-rok-setny - Warto wydawac na to pieniadzie przy zalozeniu ze wydatek i tak bez tego bedzie duzy :wink: ?
--- Koniec cytatu ---
IMHO warto. Trochę zależy czy lubisz elseworldy (ja zwykle wole je od tego co się dzieje w normalnym kontinuum), ale ten i tak jest jednym z najlepszych. Fajna, zamknięta historia, może nie na miarę dzieła epokowego jak TDKR, ale i tak polecam. Zresztą dwa Eisnery z niczego się nie biorą.
Nie polecam natomiast użytkownikowi o petryfikującym spojrzeniu, rysunki ci nie przypadną, i w ogóle ble egmont, zły stosunek kartek do złotówek.
strz1:
Dzieki. Pozerkam jakies screeny. Ewentualnie zobacze jakie beda ostateczne wydatki. :)
Nafciarz:
Witam jestem poczatkujacy jezeli chodzi o komiksy. Na ta chwile kupilem sobie nastepujace ksiazek:
- Batman Mroczne Zwyciestwo
- Batman Rok Pierwszy
- Batman Trybunał Sów
- Batman Miasto Sów
- Batman - Detective Comics tomy 1-3
- Wieczny Batman
Mam tez zamowiona prenumeratę Kolekcji DC. I teraz moje pytanie. Co poza tymi seriami ktore zaczalem zbierac i napewno ukoncze powinienem kupic i poznac? Na ta chwile skupiam sie na postaci Batmana, gdy z kolekcji poznam innych bohaterow to wtedy zaczne cos wiecej kupowac od innych.
Z gory dzieki za odpowiedź.
pucek_miszcz:
Jeśli chcesz skupić się na Batmanie to warto zapoznać się z Mrocznym Odbiciem i Ziemią Jeden z DC Deluxe. Jeśli jeszcze nie przeczytałeś Mrocznego Zwycięstwa, wstrzymaj się z tym aż dostaniesz Długie Halloween z WKKDC i przeczytaj je najpierw.
PS No i oczywiście Powrót Mroczego Rycerza i Zabójczy Żart :smile:
PS 2 Jest jeszcze Azyl Arkham, ale wiem z własnego doświadczenia, że na początek przygody z komiksami może to być zbyt ciężkostrawne danie
Nafciarz:
--- Cytat: pucek_miszcz w Sierpień 26, 2016, 06:54:22 pm ---Jeśli chcesz skupić się na Batmanie to warto zapoznać się z Mrocznym Odbiciem i Ziemią Jeden z DC Deluxe. Jeśli jeszcze nie przeczytałeś Mrocznego Zwycięstwa, wstrzymaj się z tym aż dostaniesz Długie Halloween z WKKDC i przeczytaj je najpierw.
PS No i oczywiście Powrót Mroczego Rycerza i Zabójczy Żart :)
--- Koniec cytatu ---
Dzieki za rade dopiero dzis do mnie dotarlo Mroczne Zwyciestwo wiec poki co odkladam na półkę i spokojnie czekam. Dzieki za tytuly zaczynam przegladac oferty i napewbo zakupie cos co znajde w rozsądnej cenie bo na ten miesiac budżet juz lekko wyzerowany ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej