Gildia Komiksu (www.komiks.gildia.pl) > Komiksy europejskie
2000 AD
kuba g:
Z małymi wyjątkami czytam cały gdy przychodzi do mnie kopia. Czekałem z całością ostatnio tylko przy Brink jak po pierwszych dwóch numerach poczułem, że to historia, która może wejść lepiej w jednym posiedzeniu.
Ogólnie jednak lepiej czyta mi się cały magazyn razem niż czekając na zakończenie z lekturą. Wychodzę z założenia, że to historia pisana w odcinkach z założenia, więc chcę poznawać ją tak jak założono (ale ja jestem dziwny, nawet gdy czytam komiksy w tomach zbiorowych zmuszam się do robienia przerw tam gdzie są granice poszczególnych odcinków, no chyba, że coś zostało przemontowane jak np. Elephantmen Mammoth).
LordDisneyland:
Co to znaczy "robię sobie przerwy"? Odkładasz komiks i zaczynasz ponownie lekturę dopiero po dniach kilku?
Paaanie, toć ja bym po ścianach chodził :wink:
gsg80:
Skończyłem wczoraj pierwszy tom Nikolai Dante "Too Cool to Kill". Komiks kupiłem podczas wycieczki do Liverpoolu, bazując na mglistych aczkolwiek bardzo pozytywnych wspomnieniach ze Świata Komiksu (zresztą jedna z historii z tego tomu była tam wydrukowana). No i się nie zawiodłem - komiks z gatunku lekkostrawnych, opowiada historię awanturnika w futurystycznej wersji carskiej Rosji, który przypadkiem okazuje się być potomkiem jednego z możnych rodów.
Na pewno sięgnę po kolejne tomy tej serii, ktoś z forum czytał? Czy poziom w kolejnych tomach jest podobny jak w pierwszym?
kuba g:
Powiedziałbym, że przed Tobą dopiero najlepsze rzeczy jeżeli oczywiście poszukasz całości (w tym mój faworyt, The Courtship of Jena Makarov, trzeci tom bodajże).
kuba g:
Gdyby co to amazon ma już zapowiedź drugiego tomu Absaloma
Absalom: Under a False Flag Inspector
Harry Absalom is an old-school copper — curmudgeonly antiauthoritarian, he’s been with the force for over forty years. Suffering from an inoperable cancer, he’s also the head of a special squad that enforces The Accord, a diplomatic treaty made in the sixteenth century between the throne of England and the powers of Hell. Together with the psychotic Guv’nor, Harry uncovers a secret demon-killing cadre working on behalf of the church…
https://www.amazon.co.uk/dp/1781085455
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej