Gildia Komiksu (www.komiks.gildia.pl) > Komiksy europejskie

2000 AD

<< < (6/8) > >>

AntekSocjalny:
Dzięki siostrze dostałem w swoje łapy pierwszy numer 2000 AD Collection. Sam album jest niższy i szerszy w porównaniu do kolekcji Hachette wydawanych u nas. Papier podobny, szycie wygląda na dużo gorsze. Kilka fotek ;)

przemo1:
Jestem po lekturze pierwszych 4 tomów kolekcji i na obecną chwilę najlepsze wrażenie sprawiła na mnie Halo Jones i Shakara. Halo nie miałem okazji czytać w polskim wydaniu, ale po przerobieniu wszystkich przyszłościowych zwrotów Moora muszę przyznać, że wizja przyszłości Ziemi jest odpowiednio zakręcona i depresyjna zarazem.
Kolejną pokręconą i nie dającą odpoczynku historią jest krucjata Shakary, zaczynająca się jak u Hitchocka, od trzęsienia ziemi a potem akcja się rozkręca. Dobry scenariusz, odpowiednio mroczne rysunki, właściwie czarno białe, z odpowiednio dodanymi kilkoma tylko kolorami podkreślają dobrze klimat komiksu.
O osobistych przemyśleniach nie piszę, bo to zawsze jest kwestia indywidualnego odbioru, ale dla mnie kolekcja ta dała możliwość sięgnięcia po coś innego niż standardy dostępne obecnie na rynku polskim, jako człowieka wychowanego na superbohaterach TM-Semic.

eduardo:
Interesuje mnie prenumerata 2000AD, ale z tego co widzę koszty wysyłki do Polski są zbyt wysokie. Stąd pytanie: są jakieś inne opcje? Pamiętam, że lata temu można było kupić 2000AD i Judge Dredd Magazine w Empiku, ale teraz?

Garf:
Atom Comics?

eduardo:

--- Cytat: Garf w Luty 06, 2018, 06:58:59 pm ---Atom Comics?

--- Koniec cytatu ---
Dzięki za ekspresową podpowiedź!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej