trawa

Autor Wątek: Zasady?  (Przeczytany 89075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szymek4000

Zasady?
« dnia: Luty 18, 2004, 08:15:45 am »
Dopiero zaczołem grać w LOTR od niedawna i mam takie pytanie o co chodzi z jakimś k6. :?
Byłem tam dniu klęski ludzi" Elrond

http://members.lycos.co.uk/dimithil/
Odzielne forum dla LOTRa

Offline Lu-trz

Zasady?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2004, 08:55:26 am »
Chodzi o kość, która ma 6 ścianek. Czyli o zwykłą kość do gry.
 swoją drogą - straszna ta globalizacja ...

Offline Glorfindel

Zasady?
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2004, 03:07:09 pm »
a jak jakis czas temu napisalem że pewnie niedlugo ktos zada takie pytanie (pisalem to w zwiazku z zadawaniem pytan nawet  w najbanalniejszych kwestiach ) to pewien forumowicz sie strasznie oburzył...
color=red]Aktualny ranking Ligi Ogólnopolskiej - już dostępny na [/color][size=13]Mitril.pl[/size]

Offline Lu-trz

Zasady?
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2004, 03:38:27 pm »
Fakt, pytanie podstawowe. Ale 2 miesiące temu sam je sobie zadawałem. Jak ktoś po raz pierwszy czyta coś o bitewniakach to hasło "k6" jest dość tajemnicze. Mi się roiło że to skrót od 6 kilo czyli 6.000 i nijak nie mogłem rozgryźć o co chodzi.
 swoją drogą - straszna ta globalizacja ...

Offline Isembold

Zasady?
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2004, 04:08:57 pm »
Jak pierwszy raz gralem w Baldurs Gate, to tez sie zastanawialem co znacza tajemnicze nazwy 1k8 2k10 etc... A jak sie dowiedzialem, to sie zastanawialem po jaka cholere kostki w grze komputereowej.... :lol:
eh...kiedy to bylo, to nawet nie pamietam  ;)
i]From the ashes a fire shall be woken. A light from the shadows shall spring.
Renewed shall be blade that was broken. The crownless again shall be king. [/i]

Offline szymek4000

Zasady?
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2004, 05:43:24 pm »
Mam jesze jedno pytanie jak mamy np.4 figórki na 5 figórek i 1 z tych 5 figórek jest na celu tych 4 to więc jak się ruszam jenym z tych 4 to musze atakować nim od razu atakować bo się stykają podstawkami  czy moge wszystkie figórki dosunoć do tego 1 z tych 5 figórek i atakować nimi po kolei??? :?

Pytam sie ponieważ chciałbym pognębić wiedzę o grze LOTR
(nie czepiajcie sie pisma ponieważ tak mi było najlepiej napisać).
Byłem tam dniu klęski ludzi" Elrond

http://members.lycos.co.uk/dimithil/
Odzielne forum dla LOTRa

Offline Gaweł

Zasady?
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2004, 05:51:41 pm »
Może po pierwsze ortografia:
FIGURKI :D:D:D:D
Po drugie nie mam ochoty rozszyfrowywać tego tekstu, bo po pierwszym przeczytaniu to masło maślane...  :wall: czterech na czterech czterema itd...
iestety wróciłem do szarej rzeczywistości polskiego menelstwa... Czy ktoś ma wątpliwości ile zostało dni do końca szkoły? DUŻO!! :(:(:(

Offline Ribald

Zasady?
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2004, 06:22:25 pm »
Wydaje mi się, że może tu chodzic o schemat parzenia sie szympansów :P
mam swoje zdanie, z którym się nigdy nie zgadzam

Offline Isembold

Zasady?
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 18, 2004, 07:04:16 pm »
Chyba najdziwniejszy post jaki widzialem w swojej krotkiej karierze forumowicza ;]
Cytuj
nie czepiajcie sie pisma ponieważ tak mi było najlepiej napisać
to moze napisz troszke dla ciebe nie "najlepiej", ale  w miare zrozumiale dla innych...przypominaja mi sie slynne pytania typu: "co autor mial na mysli" :lol:  :lol:  :lol:
i]From the ashes a fire shall be woken. A light from the shadows shall spring.
Renewed shall be blade that was broken. The crownless again shall be king. [/i]

Offline Rav-SD

Zasady?
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 18, 2004, 08:00:59 pm »
A  ja lubie zagadki i postaram się rozszyfrowac o co tu chodzi i pomóc :)

Cytuj
4 figórki na 5 figórek


Ok czyli rozumiem, że mamy tu sytuacje polegającą na tym iż 4 podstawki figurek jednej strony stykają sie z 5 podstawkami figurek drugiej strony.

Cytuj
1 z tych 5 figórek jest na celu tych 4


Założmy , że storna zła ma te 5 figurek :)  Z tego wynika, że jedna walka to 1 na 4 czyli jedna zła figurka walczy z 4 figurkami dobra.

Czyli jest nie możliwością aby te 4 figurki zła co nam zostały stykały się z tymi dobrymi hmm bo jak się stykają to podział wielokrotnej walki musiałby być inny. Np 1 zła na 3 dobre i 1 dobra na 4 złe!

Cytuj
to więc jak się ruszam jenym z tych 4 to musze atakować nim od razu atakować bo się stykają podstawkami czy moge


Jak się stykaja podstawkami to musisz walczyć i nie możesz ich przemieścić do innej walki. Natomiast jeśli się niestykaja to możesz je   dołaczyć albo się wycofać albo nie wykonywać tymi figurkami żadnego ruchu.

uff ciężka zagadka :)  Ale mam nadzieje, że trafiłęm w sedno :P
REEDOM IS THE STATE OF MIND!!!

If knowledge is a power!? So to be unknow is to be unconquerable!

http://www.histeria.pl/sf/szuflada.phtml <--
Stronka dla poczatkujących w sztuce pisania...

Offline Yasiu

Zasady?
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 18, 2004, 08:30:23 pm »
Hejka
Czy rzucajac czar sorcerous blast w konna postac moge wybrac czy trafia jezdzca czy konia? I na jakiej zasadzie odrzucana konna postac przewraca innych konnych? (chodzi mi o to czy ci przewracani jezdzcy spadaja z koni oraz czy obydwoje jezdziec i kon dostaja od lecacej postaci cios z sila 3). Mam nadzieje ze nie zagmatwalem zbyt mocno  :P

Offline Rav-SD

Zasady?
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 18, 2004, 08:39:46 pm »
To jest bardzo dobre pytanie. hmm Moim zdaniem jak walisz w konia to jeżdzieć spada a koń leci i rozbija sie o inne figurki przewracając je oczywiście jak nie mają siły 6 i więcej. Jak koń uderzy w inego konia to już nie wiem. Jak dlamnie to jeżdzieć i koń powinni wtedy dostać hita z siła 3.
REEDOM IS THE STATE OF MIND!!!

If knowledge is a power!? So to be unknow is to be unconquerable!

http://www.histeria.pl/sf/szuflada.phtml <--
Stronka dla poczatkujących w sztuce pisania...

Offline Yasiu

Zasady?
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 18, 2004, 08:59:36 pm »
A czy tamci co dostaja od lecacego konia sa przewracani? I czy wtedy jezdzcy sa zrzucani z koni?

Offline Ribald

Zasady?
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 18, 2004, 09:07:04 pm »
Moim zdaniem wywraca wszystkich i dostają hita z siłą trzy. Jeśli chodzi o konnych to dajmy na to Rohirrim spada z konia jak go fala uderzeniowa przewróci i dostaje hita. Latające konie to raczej Twistera przypominają niż Władcą :P
mam swoje zdanie, z którym się nigdy nie zgadzam

Offline Yasiu

Zasady?
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 18, 2004, 09:37:26 pm »
Twister nie twister po blascie lataja  :P Dzieki za pomoc.

 

anything