Gildia Tajemnic (www.magia.gildia.pl) > Forum Tajemnic
Propozycje tematów
Radan:
A po co od razu nowy. Stary jest wystarczająco przerażający i tajemniczy.
TC:
Radan, twój pomysł jest dobry, a nawet więcej, jest ambitny... I tu się pojawia problem, bo jest zbyt ambitny. Owszem, artykuły to fajna sprawa, ale rodzi się pytanie, kto je będzie pisał? Druga, sprawa, w przypadku niektórych artykułów przydała by się pomoc ze strony znawców choćby fizyki (dobrym przykładem jest ten hipoteczny artykuł o tym, dlaczego anty grawitacja nie istnieje). Co do współpracy z GNP, to nie wiem czy jest ona realna, tym bardziej, że słabo się w tym temacie orientuje (lamerskie pytanie: czy GNP jeszcze żyje?), Poza tym szefem GT jest Kormak, ostateczna decyzja co do ew. współpracy z GNP powinna należeć do niego. I wreszcie ostatnia rzecz, mianowicie, czy aby na pewno celem GT jest udowadnianie, że anty grawitacja/potwór z Loch Ness/Smoki (nie potrzebne zaznaczyć skreślić)nie istnieją, zaś New Age to banda oszołomów? Jak dla mnie to działka raczej sceptyków, a nie miłośników tajemnic, no chyba że uznamy, że GT powinna się otworzyć nowe targety...
Mimo wszystko, bardzo mi się podobają twoje pomysły, sądzę, że są warte rozważenia, i kto wie, może coś z tego będzie?
Twardowsky:
Może eksperymenty wojskowe?
np niemiecki projekt dzwon, eksperyment filadelfijski,
może coś o teoriach spiskowych powiązanych ze Smoleńskiem?
TC:
O Dzwonie/V-7/niemieckich latających spodkach było już kilka tematów. A jeśli już idzie o sam dzwon, to najprawdopodobniej był to w rzeczywistości projekt reaktora atomowego, a nie silnika anty grawitacyjnego, o czym nie każdy wie. Myślę, że warto by to sprawę wyjaśnić raz na zawsze. Nawiasem mówiąć, na forum strony inne oblicza historii wypowiedział się kiedyś autor książki syndrom V-7, który wyjaśnił, skąd wzieła się legenda o V-7, jak chcecie to mogę tą wypowiedź przytoczyć, plus dać link do artykułu który znajduje się na stronie ioh.pl, który przedstawia początek tego mitu.
Eksperyment filadelfijski był już z kolei omawiany raz, to z tego co pamiętam miało to miejsce kilka lat temu.
Radan:
Chcemy, żebyś przytoczył :-)
--- Cytat: TC w Maj 04, 2010, 06:31:52 pm ---Druga, sprawa, w przypadku niektórych artykułów przydała by się pomoc ze strony znawców choćby fizyki (dobrym przykładem jest ten hipoteczny artykuł o tym, dlaczego anty grawitacja nie istnieje). Co do współpracy z GNP, to nie wiem czy jest ona realna, tym bardziej, że słabo się w tym temacie orientuje (lamerskie pytanie: czy GNP jeszcze żyje?),
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że część GNP by ożyła, gdyby im zaproponować takie coś. Zresztą, krążą tu po forum jakieś niedobitki tych "udzielający się" na GNP.
--- Cytuj ---Poza tym szefem GT jest Kormak, ostateczna decyzja co do ew. współpracy z GNP powinna należeć do niego.
--- Koniec cytatu ---
Ale Kormak już chyba jakiś czas temu trochę olał GT.
--- Cytuj ---I wreszcie ostatnia rzecz, mianowicie, czy aby na pewno celem GT jest udowadnianie, że anty grawitacja/potwór z Loch Ness/Smoki (nie potrzebne zaznaczyć skreślić)nie istnieją, zaś New Age to banda oszołomów? Jak dla mnie to działka raczej sceptyków, a nie miłośników tajemnic, no chyba że uznamy, że GT powinna się otworzyć nowe targety...
--- Koniec cytatu ---
Chyba powinna się otworzyć. Od strony "miłowania tajemnic" już prawie wszystko zostało tu przewałkowane, wielu ludzi się wykruszyło i GT powoli dogasa. Trzeba podjąć jakieś kroki, bo w końcu Gildia będzie składała się z samego OffTopu.
--- Cytuj ---Mimo wszystko, bardzo mi się podobają twoje pomysły, sądzę, że są warte rozważenia, i kto wie, może coś z tego będzie?
--- Koniec cytatu ---
Ja z chęcią mogę zrobić coś w tym kierunku w wakacje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej