Ankieta

Jak twoim zdaniem działa SPELLEATER RUNE (poza tym, ze dispelluje czar oczywiscie :)  ) ??

Niszczy czar w taki sposób, że tylko ten mag, który go próbował rzucic nie może go juz wiecej uzywac.
20 (69%)
Niszczy czar w ten sposób, że żaden mag już do końca gry nie może go rzucać.
9 (31%)

Głosów w sumie: 28

Głosowanie skończone: Lipiec 08, 2004, 04:55:41 pm

Autor Wątek: Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...  (Przeczytany 1469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alrik

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« dnia: Lipiec 08, 2004, 04:55:41 pm »
Jak interpretujecie działanie Spelleater Rune ?
Czy jak sie wyrzuci 4 lub więcej, to czar został zniszczony tylko u maga, który rzucał ten czar i tylko ten jeden mag nie moze wiecej uzywac tego czaru ((tak jak w impreialnym przedmiocie Seal of Destrucion, który jest scrollem, i dodatkowo na 4+ niszczy czar, ale TYLKO U MAGA KTÓRY PRÓBOWAŁ GO RZUCIĆ)),   czy też niszczy na całą grę dany czar, i wszyscy magowie nie mogą go już do końca gry rzucać??

Żebyście nie musieli się trudzić, przepisze poniżej działanie tego runu dokładnie tak, jak jest w Army Book'u :

Spelleater Rune    50 points

"This rune works exactly like a Rune of Spellbreaking (see below). Also, when the enemy spell is cancelled, roll a dice. On the roll of 4+ the enemy spell is lost and can't be cast again for rest of the game.  "



Czekam na wasze interpretacje...

ps: Ja sam na razie nie bede pisac co ja o tym sadze, azeby nie sugerować nic :)

ps2: prosiłbym równiez o oddawanie głosow w ankiecie

Barbarossa

  • Gość
Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2004, 05:09:42 pm »
Niszczy jeden czar. A pytanie do tematu o zasady, a nie zakładać oddzielny topic.

Offline Halfing@

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2004, 06:30:51 pm »
Cytat: "Barbarossa"
A pytanie do tematu o zasady, a nie zakładać oddzielny topic.


Ale Ty jesteś Brutalny Barb
 8)  :giggle:
retka Bretka bretka

Offline trojek84

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2004, 06:44:33 pm »
e paly jest ostatnio na topie :D nie mozna rzucic tego czaru!! a nie kazdego cvzaru dzialajacego jak ten :P ;P i nie wsyzstkich czarow, wiec nie ma w nim nic kontrowersyjnego!! koniec kropka!! Tylko ten czar ktory dispeluje moze zniszczyc!!
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline Snorri Redbeard

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2004, 08:47:55 pm »
Runa działa na czar a nie na maga, więc wszystko jest jasne i oczywiste. Danego czaru nie można już więcej rzucać.
There's nothing like good food and bad woman to make a Marine feel he owns the world"

Barbarossa

  • Gość
Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2004, 08:55:38 pm »
Ojezu jak wy krasnoludy ściemniacie. Działa na jeden czar - ten, który mag próbował rzucić. Nie takie same czary u kolegów, tylko ten jeden czar. Tak samo działały przedmioty w 5 ed, tak stoi we wszystkich battle reportach, jakie czytałem...

To tak samo, jakbym się upierał, że jeśli gdzieś jest napisane, że moja broń zadaje wounda na 2+, to zadaje wounda wszystkim jednostkom na polu bitwy.

Offline Kazador

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2004, 09:36:57 pm »
O kurde.........zatkalo mnie............takiej interpretacji jeszcze nie spotkalem.................


Oczywiscie Barbarossa ma 100% racji.
Nie wiem skad moglo wam przyjsc do glowy cos innego.

I nigdy nie slyszalem zeby ten run byl kontrowersyjny....jest po prostu beznadziejny ale nie kotrowersyjny.
Ja nie wyobrazam sobie jezdzic Maluchem. Ja musze miec porzadny samochod"
Renata Beger

"Zawsze wygra prawda, sprawiedliwosc i dobro"
Mariusz Lapinski

www.strefa.zero.prv.pl

Offline Niedziel

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2004, 10:33:49 pm »
hehe, najbardziej ciekawi mnie ta 4 ktora zaglosowala inaczej:)
Lukasz
Prawdziwy Legionista nigdy nie ma kaca!
Prawdziwy Legionista budzi sie pijany!
Je sniadanie i oglada TeleEkspres!

Offline trojek84

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2004, 09:05:57 am »
Cytat: "Kazador"


Oczywiscie Barbarossa ma 100% racji.
Nie wiem skad moglo wam przyjsc do glowy cos innego.



Jaaaaaaaaasne!! A trojek to nie ma racji, oczywiscie, po co zwracac uwage na male gobliny  :cry: nikt sie z nami nie liczy  :cry:  :cry:  to ni fair!!! :cry:  :cry:  :cry:



  :P  :P  :P
am, tak samo jak ty,
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam, kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam, gdzie moje sny,
I warszawskie kolorowe dni

Offline dead

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 09, 2004, 10:54:21 am »
Jak sie dzieki temu podbudujesz to powiem ze jestes wielki i twoje poglady sa zgodne z reszta w 100% trafnych pogladow ^^ - czyli np barba !!  ;) . Ja tez nie widze innej interpretacji tego wiec po co ten topik - moze jeszcze do uscislen to trafi bo tam sa same oczywiste rzeczy uscislane ^^ ktore wynikaja od razu z tresci i opisu jakiejs zdolnosci :P czy dzialania czegos ;)  :twisted: .
ww.kgb.draconis.prv.pl !!

www.dead.gallery.prv.pl !! - moja galeryjka ;)

Offline yordi

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 09, 2004, 11:15:46 pm »
Ten run jak dla mnie to jest jedno wielkie nieporozumienie. Wydawać 50 pkt. na jakiegoś dispela i mozliwość zniszczenia czaru (co pewnie jak znam życie mi nie wyjdzie ; ) jest raczej głupotą. Lepiej już zainwestować te punkty w dobrą broń dla herosa albo nawet w bolca bo bardziej sie przyda...

Offline Matt

Kontrowersyjny krasnoludzki SPELLEATER RUNE...
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 10, 2004, 12:46:39 pm »
Cytat: "Barbarossa"
To tak samo, jakbym się upierał, że jeśli gdzieś jest napisane, że moja broń zadaje wounda na 2+, to zadaje wounda wszystkim jednostkom na polu bitwy.


nie no Barb... setnie się ubawiłem  :lol:  :lol:  :lol:
EJ GO W MIGDAŁ
ŻEBY KRZYK DAŁ!!!!

 

anything