Gildia Horroru (www.horror.gildia.pl) > Forum Horroru
The Ring
Emanuelle:
Oglądałam zarówno japońską wersję wszystkich części Ringu, jak i amerykańską i zdecydowanie wolę klimat tych japońskich. W amerykańskiej trochę pozmieniali niektóre sytuacje, ale głównie chodzi mi o atmosferę. Jeśli podobała Wam się 1 część to warto obejrzeć część zerową, w której jest wyjaśniona cała historia. Na http://ringmovie.wordpress.com/ringu-0/ jest opis i parę zdjęć. Mnie się podobało.
Oprócz Ringu widziałam też kilka innych japońskich seriali i niestety przy kolejnych już się one nudzą, bo w kółko jest to samo.
Konik89:
The Ring jest choleeernie nudny.
Zdrapaka:
The ring moim zdaniem w tamtym okresie to był jeden z lepszych horrorów. Na pierwszym miejscu stawiałbym "Widmo".
SawiK:
Pamiętam doskonale gdy oglądałem po raz pierwszy(przeklęty VHS) i ile strachu miałem z powrotem do domu ;p
Japonska wersja jest oczywiście mega klimatyczna, budująca atmosferę grozy i niepewnosci, dajaca po garach ;] Ogladałem 2nastepne czesci i produkty z USA. Chyba jest jeszcze produkt trzeci z Tajlandii ,,Virus Ring ,,tego nie oglądałem. Ponoc praca wre nad powrotem Ring wiec temat ciągle żywy ;] Inne godne polecenia to Grugge i bezapelacyjnie: gdy chcecie by dziewczyna sie w was wtuliła od początku do końca to Shuter Widmo ;]
Lewiksa:
Japończycy są dobrzy w produkowaniu filmów w gatunku - horror. The Ring, Widmo itd...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej