Gildia Gier Bitewnych (www.bitewniaki.gildia.pl) > WFB
Modelowanie i malowanie figurek FAQ
Ser Bigos:
--- Cytat: "gob" ---A teraz moje pytanko: jak najlepiej po kolei pomalować skórę orka???
--- Koniec cytatu ---
jak chcesz szybko i duzo pomalowac to:
czarny podkład, na to zielony (obojętne jaki, zalezy jakiego koloru ma byc skóra) np.catachan green, potem na to green wash, czekasz az wyschnie, drybrush tym samym kolorem, powinno starczyc, jak chcesz to mozesz dodac troche żółtego do zielonego i jeszcze raz drybrush tyle ze delikatniej
A do podstawek uzywam wikolu albo super glue, zalezy co mam pod reka, na to posypka. Potem scroched brown, drybrush bestial brown, i vomit brown. czasami dokleje troche trawy, krzaczka, grzybka i podpisuje figurke.
szafa@poznań:
na podstawki wikolopodbny stolkleber, na zielonym podkladzie ciemny static grass z gdzieniegdzie przyklejinymi kamyczkami, wychodzi efekt beastmanow biegnacych przez kamienista polanke...
SoCiu:
wikol do tego static grass&kamyczki, kamyczki wash vomit brown,dry brush bestial brown, high light bestial brown+skull white/ew. ta sama kombinacja tyle ze z scorched brown.Wychodzi całkiem przyzwoicie(narazie stosowane tylko pod IG do 40K,ale może kiedyś i do WFB :) )
Maveric:
Oka widzę, że mamy pdstawiki już przeanalizowane. Teraz nasuwaś się 2 temat jak poprawnie malować płaszcze ubrania itp w jaki sposób cieniować aby wyszły realistycznie.
[Xavier]:
Płaszcze maluję kolorem podstawowym, wgłębienia maluję lekko rozwodnionym ciemniejszym odcieniem. Maluję na wypukłych częściach płaszcza w taki sposób: im wyżej (bardziej wypukła część) tym jaśniejszy odcień. Średnio jak na płaszcz idzie z 10 warstw farby, to wychodzi zadowalająco jak dla mnie. No i jest to chyba najprostsza metoda na płaszcze, póki co nie bawię się jeszcze w source lighting (??), bo i nie mam po co.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej